Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Help running Pcsx2.. again im sure.,.. please help
#1
hey guys, i have looked at other forums, video's ect..
nothing seems to apply here.
it is the common issue. running like in slow motion, between 20/30 fps

i am running 1.2.1 checked the plugin on 9 hardware / 11 hardware open gl hardware and software 11 aswell.
i have opened nvidia control panel and set to max performance among other options shown in a few videos
turned off the fps limiter
nothing seems to work

the game in question is need for speed underground, runs fine for about 20 seconds.

my laptop (yes laptop) is alienware 17 with gtx 860M and running I7 4710 MQ and i know alot worse PC's can run this no problem.. so i don't understand..

i am using a Xbox one controller but i doubt a controller can hurt it surely?
the laptop is new. runs other games fine so it isnt broken either..

any help is appreciated.. really!
Reply

Sponsored links

#2
Quote:my laptop (yes laptop) is alienware 17 with gtx 860M and running I7 4710 MQ and i know alot worse PC's can run this no problem.. so i don't understand..
Which PC do qualify as "worse" ? How many fps did you get on those "worse" ones?
did you set your power plan to high performance ?
Did you make sure you aren't running on batteries ?
What is your CPU temp when running the game ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
(07-25-2014, 04:34 PM)jesalvein Wrote: Which PC do qualify as "worse" ? How many fps did you get on those "worse" ones?
did you set your power plan to high performance ?
Did you make sure you aren't running on batteries ?
What is your CPU temp when running the game ?

the worse PC i mean non descript PC. eg: a friends dual core e machines with an upgraded £30 GPU runs at 50fps.

my power plan is high yes, on main power and my CPU after 5 mins of crashing around trying to get the PC working for it. max temp i got to was 62 on one core for about 2 seconds, averaging about 50-55 on all
Reply
#4
(07-25-2014, 04:56 PM)SteveSutton Wrote: the worse PC i mean non descript PC. eg: a friends dual core e machines with an upgraded £30 GPU runs at 50fps.

my power plan is high yes, on main power and my CPU after 5 mins of crashing around trying to get the PC working for it. max temp i got to was 62 on one core for about 2 seconds, averaging about 50-55 on all
their is huge difference in performance between desktop and laptop !
Pentium Dual-core G2010 2.8Ghz
RAM=4GB
nvidia GT 610
pcsx2 version-1.3.1  


Still surfing with Browser?, Try the pcsx2 forum App !
Reply
#5
(07-25-2014, 04:30 PM)SteveSutton Wrote: my laptop (yes laptop) is alienware 17 with gtx 860M and running I7 4710 MQ and i know alot worse PC's can run this no problem.. so i don't understand..

full specs on that laptop please? (including ram speed and size on the GTX 860M)
Reply
#6
http://m.dell.com/mt/www.dell.com/in/p/alienware-17/pd



it seems like this is what op have but with different gpu! intresting!
Pentium Dual-core G2010 2.8Ghz
RAM=4GB
nvidia GT 610
pcsx2 version-1.3.1  


Still surfing with Browser?, Try the pcsx2 forum App !
Reply
#7
(07-25-2014, 06:15 PM)Saiki Wrote: full specs on that laptop please? (including ram speed and size on the GTX 860M)


Alienware 17

i7 - 4710MQ CPU @ 2.50GHZ boosted to 3.20 i believe
2x 4GB 800mhz DDR3 Ram
Nvidia Geforce GTX 860M 2GB
Windows 8.1
Reply
#8
(07-25-2014, 06:23 PM)Brock lessner Wrote: http://m.dell.com/mt/www.dell.com/in/p/alienware-17/pd
it seems like this is what op have but with different gpu! intresting!

They're customizable, hence I asked.

@ op, what speed/type is the GPU ram?
Reply
#9
(07-25-2014, 06:25 PM)SteveSutton Wrote: Alienware 17

i7 - 4710MQ CPU @ 2.50GHZ boosted to 3.20 i believe
2x 4GB 800mhz DDR3 Ram
Nvidia Geforce GTX 860M 2GB
Windows 8.1
heres your problem [b]2.5 ghz & low powered ram 800mhz[\b] try decreasing the resolution to native and try first every thing at default setting s!
Pentium Dual-core G2010 2.8Ghz
RAM=4GB
nvidia GT 610
pcsx2 version-1.3.1  


Still surfing with Browser?, Try the pcsx2 forum App !
Reply
#10
(07-25-2014, 06:32 PM)Brock lessner Wrote: heres your problem 2.5 ghz & low powered ram 800mhz
you're wrong
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)