Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Can someone help me figure this iso issue,please?
#1
Hello:
Ok im completely new to the pcsx2 emulator .I do have a perfectly working ps1 emulator so im familiar with the routine of getting bios,plugins,proper set up etc etc. I downloaded the pcsx2 0.98 version a few days ago and followed the configuration guide. At the moment i have 2 iso files ,Kingdom Hearts and Dark Cloud .For the iso's i obviously chose linuz iso plugin.So i used the iso selector on the cddvd tab and i searched my iso files and selected them and the emulator does absolutely nothing with the iso's.I searched the web for many opinions on the configuration ,i tryed them but still same exact problem,as far as system requirements for what i could understand the only thing im lacking is probably a more powerful processor but i dont think that would be an issue where the emulator will do absolutely nothing with the games.At the end of the pcsx2 log everytime i try to run an iso it shows the message "Hotswapping to new iso src image" but then nothing happens.Here is a copy of the pcsx2 log when im trying to load an iso :

PCSX2 0.9.8.r4600 - compiled on Apr 27 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows Vista Home Premium Edition Service Pack 2
(build 6002), 64-bit
Physical RAM = 4094 MB
CPU name = Intel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 0D)
CPU speed = 2.399 ghz (2 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0000e39d
x86EFlags = 20100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3

(pxEvtQueueTongueauseCoreThread) Posting event! (pending=0, idle=0)
(pxEvtQueueTongueauseCoreThread) Executing... [Cancelable]
(pxEvtQueueTongueauseCoreThread) Event completed in 1ms
Mapping host memory for virtual systems...
EE Main Memory @ 0x20000000 -> 0x22884000 [40mb]
IOP Main Memory (2mb) @ 0x24000000 -> 0x24211000 [2mb]
VU0/1 on-chip memory @ 0x28000000 -> 0x2800A000 [40kb]
Reserving memory for recompilers...
SuperVU0 Recompiler Cache @ 0x0E800000 -> 0x0F000000 [8mb]
SuperVU1 Recompiler Cache @ 0x0F000000 -> 0x0F800000 [8mb]
Micro VU0 Recompiler Cache @ 0x3C000000 -> 0x40000000 [64mb]
Micro VU1 Recompiler Cache @ 0x40000000 -> 0x44000000 [64mb]
R5900-32 Recompiler Cache @ 0x30000000 -> 0x34000000 [64mb]
R3000A Recompiler Cache @ 0x34000000 -> 0x36000000 [32mb]
VIF0 Unpack Recompiler Cache @ 0x36000000 -> 0x36800000 [8mb]
VIF1 Unpack Recompiler Cache @ 0x38000000 -> 0x38800000 [8mb]
(pxEvtQueue:LoadCorePlugins) Posting event! (pending=0, idle=0)
(pxEvtQueue:LoadCorePlugins) Executing... [Cancelable]
(thread:GameDatabaseLoader) Calling pthread_create...

Loading plugins...
Binding GS : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\gsdx-sse2-r4600.dll
Windows 6.0.6002 (Service Pack 2 2.0)
NVIDIA GeForce G100 (7.15.11.7833)
Binding PAD : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\lilypad-r4600.dll
Binding SPU2 : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\spu2-x-r4600.dll
Binding CDVD : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\cdvdiso-r4600.dll
Binding USB : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\USBnull.dll
Binding FW : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\FWnull.dll
Binding DEV9 : C:\Users\Wiche\Desktop\emulators\Playsation 2\PCSX2 0.9.8\Plugins
\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(pxEvtQueue:LoadCorePlugins) Event completed in 242ms
(GameDB) 9082 games on record (loaded in 381ms)
(thread:GameDatabaseLoader) Scheduling for deletion...
(thread:GameDatabaseLoader) Thread object deleted successfully
(thread:GameDatabaseLoader) Executing default destructor!
(pxEvtQueueTongueauseCoreThread) Posting event! (pending=0, idle=0)
(pxEvtQueueTongueauseCoreThread) Executing... [Cancelable]
HotSwapping to new ISO src image!
(pxEvtQueueTongueauseCoreThread) Event completed in 0ms
Reply

Sponsored links

#2
You obviously post in the wrong forums Wink

Edit: I move it in the window section...
Reply
#3
Lol, after you select your iso you must go to first menu and fast boot or full boot, then the emulator will run the iso.
Sorry for my English, me Australian Smile
ROG Asus G74S laptop
Intel core i7 2670QM @2.2(3.1ghz turbo) Nvidia 3gig GTX560m 8 gigs DDr5 Blue-Ray Burner windows7 64 bit
[Image: r1gyld.jpg]
Reply
#4
*facepalm* Try using the built in iso reader instead of the plugin that should clear the whole mess up.
Reply
#5
(07-18-2012, 05:44 AM)omnikam Wrote: Lol, after you select your iso you must go to first menu and fast boot or full boot, then the emulator will run the iso.
Sorry for my English, me Australian Smile

Super thank you!! ,that was all the problem ,the game is running great now!! thank you thank you!!
Reply
#6
(07-18-2012, 12:34 PM)Wichemus Wrote: Super thank you!! ,that was all the problem ,the game is running great now!! thank you thank you!!
That`s okay mate, it`s all in a days work for me, When im not out rescuing babies from dingo`s or fighting crocodiles, you will find me here fighting ignorance with ignorance Closedeyes
ROG Asus G74S laptop
Intel core i7 2670QM @2.2(3.1ghz turbo) Nvidia 3gig GTX560m 8 gigs DDr5 Blue-Ray Burner windows7 64 bit
[Image: r1gyld.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)