Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FPS drops on Lenovo Y50
#1
Hello,

Recently Ive had an interest on playing the game Urban Reign on my laptop with the emulator. My laptop is pretty strong.

Lenovo Y50
Graphic card: NVIDIA GeForce GTX 960M
Processor: Intel® Core™ i7-4720HQ CPU @2.60GHz (8CPUs), ~2.6GHz
Memory: 8192MB RAM


While I'm aware I can't run all games smoothly, I expected games like Urban Reign would. I use the Balanced preset with the avx plugin. 
My FPS is mostly around 60 but sometimes it drops drastically along with sound lag.

Is there anything I can do to improve this?
Reply

Sponsored links

#2
Make sure the MTVU speedhack is on in Config - Emulation Settings - Speedhacks.

Also check the EE and GS rates in the title bar of the game window. If one is at or near 100% during the fps drops, you might want to drop the preset and manually tweak the appropriate Cyclerate slider in the speedhack tab to see if it improves the situation.
Reply
#3
At first EE was around 20-40 and GS <20. I tried to mess around with the cyclerater and vu cyclestealer. And EE got upped to 40-60 and GS 20-60. It never hit the 100 percent mark.
Reply
#4
I still have problems with FPS drops which makes my game lags. Anyone knows a solution?
Reply
#5
(04-18-2016, 05:36 PM)TECK Wrote: I still have problems with FPS drops which makes my game lags. Anyone knows a solution?

did you set power plan to high performance ?
are you running on batteries ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#6
What happens during the speed drops? Do you get heavy graphics or level switch or is it just happening randomly without any reason and even if you stand still?
Reply
#7
PC is on a high performance and Ive set everything to Performance instead of Balanced or Quality. No batteries.

During the speed drops the screen gets mostly stuck for 1-3 seconds. It mostly occurs during gameplay not during cutscenes. I think me standing still makes it less worse but I havent tested it.
Reply
#8
are you playing straight from your original PS2 DVD ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#9
(04-19-2016, 07:29 PM)jesalvein Wrote: are you playing straight from your original PS2 DVD ?

No its an ISO file
Reply
#10
weird.
tried disabling intel speedstep ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)