Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I need help with something.
#1
I downloaded pcsx2 1.4.0 and installed it on my windows 10 pc everything is fine to this point then I downloaded the bios dumper tool launched it using ulaunchelf and dumped my bios. (Bios is: SCPH-90006 V2.30 Japan PAL.I was able to dump it with ulaunchelf using modchip dev1 mode).When i open pcsx2 and select my dumped bios and launch without cd/dvd all i get is a black screen no audio nothing.It doesn't matter if i select an .iso game it still gives me a black screen.Please help me with this.

Thanks for all the help
-Devo
Reply

Sponsored links

#2
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#3
PCSX2 1.4.0-20160105132032- compiled on Jan  5 2016
Savestate version: 0x9a0b0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Pro (build 14393), 64-bit
Physical RAM     =  8124 MB
CPU name         =  Intel® Core™ i5-4460  CPU @ 3.20GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  3.199 ghz (4 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbbf
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding   GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-avx.dll
Windows 10.0.14393
Binding  PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\lilypad.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding  USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll
Binding   FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9693 games on record (loaded in 153ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.14393
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Current Renderer: OpenGL (Hardware mode)
3.x GL context successfully created
OpenGL information. GPU: AMD Radeon HD 7800 SeriesBuggy driver detected, GL_ARB_separate_shader_objects will be disabled
. Vendor: ATI Technologies Inc.. Driver: Core Profile Forward-Compatible Context 21.19.411.0
INFO: GL_EXT_texture_filter_anisotropic is available
INFO: GL_ARB_gpu_shader5 is available
INFO: GL_ARB_draw_buffers_blend is available
INFO: GL_ARB_separate_shader_objects is NOT SUPPORTED
INFO: GL_ARB_shader_image_load_store is available
INFO: GL_ARB_copy_image is available
INFO: GL_ARB_buffer_storage is available
INFO: GL_ARB_clear_texture is available
INFO: GL_ARB_clip_control is available
INFO: GL_ARB_direct_state_access is available
INFO: GL_ARB_texture_barrier is available
OpenGL renderer is slow on AMD GPU due to in
efficient driver. Sorry. Opening SPU2
Opening CDVD
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Japan   v02.30(20/02/2008)  Console
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
# Initialize memory (rev:4.00, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2008-0220, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=14000200, 2MB, IOP mode)
<20080220-175343,ROMconf,PS20230WC20080220.bin:11824>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (400:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Current Renderer: OpenGL (Hardware mode)
3.x GL context successfully created
OpenGL information. GPU: AMD Radeon HD 7800 Series. Vendor: ATI Technologies Inc.. Driver: Core Profile Forward-Compatible Context 21.19.411.0
Buggy driver detected, GL_ARB_separate_shader_objects will be disabled
INFO: GL_EXT_texture_filter_anisotropic is available
INFO: GL_ARB_gpu_shader5 is available
INFO: GL_ARB_draw_buffers_blend is available
INFO: GL_ARB_separate_shader_objects is NOT SUPPORTED
INFO: GL_ARB_shader_image_load_store is available
INFO: GL_ARB_copy_image is available
INFO: GL_ARB_buffer_storage is available
INFO: GL_ARB_clear_texture is available
INFO: GL_ARB_clip_control is available
INFO: GL_ARB_direct_state_access is available
INFO: GL_ARB_texture_barrier is available
OpenGL renderer is slow on AMD GPU due to inefficient
driver. Sorry. Opening SPU2
Opening CDVD
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Decommitting host memory for virtual systems...
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Apply Memory cards:
slot[1]='Mcd002.ps2'
Apply Memory cards:
No active slots
Apply Memory cards:
No active slots
Apply Memory cards:
No active slots
(FileMcd) Creating new 8MB memory card: 'C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\mm1.ps2'
setting new card to slot 0: 'mm1.ps2'
Apply Memory cards:
slot[0]='mm1.ps2'
(FileMcd) Creating new 8MB memory card: 'C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\mm2.ps2'
setting new card to slot 1: 'mm2.ps2'
Apply Memory cards:
slot[0]='mm1.ps2'
slot[1]='mm2.ps2'
Apply Memory cards:
slot[0]='mm1.ps2'
slot[1]='mm2.ps2'
HLE Notice: ELF does not have a path.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Current Renderer: OpenGL (Hardware mode)
3.x GL context successfully created
OpenGL information. GPU: AMD Radeon HD 7800 Series. Vendor: ATI Technologies Inc.. Driver: Core Profile Forward-Compatible Context 21.19.411.0
Buggy driver detected, GL_ARB_separate_shader_objects will be disabled
INFO: GL_EXT_texture_filter_anisotropic is available
INFO: GL_ARB_gpu_shader5 is available
INFO: GL_ARB_draw_buffers_blend is available
INFO: GL_ARB_separate_shader_objects is NOT SUPPORTED
INFO: GL_ARB_shader_image_load_store is available
INFO: GL_ARB_copy_image is available
INFO: GL_ARB_buffer_storage is available
INFO: GL_ARB_clear_texture is available
INFO: GL_ARB_clip_control is available
INFO: GL_ARB_direct_state_access is available
INFO: GL_ARB_texture_barrier is available
OpenGL renderer is slow on AMD GPU due to inefficient driver. Sorry.
Opening SPU2
Opening CDVD
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\mm1.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\mm2.ps2
Plugins opened successfully.
Bios Found: Japan   v02.30(20/02/2008)  Console
# Initialize memory (rev:4.00, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2008-0220, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=14000200, 2MB, IOP mode)
<20080220-175343,ROMconf,PS20230WC20080220.bin:11824>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (400:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
HLE Notice: ELF does not have a path.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Current Renderer: OpenGL (Hardware mode)
3.x GL context successfully created
OpenGL information. GPU: AMD Radeon HD 7800 Series. Vendor: ATI Technologies Inc.. Driver: Core Profile Forward-Compatible Context 21.19.411.0
Buggy driver detected, GL_ARB_separate_shader_objects will be disabled
INFO: GL_EXT_texture_filter_anisotropic is available
INFO: GL_ARB_gpu_shader5 is available
INFO: GL_ARB_draw_buffers_blend is available
INFO: GL_ARB_separate_shader_objects is NOT SUPPORTED
INFO: GL_ARB_shader_image_load_store is available
INFO: GL_ARB_copy_image is available
INFO: GL_ARB_buffer_storage is available
INFO: GL_ARB_clear_texture is available
INFO: GL_ARB_clip_control is available
INFO: GL_ARB_direct_state_access is available
INFO: GL_ARB_texture_barrier is available
OpenGL renderer is slow on A
MD GPU due to inefficient driver. Sorry. Opening SPU2
Opening CDVD
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\mm1.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\Devrim\Documents\PCSX2\memcards\mm2.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Japan   v02.30(20/02/2008)  Console
# Initialize memory (rev:4.00, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
ROMGEN=2008-0220, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=14000200, 2MB, IOP mode)
<20080220-175343,ROMconf,PS20230WC20080220.bin:11824>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (400:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Shutting down plugins...
Plugins shutdown successfully.
(GameDB) Unloading...
Reply
#4
Did you tried switching to DX11 in GSdx
Reply
#5
I tried it right after i saw your post.Didn't work sadly Sad
Reply
#6
What about some of the software modes(DX9/11/OGL)?
Also this may sound like a stupid suggestion but sometimes(rarely,probably caused by something else)I get black screen when I try to run pcsx2 and no matter what I try,nothing helps except restarting windows
Reply
#7
I think i found out what the problem is but i don't know how to fix it.
I downloaded a pirated bios 70004 v2.0 PAL (i know it's against the rules) then i started pcsx2 no cd mode it started with pal mode and locked the frame to 50 then i selected the dumped bios which is also PAL pcsx2 started with ntsc mode and locked the frame to 60 which my ps2's bios doesn't support.
Reply
#8
There is no Japan PAL bios
USA - 60fps NTSC mode
Europe - 50fps PAL mode
Japan - 60fps NTSC mode

If your PS2 is really SCPH-90006,then you have a NTSC(Japan)bios and pcsx2 recognize it.
Now there is the chance that the bios is not dumped correctly because of your modchip
Reply
#9
I'd guess the mod chip is interfering .
[Image: gmYzFII.png]
[Image: dvedn3-5.png]
Reply
#10
I don't know maybe.Modchip is matrix infinity 1.93.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)