Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monopoly Game Issues
#1
I just found 2 issues while I'm playing "Monopoly Here & Now: The World Edition".

- The display of game is split while in-game.
- The game is freeze but FPS is going well while entering intro.

I thought this game is playable. Can somebody know why are they happen ?

My settings are:
Default EE/IOP settings
Default VU0/VU1 settings, Nearest round mode, Extra + Preserve Sign clamping mode
720p 16:9 Widescreen GS Window
Default EE/VU Speedhacks, INTC Spin Detection, Wait Loop Detection, mVU Flag Hack, MTVU
Default hardware device adapter, Direct3D9 (hardware) render, Auto interlacing


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply

Sponsored links

#2
im not sure about the freezing videos, but try using OpenGL or DX11 renderers. DX9 is outdated and unmaintained, missing a lot of emulation fixes.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#3
(05-06-2017, 05:02 AM)refraction Wrote: im not sure about the freezing videos, but try using OpenGL or DX11 renderers.  DX9 is outdated and unmaintained, missing a lot of emulation fixes.

I changed the render to Direct3D11 (Software) and it definitely works. But when I'm playing the main game, the game is slower (average ~47fps). How to solve this problem ?
Reply
#4
PC specs ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#5
(05-06-2017, 06:49 AM)jesalvein Wrote: PC specs ?

Intel Core i7 4750HQ 2 GHz
NVIDIA GeForce GTX 950M 4 GB
8 GB RAM
Reply
#6
I see.
problem is it's only a dual core.
but you can try setting extra sw rendering threads to 2 or 3. that could help a bit.
try enabling/disabling MTVU speedhack to see if it changes anything
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#7
(05-06-2017, 08:39 AM)jesalvein Wrote: I see.
problem is it's only a dual core.
but you can try setting extra sw rendering threads to 2 or 3. that could help a bit.
try enabling/disabling MTVU speedhack to see if it changes anything

Sorry, the processor is quad core.
I already used Direct3D11 SW with 2 rendering threads.
I tried to change enabling/disabling MTVU and switch those rendering threads, but those make no difference.
Reply
#8
yep sorry. passmark is wrong on this Wink
you can set sw rendering threads to 3.
make sure you aren't running on batteries and set windows power plan to performance mode
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#9
(05-06-2017, 12:16 PM)jesalvein Wrote: yep sorry. passmark is wrong on this Wink
you can set sw rendering threads to 3.
make sure you aren't running on batteries and set windows power plan to performance mode

Sorry, I tried it, but there's no difference at all. I'm always playing while charging battery and already performance mode.
Reply
#10
what do the ee% & gs% say when you get slowdowns ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)