Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Bug Report] Disney's Treasure Planet [NTSC]
#1
Sorry if this is the wrong format for a bug report, please reply fixes if needed

Code:
# PCSX version: official v1.2.1 release
# CPU options EE/IOP defaults, VUs defaults (tested different combinations of Rounding/clamping Modes, none of which helped)
# Plugins used: GSdx 0.1.16 [gsdx32-ssse3-r5875] and zeroGS 0.97.1 [zerogs-r5875] neither of which worked both with hardware and software, dx11

Code:
PCSX2 1.2.1.r5873 - compiled on Feb  3 2014
Savestate version: 0x9a0a0000

Host Machine Init:
    Operating System =  Microsoft  (build 9200), 64-bit
    Physical RAM     =  8109 MB
    CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i5-3550 CPU @ 3.30GHz
    Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 09)
    CPU speed        =  3.291 ghz (4 logical threads)
    x86PType         =  Standard OEM
    x86Flags         =  bfebfbff 7fbae3ff
    x86EFlags        =  28100000

x86 Features Detected:
    MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
    Binding   GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\gsdx32-avx-r5875.dll
Windows 6.2.9200
    Binding  PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\lilypad-r5875.dll
    Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\spu2-x-r5875.dll
    Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\cdvdGigaherz.dll
    Binding  USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\USBnull.dll
    Binding   FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\FWnull.dll
    Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9655 games on record (loaded in 239ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
    Init GS
Windows 6.2.9200
    Init PAD
    Init SPU2
    Init CDVD
    Init USB
    Init FW
    Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
isoFile open ok: D:\ps2\Disney's Treasure Planet (USA).iso
    Image type  = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1255712 sectors)
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\....\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\....\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
McdSlot 2: [disabled]
McdSlot 3: [disabled]
McdSlot 4: [disabled]
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: USA     v02.20(10/02/2006)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCUS_971.46;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SCUS_971.46;1) Game CRC = 0xB489E1CD, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCUS_971.46;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
GSdx: failed to compile external post-processing shader.

GS DUMP :

https://www.dropbox.com/s/w9mz0tvd5obwjw...14.gs?dl=0

LINK to video of glitch:

https://www.youtube.com/watch?v=2sSfRuMf7sw

Discription: I can load the game up just fine, everything seems to be 100%, I can select the level from the main menu/navigate the menu just fine. Once I launch the game though things start to get glitchy. The game loads fine, im able to pan the camera, jump, crouch, etc. But once I start to move with the analog stick or the D-Pad (using motioninJoy with a ps3 controller), Jim (the character youre playing) starts to move his current position super fast, about 2 or 3 times, and then the camera flies off the map, and am unable to play.

UPDATE: It seems that if i continue to run around, he wont fly off the screen, but once I stop at any point after initially moving, within a few seconds, the character will fly off the screen.
Reply

Sponsored links

#2
no worries, the format should be like the given example below.

Code:
[Bug Report] Samurai Warriors 2 [NTSC-U]

# PCSX2 version: Official v1.0.0 release
# CPU options: EE/IOP defaults, VUs defaults (also tested EE/IOP clamping to Full and VUs clamping to Extra+Preserve sign)
# Plugins used: GSdx 0.1.16 rev 5334 (hardware and software, dx10), SPU2-X v2 rev 5324
# Description: 'True Musou' attacks make the emulator get stuck on a black screen, making the game unplayable after you get the 'Awakening 2' skill with any player or use a musou attack when near death.

you can provide the emulog in a [ code ] & [ / code ] tag without any spaces inside the tag for having a neat report. also, make sure to provide a GS dump for the bad scenes.

you can generate a GS dump by following the given method,

1/ press Shift + F8 on the bad scenes.
2/ a GS dump will be made on the snaps directory.
3/ provide the dump in any file hosting sites with the link of the file given at your bug report.

by the way, does software mode have this problem ?
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
Reply
#3
Will do the top information right after this post, but no, Software/hardware seem to have no effect on performance surprisingly
Reply
#4
A̶l̶s̶o̶ ̶s̶o̶r̶r̶y̶ ̶i̶m̶ ̶q̶u̶i̶t̶e̶ ̶t̶h̶e̶ ̶n̶o̶o̶b̶ ̶w̶h̶e̶n̶ ̶i̶t̶ ̶c̶o̶m̶e̶s̶ ̶t̶o̶ ̶t̶h̶i̶s̶ ̶s̶t̶u̶f̶f̶.̶.̶.̶i̶m̶ ̶p̶r̶e̶s̶s̶i̶n̶g̶ ̶s̶h̶i̶f̶t̶-̶f̶8̶ ̶w̶h̶i̶l̶e̶ ̶t̶h̶e̶ ̶g̶a̶m̶e̶ ̶i̶s̶ ̶t̶a̶b̶b̶e̶d̶ ̶i̶n̶t̶o̶ ̶a̶n̶d̶ ̶h̶a̶v̶e̶ ̶n̶o̶ ̶i̶d̶e̶a̶ ̶w̶h̶e̶r̶e̶ ̶t̶o̶ ̶l̶o̶o̶k̶ ̶f̶o̶r̶ ̶t̶h̶i̶s̶ ̶d̶u̶m̶p̶:̶P̶
Reply
#5
Here is the requested GS upload


http://www.speedyshare.com/ehFqY/gsdx-20150521041014.gs
Reply
#6
do you mean that the issue is also present in software mode ? if yes then, download the following file and place it in your plugins folder and go to plugin selector menu and choose zeroGS in the GS dropdown list and check whether the issue is still present.

ZeroGS: https://www.dropbox.com/s/k4qmcfn8ssixmw...2.dll?dl=0
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
Reply
#7
Is all your settings at default?
[Insert Witty Sig Here.]
Reply
#8
Sorry yeah, the problem still occurs whether it be in software/hardware mode.

I did what you asked - but whenever I try to apply the change in GS, i get a popup saying "Can't create gsLog.txt", I click okay than another popup comes up saying:

"The slected GS plugin failed to load. Reason: GS plugin failed to initialize. Your system may have insuffcient memory or resources needed."

Yes all my settings are at default to start but one, the ONLY difference is i have a game fix enabled "EE timing hack" that allowed me to get past the the menu after selecting start before the game crashed.
Reply
#9
What's is your GPU?
[Insert Witty Sig Here.]
Reply
#10
uncheck the Enable speedhacks option and give it an another round. if the issue still occurs, this will be moved to the bug reporting forums. also, please format the report in the right way.
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)