Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Black screen error when using 'Plugin'
#1
Im trying to import data from one version of a game called samurai warriors to an expansion called 'xtreme legends' and its basically a dlc.
I found a thread which says to make an iso from the actual discs using imgburn which i have (basically an iso which is a combination of both game files).
It then says to mount the iso to a virtual drive and select plugin under cdvd and choose the mounted iso drive.
Then when i try run everyone's appears to load but i get a black screen and an error, and this error happens with any normal iso/game.

This is the error:




PCSX2 1.4.0-20160105132032- compiled on Jan  5 2016
Savestate version: 0x9a0b0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Home (build 10586), 64-bit
Physical RAM     =  8077 MB
CPU name         =  Intel® Core™ i5-3230M CPU @ 2.60GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 09)
CPU speed        =  2.592 ghz (4 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7fbae3bf
x86EFlags        =  28100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding   GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-sse2.dll 
Windows 10.0.10586
Binding  PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\lilypad.dll 
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll 
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll 
Binding  USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll 
Binding   FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll 
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\DEV9null.dll 
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9693 games on record (loaded in 192ms)
(CdvdSource) HotSwapping CDVD source types from Iso to Plugin.
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.10586
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Current Renderer: Direct3D11 (Hardware mode)
Opening CDVD
 * CDVD: Opening drive '\\.\F:'...
 * CDVD: setSpindleSpeed failed! 
 * CDVD: IO thread started...
 * CDVD: Disk Type: No Disc
 * CDVD: KeepAlive thread started...
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: C:\Users\James\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\James\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA     v02.00(14/06/2004)  Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
 ROMGEN=2004-0614, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=0, 2MB, IOP mode)
 <20040614-100909,ROMconf,PS20200AC20040614.bin:11696>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb  6 2003 08:38:48
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M

(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_208.78;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
found 0 symbols
ELF (cdrom0:\SLUS_208.78;1) Game CRC = 0xCF11CD83, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_208.78;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1
    Copyright 1999 © Sony Computer Entertainment Inc. 
Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 ©SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15) 
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname cdrom0:¥SLUS_208.78;1 secname all
loadelf version 3.30
open fail name ¥SLUS_208.78;1
Cannot openfile
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
(EE pc:80005558) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:80005558) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:80005584) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x70025f8b [store]
(EE pc:800002BC) TLB Miss, addr=0x7ff34e40 [load]
(EE pc:800002BC) TLB Miss, addr=0x60114f40 [load]
(EE pc:8000032C) TLB Miss, addr=0x7fc14f40 [load]
(EE pc:800002BC) TLB Miss, addr=0x7f014f40 [load]
(EE pc:800002BC) TLB Miss, addr=0x40014f40 [load]
# Syscall: undefined (0)
Reply

Sponsored links

#2
The guide is probably older that the time when pcsx2 got build in iso loader.
Try using CDVD=>ISo and select the iso(unmount it first)

And about those "TLB Miss" one reason could be because of the CDVD plugin Gigahertz.On some older version,I can't run almost any game from the disk or mounter image while using Gigahertz but there was some update on it and the problem is probably fixed(if you use the latest beta)
Reply
#3
(08-05-2016, 06:28 AM)vsub Wrote: The guide is probably older that the time when pcsx2 got build in iso loader.
Try using CDVD=>ISo and select the iso(unmount it first)

And about those "TLB Miss" one reason could be because of the CDVD plugin Gigahertz.On some older version,I can't run almost any game from the disk or mounter image while using Gigahertz but there was some update on it and the problem is probably fixed(if you use the latest beta)

Right, thankyou for the help. I switched from gigahertz to another plugin and i dont get the error. Also loading it as an iso doesnt give me the error.

Thing is the combined iso runs and the game is detected but i only get a black screen with no sound
Reply
#4
(08-05-2016, 06:28 AM)vsub Wrote: The guide is probably older that the time when pcsx2 got build in iso loader.
Try using CDVD=>ISo and select the iso(unmount it first)

And about those "TLB Miss" one reason could be because of the CDVD plugin Gigahertz.On some older version,I can't run almost any game from the disk or mounter image while using Gigahertz but there was some update on it and the problem is probably fixed(if you use the latest beta)

Ok i dont think the guide is old according to this thread http://forums.pcsx2.net/Thread-Dynasty-S...p-solution

Someone recently claims to have made it work running it only by running it as a plugin, because running it as internal iso doesnt work. They are also using Gigahertz.
Reply
#5
Jepp, that was me. Black screen when loading the iso in pcsx, but fine working when mounting the iso to virtual drive, and running that as plugin with Gigaherz
Reply
#6
(08-06-2016, 03:34 PM)s.kirmish Wrote: Jepp, that was me. Black screen when loading the iso in pcsx, but fine working when mounting the iso to virtual drive, and running that as plugin with Gigaherz

Yes. I think my ISO is fine because it has the exact same files as yours do and i get the black screen when loading iso with internal iso reader, only problem is when i try to run mounted iso as a plugin because i get that error as shown above.

If anyone can help me with this error, please do so.
Reply
#7
Ok i found the problem and im an idiot xD

I mounted the iso using PowerIso but it looks like i should have done uisng Daemontools which did the trick for me Smile

The game now runs but only the screen which shows the 'select saved data' appears and clicking anything makes the screen turn black for some wierd reason.

This could be an issue with my iso but im not sure because the console looks fine.
Reply
#8
Quick thing I saw that might or might not be something: You said you have the PAL game too, but the log there says it is loading NTSC bios from USA? No idea if that is escape plan loading, or in the settings. Seems like otherwise a lot would fail in other play matters if that were true.
Reply
#9
(08-06-2016, 05:05 PM)s.kirmish Wrote: Quick thing I saw that might or might not be something: You said you have the PAL game too, but the log there says it is loading NTSC bios from USA? No idea if that is escape plan loading, or in the settings. Seems like otherwise a lot would fail in other play matters if that were true.


Did i say PAL? i dont know why i said that, sorry about that. I have the NTSC version for both Samurai warriors 1 and XL. And yes my bios is from USA - version 2.00

I dont think The bios matters if the game is a different version e.g. i have a game called 'King of fighters Maximum Impact' which is PAL but still runs on my NTSC bios.
Basically i live in the UK, and i got my ps2 ages ago from my cousin who lives in New Jersey for Christmas.

I wanted to say something:

When extracting the ripped iso, if i open it with winZip, i get linkdata.cns to have 0 Kb but with WinRar its 2gb+.
I extracted mine using winZip so ill try winrar.
What did you use?


EDIT: I will continue this on the other forum.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)