Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Linux) PCSX2 closes after opening ISO
#1
Hi everybody,

I downloaded PCSX2 (the linux tarball version), and i first found that the only GX plugin that showed up was the null one.

After several days installing dependencies and stuff based on the program log i've finally managed to get an ZZ Ogl PG plugin appearing there, but when i try to load an ISO file, it only opens a black window, and everything closes. Not only the window, but also the main program.

I'm using opensuse 11.3, on a Compaq CQ56 103, which haves an ATI Radeon R600 256Mb GPU and a 2.6GHz AMD Sempron CPU.

Here is the terminal output:

Code:
~/PS2/pcsx2-0.9.7-r3881> ./pcsx2
Interface is initializing.  Entering Pcsx2App::OnInit!
Begin parsing commandline...
ZZogl-PG: Calling GSinit.
ZZogl-PG: GSinit finished.
ZZogl-PG: Calling GSopen.
ZZogl-PG: Creating ZZOgl window.
ZZogl-PG:  Got Doublebuffered Visual!
ZZogl-PG:  glX-Version 1.4
ZZogl-PG:  You have Direct Rendering!
ZZogl-PG:  Resolution 800x600. Depth 24 bpp. Position (0,0)
ZZogl-PG:  Using multitexturing.
ZZogl-PG:  Maximum texture size is 4096 for Tex_2d and 4096 for Tex_NV.
ZZogl-PG: Disabling MRT depth writing.
ZZogl-PG:  Use GL_RGBA32F for blockdata.
ZZogl-PG:  Fill bilinear blocks OK.!
ZZogl-PG: Initialization successful.
ZZogl-PG: Disabling MRT depth writing.
Cannot connect to server socket err = No such file or directory
Cannot connect to server socket
jack server is not running or cannot be started
* SPU2-X: Enumerating PortAudio devices: *** Device 0: '/dev/dsp' (OSS)
*** Device 1: 'HDA ATI SB: ALC259 Analog (hw:0,0)' (ALSA)
*** Device 2: 'front' (ALSA)
*** Device 3: 'surround40' (ALSA)
*** Device 4: 'surround51' (ALSA)
*** Device 5: 'surround71' (ALSA)
*** Device 6: 'default' (ALSA)
*** Device 7: 'dmix' (ALSA)

Killed
~/PS2/pcsx2-0.9.7-r3881>

Any help would be appreciated.

Edit: I'm giving additional facts.
The black window in the title says it processed at 20 FPS, then on 60FPS, and then closes.
If i enable the NULL video plugin, it runs at 60 FPS, and the game can be heard running.

Edit No. 2: Added a Linux tag on the title so a mod doesn't have to.
Reply

Sponsored links

#2
This looks like your configured output module for SPU2-X failed.
Try to use a different one Wink
Reply
#3
Same, using the SPU null plugin still kills my emulation window.

Edit: I think it is the video plugin ZZ Ogl PG 0.3.0 [libzzogl], so i have started a thread in the plugins forum. I have included pertaining info in that thread. I'm now following said thread, thanks.

http://forums.pcsx2.net/Thread-Linux-No-...s-libzzogl
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)