Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ICO and PCSX2
#1
Hello,

Is it possible to run ICO on PCSX2? I saw some Screenshots from this, but I cant start the game. The GSDX-Screen remains black and the Console screens says nothing (Last Line: loadElfFile: cdrom0:\SCES_507.60;1; CRC = 5C991F4E).
Newest Plugins+PCSX2 Build 1740, 1888 and 1913

Is there a special trick or smth, like on SO-TET/FaFr?

However, Ive got the PAL German Version, if this helps. On my PS2 Slim the game runs just fine.

Here is the Log-File:


PCSX2 0.9.7.r1913 - compiled on Sep 23 2009
Savestate version: 8b410003
x86Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = d
x86Family = Intel® Celeron® CPU E1400 @ 2.00GHz
CPU speed = 3.549 ghz
Cores = 2 physical [2 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0000e39d
x86EFlags = 20100000

Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3

SetLanguage: Cannot find pcsx2main.mo file for language 'German' [de_DE]
SetLanguage: Cannot find pcsx2main.mo file for language 'German' [de_DE]
Initializing PS2 virtual machine...
Allocating memory for recompilers...
Loading plugins...
Binding GS : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\GSdx-SSSE3.dll
Binding PAD : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\LilyPad.dll
Binding SPU2 : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\SPU2-X.dll
Binding CDVD : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9 : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

Loading plugins...
Binding GS : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\GSdx-SSSE3.dll
Binding PAD : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\LilyPad.dll
Binding SPU2 : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\SPU2-X.dll
Binding CDVD : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9 : D:\Sicherung\Nützliches\Emulatoren\PCSX2\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (443216 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
Plugins opened successfully.
Bios Version 2.20
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 50.0 fps
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
PAL Display Mode Initialized.
Executing Bios Stub...
NTSC Display Mode Initialized.
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
PAL Display Mode Initialized.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Apr 7 2005 21:09:14
CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2006-0210, 32M

# Restart Without Memory Clear.
NTSC Display Mode Initialized.
PAL Display Mode Initialized.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
Execute Bios Stub Complete
loadElfFile: cdrom0:\SCES_507.60;1
loadElfFile: 5515680
loadElfFile: cdrom0:\SCES_507.60;1; CRC = 5C991F4E
Reply

Sponsored links

#2
I had some camera problems with newer versions. The game runs fine in 1474 with "extra" turned on for clamping.
[Image: 2748844.png]
Reply
#3
You need to run using the BIOS, with ICO.
Just goto Run, Execute.
Intel E7500 @ 4.00ghz 400 fsb / Asus P5QL Pro / 4Gb Kingston RAM / PNY nvidia 9800GT 512Mb / Creative X-Fi Music 24 / Vista 64 SP2/
Reply
#4
You're using an unsupported build with the new GUI which is in alpha stages. Don't expect anything to work properly with it (and we give no support for it as I already said).
Get the latest 1888 beta released on our site and try with that (suggestions above should also help)
[Image: newsig.jpg]
Reply
#5
Like I said:

I did Use Build 1740, 1888 and 1913

So if Build 1888 is supported, I can give you the Log-File of it, if you wantHuh
But it has the same problem, so doesn't make sense to give you an another log-.-

Nobody knows, why it won't start?
Execute through BIOS does not work, because it always goes to the Mainmenu and shows me the yellow Disk, but when I click it, the display goes black and it returns to the main-menu again.

I used an ISO of my GameDisk and the original GameDisk, no changes at all. Every other game boot just fine.
Reply
#6
r1888 can be both new and old gui as could 1740 so I couldn't know which you are using and since the log was from the new one, i told you it's unsupported and in alpha stages.
Use the linuz iso plugin and before using Run->Execute configure it to read the ISO image of the game. After that is set, use Run->Execute and it should boot the bios and auto run the game without getting you to the bios menu with the cd icon
[Image: newsig.jpg]
Reply
#7
Do you mean by reading compress the ISO-Image or to set the ISO-Path? However both don't work...
Even resetting the inis doesn't help... Its real strange, keep in mind, the disk works with my PS2. If I use an other game and skip the BIOS, it runs just fine. Only ICO makes such problems, because it needs to run through execute... Even Shadow of Colossus does work.

If you need more information (Logs/etc.) don't hasitate to ask Wink
I know run->Execute did work in its early build stages with the CDVD-Plugin from Gigaherz, even CD swapping worked.

OK, I tried run->Execute with several games. But if I try to klick 8x or so on the icon, the game starts, except ICO.
Reply
#8
Wait. Are you using an ISO or the actual dvd? If you're using an ISO do NOT mount it with any other external program. Just configure linuz iso to read directly your ISO file. If you're using a disc simply use gigaherz cdvd or peops cdvd after configuring them
[Image: newsig.jpg]
Reply
#9
Music 
Man Im not THAT stupidGlare

i wouldn't post this, if I would use an ISO-Plugin with a normal Disk...

Original Disk or mounted Disk doesn't work
Directly read ISO from PCSX2 or Plugin doesn't work either.

Maybe there is something wrong with the Disk-Detection from my disk... Corruptet or damaged sektors in the Bootstrap which my PS2 ignores. Would be cool, if there would be a hack or smth...

However, thx for helping me.
Reply
#10
ICO needs to be run using run>execute.
I got the NTSC version and finished it on pcsx2. The compatibility list says that PAL works as well though.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)