Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Has anyone been able to play Ratchet and Clank 1?
#1
Hey,

I was wondering if anyone has managed to play Ratchet and Clank 1?
I made an ISO from disc copy, so nothing should be wrong with the ISO.

I understand that the PCSX2 Compatibility List only applies to the PC version, and that there is no MAC version, so that's why I'm asking.

I get the intro part/animation thing which has the animation of the developer/publisher at 60 FPS, then it drops to 3.2 FPS and does not make it to the main menu.

The only reason why I'm asking is because I'm new to this, and I have a feeling that I did something wrong which is making this happen.

But then again, it's likely that this is just because the MAC version does not support Ratchet and Clank 1.

Here are my specs:

iMac 27-inch (Mid-2011)
2.7 Ghz i5 Quad-Core
AMD Radeon HD 6770m with 512mb (is it that I need more than 512mb?)
4 GB 1333Mhz Ram (is it that I need more Ram, because I can and will upgrade to 16 GB Ram if I need to?)

OS X Mountain Lion (10.8.2)
PCSX2 for Mac 0.9.6

Please help me out because as I said I am new, and very un-knowledge compared to those of you here.

So what do I need to upgrade/what am I doing wrong here? Or is this game just not compatible with this version of PCSX2 for Mac?

Have any of you been able to get past the intro part?

Thanks a lot for your help. I really appreciate it.
Reply

Sponsored links

#2
Your rescue (may) be here!!

Can you post the X11 log? (That's the window with lots of text that appears when you open PCSX2 ^_^)
"Eventually you too will hear it, The Last Melody"
Reply
#3
I made a screen recording, so you can see it.
https://www.dropbox.com/s/pws3rz4kxsau2p...roblem.mov
Reply
#4
***IMPORTANT***

Although the screen recording runs at 34 FPS, the intro actually runs at 60 FPS when I'm not recording the screen. It's runing at 34 FPS in the screen recording only because I'm recording the video in the background, which makes my computer slow. But, regardless, it still never makes it pass the intro Sad Since I made the ISO straight from disc copy of the game, there can't be anything wrong with the ISO

Also, I have no problem with sound, although the vidoe has no sound.

Thanks a lot for helping, and please forgive me if it's something stupid, and obvious that I'm missing.

EDIT: I would have given you an X11 Log, but whenever I click on the X11 icon, it just goes to the game's window Wacko
Reply
#5
Can anybody help me?

Sad
Reply
#6
(12-02-2012, 09:47 PM)RatchetnClank_Fan Wrote: Can anybody help me?

Sad

Sorry, something is wrong with the reply email feature, anyways, on topic.

I am sorry, but I am 100% unable to help you unless you post the X11 log :-(

There is supposed to be a window with lots of text in it open at the same time as PCSX2
"Eventually you too will hear it, The Last Melody"
Reply
#7
I'm having the same problem. Here's my log.

Code:
F1 - save state
        (Shift +) F2 - cycle states
        F3 - load state
PCSX2 beta (r2620254) - compiled on Jan 27 2011
Savestate version: 8b410001
EE pc offset: 0x2a8, IOP pc offset: 0x208
x86Init:
Features:
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Resetting...
Ready
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Resetting...
Ready
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Initializing plugins...
Plugins initialized successfully.
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (2057616 sectors)
Bios Version 1.60
Bios Warning > rom2 not found.
Bios Warning > erom not found.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
Opening Plugins...
Notice: GS Plugin does not implement GSsetFrameLimit.
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
ZZogl: Using ZZ Ogl :0.21.213
ZZogl: creating zerogs
ZZogl: Got Doublebuffered Visual!
ZZogl: glX-Version 1.2
Xlib:  extension "XFree86-VidModeExtension" missing on display "/tmp/launch-s9rKCT/org.x:0".
ZZogl: Depth 24
ZZogl: you have Direct Rendering!
ZZogl: Using multitexturing
ZZogl: Maximun texture size is 16384 for Tex_2d and 16384 for Tex_NV
ZZogl: Disabling MRT depth writing
ZZogl: Fill bilinear blocks failed!
ZeroSPU2: Initialized portaudio...
ZeroSPU2: Created sound stream successfully...
ZZogl: Creating effects
ZZogl: Creating extra effects
ZZogl: using full shaders
ZZogl: initialization successful
ZeroSPU2: Started sound stream successfully...
Plugins opened successfully.
loadElfCRC: cdrom0:\SCES_509.16;1
loadElfFile: 1381764 bytes
loadElfFile: cdrom0:\SCES_509.16;1; CRC = 6A8F18B9
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
No patch found.Resuming execution without a patch (this is NOT an error).
ZZogl: Disabling MRT depth writing
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
iR3000A Resetting recompiler memory and structures
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
ZeroSPU2: recording
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SCES_509.16;1
Loading from a CD rom or CD image
loadElfFile: 1381764
addr 15508 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
addr 15c70 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
addr 216d8 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
addr 90a80 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
loadElfFile: cdrom0:\SCES_509.16;1; CRC = 6A8F18B9
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
No patch found.Resuming execution without a patch (this is NOT an error).
Opening Plugins...
Plugins opened successfully.
ZZogl: Disabling MRT depth writing
PAL Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 50.0 fps
ZeroSPU2: recording
ZeroSPU2: recording
ZeroSPU2: recording
áá
Reply
#8
I sure hope Kaze can help us Sad
Reply
#9
(12-09-2012, 10:12 PM)Stone Wrote: I'm having the same problem. Here's my log.

Code:
F1 - save state
        (Shift +) F2 - cycle states
        F3 - load state
PCSX2 beta (r2620254) - compiled on Jan 27 2011
Savestate version: 8b410001
EE pc offset: 0x2a8, IOP pc offset: 0x208
x86Init:
Features:
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Resetting...
Ready
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Resetting...
Ready
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Initializing plugins...
Plugins initialized successfully.
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (2057616 sectors)
Bios Version 1.60
Bios Warning > rom2 not found.
Bios Warning > erom not found.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
Opening Plugins...
Notice: GS Plugin does not implement GSsetFrameLimit.
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
ZZogl: Using ZZ Ogl :0.21.213
ZZogl: creating zerogs
ZZogl: Got Doublebuffered Visual!
ZZogl: glX-Version 1.2
Xlib:  extension "XFree86-VidModeExtension" missing on display "/tmp/launch-s9rKCT/org.x:0".
ZZogl: Depth 24
ZZogl: you have Direct Rendering!
ZZogl: Using multitexturing
ZZogl: Maximun texture size is 16384 for Tex_2d and 16384 for Tex_NV
ZZogl: Disabling MRT depth writing
ZZogl: Fill bilinear blocks failed!
ZeroSPU2: Initialized portaudio...
ZeroSPU2: Created sound stream successfully...
ZZogl: Creating effects
ZZogl: Creating extra effects
ZZogl: using full shaders
ZZogl: initialization successful
ZeroSPU2: Started sound stream successfully...
Plugins opened successfully.
loadElfCRC: cdrom0:\SCES_509.16;1
loadElfFile: 1381764 bytes
loadElfFile: cdrom0:\SCES_509.16;1; CRC = 6A8F18B9
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
No patch found.Resuming execution without a patch (this is NOT an error).
ZZogl: Disabling MRT depth writing
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
iR3000A Resetting recompiler memory and structures
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
ZeroSPU2: recording
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SCES_509.16;1
Loading from a CD rom or CD image
loadElfFile: 1381764
addr 15508 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
addr 15c70 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
addr 216d8 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
addr 90a80 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SCES_509.16;1"
loadElfFile: cdrom0:\SCES_509.16;1; CRC = 6A8F18B9
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
No patch found.Resuming execution without a patch (this is NOT an error).
Opening Plugins...
Plugins opened successfully.
ZZogl: Disabling MRT depth writing
PAL Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 50.0 fps
ZeroSPU2: recording
ZeroSPU2: recording
ZeroSPU2: recording
áá

To me, this looks like an issue with the sound plugin, try switching sound plugin , there should be at least one more in the plugin menu, also what language are you trying to run in?
"Eventually you too will hear it, The Last Melody"
Reply
#10
(12-10-2012, 03:50 AM)Kaze Wrote: To me, this looks like an issue with the sound plugin, try switching sound plugin , there should be at least one more in the plugin menu, also what language are you trying to run in?

Switched the sound plugin and it still freezes. I'm running it on english.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)