Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kingdom Hearts 2 Segmentation Fault
#1
Hey guys,

I recently installed PCSX2 on my macbook pro (Running Maverick 10.9, Processor 2.5 GHz Intel Core i5, Memory 4 GB 1600 MHz DDR3, Graphics Intel HD Graphics 4000 1024 MB) mainly just to play Kingdom Hearts 2 again. I believe I have installed everything correctly and I have been playing the game with no problem at all other then a few parts in the game, specifically the boss fight with Jafar, and the boss fight with Axel v.s Roxas at the beginning of the game where whenever these bosses would activate certain moves, or whenever I used reaction commands, the game would crash and I would receive this error:

Offset 0xa6f1000 invalid. Legit SIGSEGV. Aborting.
pcsx2.sh: line 2: 815 Segmentation fault: 11 ./pcsx2

Other then these parts I have not had any other crashes, and am pretty far into the game. I was able to get through Axel and Jafar by killing them before they used their certain moves. (Hours of grinding) But now I am getting this message after a cutscene and can not progress in the game. Does anyone have any suggestions on what to do?

I'm not sure what is needed to find out what's wrong, so here is the full dump from XQuartz:

F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
PCSX2 beta (r2620254) - compiled on Jan 27 2011
Savestate version: 8b410001
EE pc offset: 0x2a8, IOP pc offset: 0x208
x86Init:
Features:
Loading plugins...
Loading GS...
Loading PAD1...
Loading PAD2...
Loading SPU2...
Loading CDVD...
Loading DEV9...
Loading USB...
Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Resetting...
Ready
Loading plugins...
Loading GS...
Loading PAD1...
Loading PAD2...
Loading SPU2...
Loading CDVD...
Loading DEV9...
Loading USB...
Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Initializing plugins...
Plugins initialized successfully.
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1936768 sectors)
Bios Version 2.0
Bios Warning > rom1 not found.
Bios Warning > rom2 not found.
Bios Warning > erom not found.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
Opening Plugins...
Notice: GS Plugin does not implement GSsetFrameLimit.
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
ZZogl: Using ZZ Ogl :0.21.213
ZZogl: creating zerogs
ZZogl: Got Doublebuffered Visual!
ZZogl: glX-Version 1.4
Xlib: extension "XFree86-VidModeExtension" missing on display "/tmp/launch-ZSud92/org.macosforge.xquartz:0".
ZZogl: Depth 24
ZZogl: you have Direct Rendering!
ZZogl: Using multitexturing
ZZogl: Maximun texture size is 16384 for Tex_2d and 16384 for Tex_NV
ZZogl: Disabling MRT depth writing
ZZogl: Fill bilinear blocks failed!
ZZogl: Creating effects
ZZogl: Creating extra effects
ZZogl: using full shaders
ZZogl: initialization successful
ZeroSPU2: Initialized portaudio...
ZeroSPU2: Created sound stream successfully...
ZeroSPU2: Started sound stream successfully...
Plugins opened successfully.
loadElfCRC: cdrom0:\SLUS_210.05;1
loadElfFile: 2686708 bytes
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_210.05;1; CRC = DA0535FD
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
ZZogl: Disabling MRT depth writing
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
iR3000A Resetting recompiler memory and structures
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb 6 2003 08:38:48
CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M

# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_210.05;1
Loading from a CD rom or CD image
loadElfFile: 2686708
addr 155c8 "rom0OhmySDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_210.05;1"
addr 15d30 "rom0OhmySDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_210.05;1"
addr 21798 "rom0OhmySDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_210.05;1"
addr 90700 "rom0OhmySDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_210.05;1"
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_210.05;1; CRC = DA0535FD
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
Opening Plugins...
Plugins opened successfully.
ZZogl: Disabling MRT depth writing
Offset 0xa6fd000 invalid. Legit SIGSEGV. Aborting.
pcsx2.sh: line 2: 831 Segmentation fault: 11 ./pcsx2
Reply

Sponsored links

#2
(10-26-2013, 04:08 PM)aiden1164 Wrote: *snip* I recently installed PCSX2 on my macbook pro...*snip*

Saw that. Lol'd.
Get a real non-***** computer and you won't have this error Smile
Reply
#3
(10-27-2013, 10:18 AM)darkwraith007 Wrote: Saw that. Lol'd.
Get a real non-***** computer and you won't have this error Smile

I was hoping for some help and not criticism on my choice of computer :/ I've been thinking that the problem could be with the ISO since the game runs fine except for those certain moments, anyone have any suggestions on what could be wrong? I'm up to the world that never was and really just want to finish the game but I can't get past this cutscene xD
Reply
#4
(10-27-2013, 10:54 AM)aiden1164 Wrote: I was hoping for some help and not criticism on my choice of computer :/ I've been thinking that the problem could be with the ISO since the game runs fine except for those certain moments, anyone have any suggestions on what could be wrong? I'm up to the world that never was and really just want to finish the game but I can't get past this cutscene xD

don't pay attention to him/her. he/she just need some fresh air and sleep to get back to normal.

about your issue : very few people know about the mac version around here, including myself (I actually don't dknow if the game has a playable status)
If you want to be sure, try transfering your memcard save on one of your real memcards and try to get past this point on your real PS2. Just to see if this is a problem with your game or the emu.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#5
(10-27-2013, 11:03 AM)jesalvein Wrote: don't pay attention to him/her. he/she just need some fresh air and sleep to get back to normal.

about your issue : very few people know about the mac version around here, including myself (I actually don't dknow if the game has a playable status)
If you want to be sure, try transfering your memcard save on one of your real memcards and try to get past this point on your real PS2. Just to see if this is a problem with your game or the emu.

Thank you for your response Smile I will try so tonight and get back to you as soon as I can. I was thinking it was the ISO since other then these certain moments, the game has been running beautifully, but I will let you know what happens.
Reply
#6
Hey guys, sorry for taking so long to get back, been very busy. I was able to get past this point of the cutscene on my PS2 with the save file, so it must be some kind of setting on the emulator that I have :/ Anyone have any clues what it could be? Could it possibly be because I'm running Mavericks?
Reply
#7
(10-30-2013, 03:33 PM)aiden1164 Wrote: Hey guys, sorry for taking so long to get back, been very busy. I was able to get past this point of the cutscene on my PS2 with the save file, so it must be some kind of setting on the emulator that I have :/ Anyone have any clues what it could be? Could it possibly be because I'm running Mavericks?
Maybe.
I know 0.9.7 alpha is supposed to run on Lion, but that's all ... Sad

(10-30-2013, 03:33 PM)aiden1164 Wrote: Hey guys, sorry for taking so long to get back, been very busy. I was able to get past this point of the cutscene on my PS2 with the save file, so it must be some kind of setting on the emulator that I have :/ Anyone have any clues what it could be? Could it possibly be because I'm running Mavericks?
Maybe.
I know 0.9.7 alpha is supposed to run on Lion, but that's all ... Sad
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#8
My guess is that it is Mavericks. I was searching around the internet to see if more people are coming up with the same problem and I found some people on youtube comments saying they have the same problem, no solution yet though. This is extremely frustrating :/ anyone have any suggestions on what to do?
Reply
#9
I FOUND A FIX!!! I was messing around with the settings of my pcsx2, and what I did was i went to config, cpu, and I turned off EERec- EE/IOP. This made my game lag like crazy, I usually play at around 60fps, this made it go down to 5fps, but low and behold, I tried getting through the cutscene and it worked!!! Then I just made a save state, closed pcsx2, turned it back on and loaded the save state and its working fine!!! Yay!

Edit: Just finished the game! There were a few other moments where the game crashed again against some bosses leading up to the final boss with the same error (Seg fault) but I just pressed escape and turned off Eerec and executed the game and got through them no problem xD
Reply
#10
I have just installed pcsx2 and have this Segmentation Fault before any iso loads, so no games load. What do you think i can do?

Thanks
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)