Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GT4 Stutter
#1
Hi,

First time user, have read through the config guide and still stumped on what I can do to fix this problem.

Basically I have an ISO of Gran Turismo 4, game loads up, all fine, loads nice and fast and menus appear to be working fine. Smooth as anything, soon as I enter a race...

First problem is the sound is all weird, breaks up, then the countdown 3,2,1 for the race, it freezes on 1 and then fixed, then it goes back to being smooth then once you accelerate, 5 seconds in it start to run in slow motion with the same weird sounds. The FPS drops consistently from 90 to around 10.

Then when you go back to the menus, it's carried over until you go back to the main menu before enter Gran Turismo mode.

Any ideas?
Reply

Sponsored links

#2
In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Specs:

i3 3220
8GB DDR3 1866mhz GieL
Sapphire 7870XT Boost
Gigabyate D3H Mobo

PCSX 1.0.0

All settings default

Only game is Gran Turismo 4.
Reply
#4
you'll need to use some speedhacks.
AFAIK, this game benefits greatly from MTVU hack, but since you only have 2 cores, I guess that won't be enough...
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#5
Didn't help, anything else I can do?

Like the game is perfectly playable because after the initial 10-15 seconds of racing its 100% working but then the sounds is all screwy in the menus lol.

As long as there is no corner within the first 15 seconds it is normally ok, is this caused by my pc specs?
Reply
#6
set EE Cyclerate 2,VU Cycle Stealing 1 and in gsdx tick native resolution
Reply
#7
(05-03-2013, 03:40 PM)theodore7 Wrote: set EE Cyclerate 2,VU Cycle Stealing 1 and in gsdx tick native resolution

Like a boss, still get a little tiny bit of lag on the after race screen but take off, everything is more playable...besides the resolution Laugh.
Reply
#8
Try use custom res 480x320 .this is lowest res. graphic isn't good but you may gain speed Smile
Reply
#9
(05-03-2013, 04:25 PM)billyash Wrote: Try use custom res 480x320 .this is lowest res. graphic isn't good but you may gain speed Smile

He has a 7870XT! The problem clearly it's not the GPU, he can play at 3x native without any problem (excluded the CPU obviously), I play GT4 with a 7850 at 3x native.
Ryzen 7 1700@(up to)4.0GHz | Noctua NH-D14| Asrock X370 Gaming K4| Sapphire R9 270X 2GB| 2*8GB Corsair LPX 3000MHz C15@2400MHz C14| Samsung 840EVO 250GB| Seagate Barracuda 7200.12 500GB| WD Caviar Green 2TB| Seagate Barracuda 7200.14 2TB| Samsung S24B300 + Samsung S24D300 + Samsung S24F250| NZXT Phantom 410| Enermax Revo'Xt 730W| Gigabyte M6900
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)