Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCSX2 isn't loading my isos
#1
Before I say anything I'd like to state that I'm relatively new to PCSX2 and I would really appreciate receiving clear directions/help. Anyways, I was able to create isos using PS2 discs and Imgburn and have them running/working on PCSX2. I'm not sure what happened, but now when I try to load a game using (CDVD > Iso Selector> Browse) and then Boot CDVD (fast) I'm taken to the PS2 menu where you have the option to select Browser of System Configuration. I have all my ISOs in folders and they were working before but I'm not sure why they aren't anymore. When I try to load a game this is what I see on the Booting PS2 Bios page that pops up automatically with PCSX2:


PCSX2 0.9.8.r4600 - compiled on Apr 27 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition (build 7600), 64-bit
Physical RAM = 3894 MB
CPU name = Intel® Core™ i3 CPU M 370 @ 2.40GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 05)
CPU speed = 2.393 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 009ae3bd
x86EFlags = 28100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\gsdx-sse2-r4600.dll
Windows 6.1.7600
Intel® HD Graphics (8.15.10.2202)
Binding PAD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\lilypad-r4600.dll
Binding SPU2 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\spu2-x-r4600.dll
Binding CDVD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9082 games on record (loaded in 309ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7600
Intel® HD Graphics (8.15.10.2202)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
* CDVD: Opening drive '\\.\D:'...
* CDVD: IO thread started...
(IsoFS) Invalid partition descriptor encountered at block 0x10: ''
* CDVD: Disk Type: No Disc
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Alma\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Alma\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v02.00(14/06/2004) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(IsoFS) Invalid partition descriptor encountered at block 0x10: ''
GIFTAG warning, size exceeded VU memory size 400
GIFTAG warning, size exceeded VU memory size 400



Please let me know how to fix it because I would love to replay all my favorite PS2 games.
Thanks!
Reply

Sponsored links

#2
Make sure Iso was selected under CDVD menu...
Reply
#3
and it was browsed and selected in the ISO selector

CDVD > ISO selector
Reply
#4
^What abdo and Archerko said...

[Image: 293yhd3.jpg]
Mirror: http://img.overpic.net/images/k/2/h/xk2h...yajp1w.jpg
Reply
#5
When I do that I get a pop up that says this:
File not found
Path: ISOFileSystem

Also as a side note, when I used to load games and they did work I had always selected Plugin, not ISO, what's the difference.

   
Reply
#6
You ripped the game wrong, remake that ISO using ImgBurn and try again...

When you selected Plugin, PCSX2 will load the game by using CDVD plugin that is configured in Plugin/BIOS Selector instead from what you selected in CDVD -> Iso Selector menu...
Reply
#7
(07-21-2012, 06:53 PM)khanalma Wrote: When I do that I get a pop up that says this:
File not found
Path: ISOFileSystem

I've been having that issue too but I have not been able to fix it...

Possible solutions...

-Redump the .iso
-Redump the game to .mdf
-Test on actual PS2 to make sure the game is working properly...

(07-21-2012, 06:53 PM)khanalma Wrote: Also as a side note, when I used to load games and they did work I had always selected Plugin, not ISO, what's the difference.

Selecting the .iso loads it directly the other loads it via a plugin (if I'm wrong feel free to rant about it and correct me).
Reply
#8
Okay I will try to remake the ISO using ImgBurn again, but I'm still confused as to why the games DID work at one point, but now they aren't. Also, how do I ensure that this same problem won't occur again.
P.S. The games do work properly and will work on an actual PS2 (they did work on PCSX2 as well, they just don't anymore).
Reply
#9
Quote:isoFile open ok: C:/users.....IOPRP234.IMG
Image type : Audio CD

You to need make sure that you're not making Audio discs...
Reply
#10
how big is your ISO?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)