Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Black screen on pcsx2 even though game says playable
#1
Question 
Why is the screen for my pcsx2 emulator black?

When I load an ISO game [ex: Suikoden IV, Crash Bandicoot The Wrath of Cortex, Breeder's Cup- World Thoroughbred Championships, Silent Hill Shattered Memories] and I boot the game at CDVD Full I can hear sound, but see nothing. With CDVD fast, I get no feedback at all [but the fps is 30-60+] And the fps can go between 20-80 [depending on what other systems I have running] I'm not sure how to fix this. And it's rather annoying.. Here's all the extra info:

Plugins:
GSdx 5334 (MSVC 16.00, SSE2) 0.1.16 [gsdx32-sse2-r5350]

LilyPad svn (r5282) 0.11.0 [lilypad-r5350]

SPU2-X r5324 2.0.0 [spu2-x-r5350]

cdvdGigaherz (r4488) 0.8.0 [cdvdGigaherz]

USBnull Driver 0.7.0 [USEnull]

FWnull Driver 0.7.0 [FWnull]

DEV9null Driver 0.5.0 [DEV9null]

Status: Playable
PCSX2 1.0.0.r5350 - compiled on Aug 1 2012
Savestate version: 0x9a080000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows Vista Home Premium Edition Service Pack 2 (build 6002), 32-bit
Physical RAM = 2037 MB
CPU name = Intel® Core™2 CPU T5500 @ 1.66GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 06)
CPU speed = 1.662 ghz (2 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0000e39d
x86EFlags = 20000000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-ssse3-r5350.dll
Windows 6.0.6002 (Service Pack 2 2.0)
Mobile Intel® 945 Express Chipset Family (7.14.10.1437)
Binding PAD: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\lilypad-r5350.dll
Binding SPU2: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\spu2-x-r5350.dll
Binding CDVD: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files\PCSX2 1.0.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9640 games on record (loaded in 525ms)


System Properties:

Toshiba Satellite
Rating: 3.1
Processor: Intel® Core™2 CPU T5500 @ 1.55GHz 1.57 GHz
RAM: 2.1 GB
System: 32-bit Operating System

ADDED INFORMATION

I DO have another emulator on my computer that works perfect with Crash Team Racing and Spyro 3 Year of the Dragon. [The emulator is pSXfin] So I know my computer can handle some games and emulators. And as I said, I hear the audio fine, and the frame rate is fine. Just the video wont work.

If there's any information that I'm missing that's needed in order to fix this problem, please let me know. I'd really like to have this darn thing work!
Reply

Sponsored links

#2
what is your GPu ?
did you update directx ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Toshiba Satellite
Rating: 3.1
Processor: Intel® Core™2 CPU T5500 @ 1.55GHz 1.57 GHz
RAM: 2.1 GB
System: Microsoft Windows Vista Home Premium Edition Service Pack 2 (build 6002), 32-bit

Video Card: Mobile Intel® 945 Express Chipset Family
Sound Card: Realtek High Definition Audio [this is what you're looking for right?]

And I did update directx yesterday. So it's the latest available.

My computer isn't the best, but I know it can handle quite a bit. :T It's not supposed to be able to run a few things [IMVU and League of Legends] Yet it runs them perfectly well with no issues. I've never crashed from either of them before.
Reply
#4
That onboard chip will not do it probably, I'm not sure it can even show something with the current GSdx. Try setting it to DX9 software renderer and see what happens then
[Image: newsig.jpg]
Reply
#5
If it doesn't work it's fine. Smile It was worth a shot on this old hunker. I'll try that out and see what happens.
Reply
#6
It worked! Thank you! The sound is a little weird, but it works! Laugh
Reply
#7
Yeah it will run most games at abysmal speeds but that should be expected from a PC like that Tongue
[Image: newsig.jpg]
Reply
#8
Question 
Now my only issues consist of the controls.. :I But the screen is absolutely beautiful. With no lag, surprisingly. I can deal with the .. interesting sound issues. They aren't horrific or anything. But does one need to manually put in all of the control settings for the console? I only have my Intuos4 Wacom Tablet and my keyboard, and configuring the controls is turning out to be quite the hassle. But I'm probably doing it wrong too. =_=; This is my first time dealing with emulators this extensively, so it's all a jumbled mess to me! D:
Reply
#9
Use CDVD boot (fast)
Imagination is where we are truly real
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)