Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Memcard problems
#1
I'm not sure is this is the right place to post this but I am having troubles with the memory card for the pcsx2 emulator.
I'm using mcd001.ps2 and mcd002.ps2 both of which I have enabled. Everything runs properley until it says 'accessing memory card 1' when it then closes and an error message from windows pops up saying 'pcsx2 has stopped working'. If I have disabled memory card 1 and say yes to freeing 512kb or something of memory it closes again and the message also pops up. Please help. thank you in advance
Reply

Sponsored links

#2
What game? What settings? What error in the emulog? Any info?
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply
#3
Try running the emulator with CDVDnull as CDVD plugin, going in BIOS browser and formatting your memory cards
[Image: newsig.jpg]
Reply
#4
sorry i should've given more details, new here. If any further details are needed please ask.

The rom I am trying to play is tekken 5 and is the only one I've tried so far.

I am using Pcsx2 0.9.6
Gsdx890 SSE2
P.E.Op.S Spu2
Lilypad 0.10.0
Gigaherz's CDVD plugin 0.7.0
Dev9Null driver 0.3.0
USBnull driver 0.5.0
Bios: USA v.02.00(14/06/2004)

This is the emulog
PCSX2 0.9.6 - compiled on Feb 27 2009
Savestate version: 8b400004
x86Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = a
x86Family = Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
CPU speed = 3.013 Ghz
Cores = 2 physical [2 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0c08e3fd
x86EFlags = 20100000

Features:
Detected MMX
Detected SSE
Detected SSE2
Detected SSE3
Detected SSSE3
Detected SSE4.1

Hotkeys:
F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
Resetting...
Ready
Bios Version 2.0



**************
rom1 NOT FOUND
**************






**************
rom2 NOT FOUND
**************






**************
erom NOT FOUND
**************



Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
MTGS > GSopen Finished, return code: 0x0
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)

# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)

# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38

# Initialize Start.

# Initialize GS ...

# Initialize INTC ...

# Initialize TIMER ...

# Initialize DMAC ...

# Initialize VU1 ...

# Initialize VIF1 ...

# Initialize GIF ...

# Initialize VU0 ...

# Initialize VIF0 ...

# Initialize IPU ...

# Initialize FPU ...

# Initialize User Memory ...

# Initialize Scratch Pad ...

# Initialize Done.



EE DECI2 Manager version 0.06 Feb 6 2003 08:38:48

CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M



# Restart Without Memory Clear.

# Initialize GS ...

# Initialize INTC ...

# Initialize TIMER ...

# Initialize DMAC ...

# Initialize VU1 ...

# Initialize VIF1 ...

# Initialize GIF ...

# Initialize VU0 ...

# Initialize VIF0 ...

# Initialize IPU ...

# Initialize FPU ...

# Initialize Scratch Pad ...

# Restart Without Memory Clear Done.

* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SCES_532.02;1
loadElfFile: 812696
ElfProgram different load addrs: paddr=0x00756bb3, vaddr=0x004a8200
loadElfFile: cdrom0:\SCES_532.02;1; CRC = 1F88EE37

PAL Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 50.0 fps
vtlb miss : addr 0x20, mode 0
Reply
#5
(05-09-2010, 10:58 AM)Bositman Wrote: Try running the emulator with CDVDnull as CDVD plugin, going in BIOS browser and formatting your memory cards

I just tried this, but i don't know where to format it.
Reply
#6
you select browser, and then your memcard.
Finally, just follow the displayed instructions.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#7
(05-09-2010, 11:39 AM)jesalvein Wrote: you select browser, and then your memcard.
Finally, just follow the displayed instructions.

It doesn't have any instructions, it just says that it has no memory.
Reply
#8
can you pelase post some screenshots ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#9
(05-09-2010, 11:52 AM)jesalvein Wrote: can you pelase post some screenshots ?

Here you go
There are pics of my config and no memory prob.
   
   
Reply
#10
ok, then you have a blank memcard without any data on it.
means it's ready to be used in the game you want to play, exactly like you would do on your PS2
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)