Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCSX2 Massive Slowdown After Windows In-Place Upgrade
#1
Originally PCSX2 worked fine. When I did an in-place upgrade for windows 7 home premium for my laptop, PCSX2 starts up fine and the fps is fine. But immediately the fps starts to gradually drop to 4 fps. All the settings from before are the same. I even upgraded to the newest svn. I checked a few PC games and other emulators and they seem to be working fine. What could be the problem?

(I reinstalled my graphics card driver, java, silverlight, and direct x won't reinstall because it says that it is up to date already btw.)
Model: Clevo P570WM Laptop
GPU: GeForce GTX 980M ~8GB GDDR5
CPU: Intel Core i7-4960X CPU +4.2GHz (12 CPUs)
Memory: 32GB Corsair Vengeance DDR3L 1600MHz, 4x8gb
OS: Microsoft Windows 7 Ultimate
Reply

Sponsored links

#2
pc specs, pcsx2 settings please?
Reply
#3
I have deduced that something is up with either x360ce or pokopom. When I changed input plugins, pcsx2 had high fps again and worked. But when I went back to pokopom, 4fps again. So I went to check pokopom out on project64. I do not hear the initial beep from x360ce and it shows me 'no controller' in-game. I do however hear the initial beep from PCSX2 from x360ce. So I go and test x360ce with initial beep on PC games again. It works with no problems. I went and got new versions of pokopom and x360ce, same thing happens. Again, they were all working before the In-Place Upgrade.

I tried with PCSX2 5541 and 5546. Pokopom 108 and 109.

Code:
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)
           Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: TOSHIBA
       System Model: Qosmio X875
               BIOS: InsydeH2O Version 03.72.306.10
          Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz (8 CPUs), ~2.3GHz
             Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16340MB RAM
          Page File: 3662MB used, 29013MB available
        Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
   User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
     DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

Code:
Card name: NVIDIA GeForce GTX 670M
       Manufacturer: NVIDIA
          Chip type: GeForce GTX 670M
           DAC type: Integrated RAMDAC
         Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1213&SUBSYS_FB181179&REV_A1
     Display Memory: 2741 MB
   Dedicated Memory: 3019 MB
      Shared Memory: 3817 MB
       Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (120Hz)
       Monitor Name: Generic PnP Monitor
      Monitor Model: 173HT02-T01
         Monitor Id: SEC5044
        Native Mode: 1920 x 1080(p) (59.992Hz)

PCSX2 Settings:

Default but with ~

Speedhacks off
Widescreen 16:9
GSDX 5542 AVX 0.1.16
DX11 Hardware
2x Native
Extra Rendering Threads 8
AA1
Allow 8-bit Textures
Texture Filtering
Model: Clevo P570WM Laptop
GPU: GeForce GTX 980M ~8GB GDDR5
CPU: Intel Core i7-4960X CPU +4.2GHz (12 CPUs)
Memory: 32GB Corsair Vengeance DDR3L 1600MHz, 4x8gb
OS: Microsoft Windows 7 Ultimate
Reply
#4
(02-07-2013, 06:28 PM)shinra358 Wrote: x360ce

Use this instead: http://forums.pcsx2.net/Thread-XInput-Wr...Controller
My YouTube (Kingdom Hearts II: Final Mix FULLY TRANSLATED!): http://www.youtube.com/tyestor
MyAnimeList: http://www.myanimelist.net/profile/tyestor
Last.fm: http://www.last.fm/user/tyestor
My PCSX2 settings: http://i.imgur.com/za8rp0n.png
My PC Specs: http://i.imgur.com/5bgg9P3.png
Current PCSX2 revision: r5932
Reply
#5
I'm using my ps to usb radioshack adapter with my ps2 controller because I took my ps3 controller back for a refund.
How come it worked fine before but not now and how come the pc games work with it?
Model: Clevo P570WM Laptop
GPU: GeForce GTX 980M ~8GB GDDR5
CPU: Intel Core i7-4960X CPU +4.2GHz (12 CPUs)
Memory: 32GB Corsair Vengeance DDR3L 1600MHz, 4x8gb
OS: Microsoft Windows 7 Ultimate
Reply
#6
probably because it's 64bit?
Reply
#7
Figured it out. Even though everything seemed fine with the installation of the drivers, it wasn't fine. Repairing the drivers from the driver CD fixed the issue. Thanks anyway for trying guys. I appreciate it Wink
Model: Clevo P570WM Laptop
GPU: GeForce GTX 980M ~8GB GDDR5
CPU: Intel Core i7-4960X CPU +4.2GHz (12 CPUs)
Memory: 32GB Corsair Vengeance DDR3L 1600MHz, 4x8gb
OS: Microsoft Windows 7 Ultimate
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)