Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragon Quest 8 proper settings?
#1
Years ago, I made an attempt at playing this, but the slow downs were to much then.

On my new PC and the latest emulator version, it runs perfectly. No slowdowns and looks fantastic.

So I figured it was time to do it. I checked the wiki and didn't see any updated settings, the last time it was edited was like 2009...so yeah.

I mean, it runs fine and I see no issues - but that doesn't mean there isn't any,s o I figured I'd ask here and see if there was any setting that was required for a smooth playthrough.
Core i5 2500K @ 4.5GHZ, 8GB RAM 1866MHZ, AORUS 1080 Ti, 128GB Samsung 830 SSD + 1TB Samsung 850 Evo SSD +  2 1TB HDDs.) Windows 7 64-bit Professional
Reply

Sponsored links

#2
Your system is more than enough to play that game. Just turn off SLI.
[Image: gmYzFII.png]
[Image: dvedn3-5.png]
Reply
#3
With the new OpenGL graphic option things run SO much faster than DX 11 does. So just use the OpenGL instead of of DX11 now. They both look exactly the same as well (graphic wise).
I5 3570k 3.4ghz| 4GB R9 290| 8GB DDR3
Reply
#4
Hmm...

So I'm at the Waterfall area, near the start.

The issue I am having, no waterfall...

Latest PCSX2, DX11...I can hear it...but not see it.


It's there in Software.

It shows up in DX9.

But not DX11. Most curious.

Though DX9 appears to have more graphical glitches.
Core i5 2500K @ 4.5GHZ, 8GB RAM 1866MHZ, AORUS 1080 Ti, 128GB Samsung 830 SSD + 1TB Samsung 850 Evo SSD +  2 1TB HDDs.) Windows 7 64-bit Professional
Reply
#5
(02-05-2014, 06:19 AM)Mkilbride Wrote: Hmm...

So I'm at the Waterfall area, near the start.

The issue I am having, no waterfall...

Latest PCSX2, DX11...I can hear it...but not see it.


It's there in Software.

It shows up in DX9.

But not DX11. Most curious.

Though DX9 appears to have more graphical glitches.
DX9 works where as DX11 is more buggy, I never got DX11 to work but most things appeared for DX9.

Click all the boxes under hardware mode settings then go to configure and click the sprite and half pixle boxes.

If that dose not work I will fire up DQ8 again and check it out and see what works for me.
Reply
#6
(02-05-2014, 06:19 AM)Mkilbride Wrote: Hmm...

So I'm at the Waterfall area, near the start.

The issue I am having, no waterfall...

Latest PCSX2, DX11...I can hear it...but not see it.


It's there in Software.

It shows up in DX9.

But not DX11. Most curious.

Though DX9 appears to have more graphical glitches.

How close to the beginning? I wanna test mine quick.
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#7
I just played this yesterday strangely enough but in 1.0. I am using DX11 with stock settings other than the MTVU hack. I did not have an issue with the waterfall. Are you using any non standard settings or a weird resolution?

Wait, that isnt entirely true. I do have one hack enabled. I dont remember the name but its the one that makes the text appear nice and crisp.
Cooler Master HAF X Full Tower
ASRock Z97 Extreme4
EVGA GeForce GTX 970 4GB
EVGA SuperNOVA 850W
Intel Core i5-4690K - OC'ed to 4.5GHz
G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3 1600
CORSAIR Hydro H105
Indigo Xtreme 115X-XS Metallic TIM
Windows 7 SP1 64-bit
PCSX2 1.4.0 unless otherwise specified
Reply
#8
No, but what is the nice and crisp text option?

No, no really weird options. But DX9 works, though I see graphics flicker from time to time.

And the waterfall is the first mission you do. It's like 20 minutes into the game.
Core i5 2500K @ 4.5GHZ, 8GB RAM 1866MHZ, AORUS 1080 Ti, 128GB Samsung 830 SSD + 1TB Samsung 850 Evo SSD +  2 1TB HDDs.) Windows 7 64-bit Professional
Reply
#9
Taken from a post from Bostiman (back in April of last year)
Known Issues:
Sun lens flare goes through solid objects - use software mode
HP/MP bars bugged - set GSdx HW WildArmsOffset hack to second state or use native resolution or software mode
Artifacts on text - set GSdx HW WildArmsOffset hack to first state or use native resolution or software mode
Flashback sequences all brown - use software mode
Shadows missing - use software mode
Cooler Master HAF X Full Tower
ASRock Z97 Extreme4
EVGA GeForce GTX 970 4GB
EVGA SuperNOVA 850W
Intel Core i5-4690K - OC'ed to 4.5GHz
G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3 1600
CORSAIR Hydro H105
Indigo Xtreme 115X-XS Metallic TIM
Windows 7 SP1 64-bit
PCSX2 1.4.0 unless otherwise specified
Reply
#10
Damn, still that many bugs? Ah well, I can do without it.

Also, I thought the flashback secequences were supposed to be Black & White? They are for me.

Hmm, I enabled the WildArms Half-Pixel offset and it fixed text - but broke HP Bars. Don't see any "Second state"

Also, there's no way besides Software to get Shadows / fixed Sunflare, ect...damn.
Core i5 2500K @ 4.5GHZ, 8GB RAM 1866MHZ, AORUS 1080 Ti, 128GB Samsung 830 SSD + 1TB Samsung 850 Evo SSD +  2 1TB HDDs.) Windows 7 64-bit Professional
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)