Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCSX2 won't load games at all
#1
Question 
When I select a game (in this case "Resident Evil - Dead Aim.iso", the emulator doesn't start the game. I don't get any errors or anything, nothing happens. Running it as administrator doesn't make a difference either, and I've tried several games with no luck.
My settings are configured based on a youtube video uploaded by someone with very similar specs to mine (I don't remember which video, though).

My specs are;
Windows 7 Home Premium x64
Intel Core i5-2450M CPU @ 2.50GHz
Nvidia Geforce GT 540M
6GB RAM
DirectX 11

Should I post my emulator settings as well, or does anyone have an idea about what might be wrong already?
Reply

Sponsored links

#2
forget about youtube videos.
erase evrything, download the latest offical build from our download page : http://pcsx2.net/download/releases/windows.html
then follow the official config guide http://pcsx2.net/config-guide/official-e...guide.html
and then report back
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Still doesn't work. I select the .iso and nothing happens. And now I know for a fact that my settings are correct, though it seems like most of them were already.
Reply
#4
what other games are you trying?
Reply
#5
(10-14-2012, 12:34 AM)Saiki Wrote: what other games are you trying?

None at the moment, but I'll update tomorrow.
Reply
#6
if u loaded the game correctly and the game is not starting when u say boot fast then my guess something is wrong with the dvd drive plug in. use a plug in that reads iso

it would be better if u post the plug ins screen and the video plug in config screen. as for the other emulator settings they are in default. if u changed anything post it
Reply
#7
same thing happens to me only thing is that when I run every possible game my screen will stay black,I tryed everything,dunno what to do Sad
Reply
#8
need both of you to post your emulogs please.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#9
Just tried again with Code: Veronica X and had the same problem with that .iso, so I looked through my settings and noticed I had the renderer set to Null (Null) instead of Direct3D10 (Hardware). I know for a fact that I didn't select Null, but I guess I must have hit the down arrow by accident. Anyway, now I can run both games normally w/ fast boot. Jesus.


By the way, to the guy who asked me what other games I had tried, I meant that I had tried several versions of Dead Aim, not different games. Sorry about that. :b
Reply
#10
(10-14-2012, 06:44 PM)79az Wrote: By the way, to the guy who asked me what other games I had tried, I meant that I had tried several versions of Dead Aim, not different games. Sorry about that. :b

I hope you own all of them. Or very least borrowed them off your friend to try.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply




Users browsing this thread: 3 Guest(s)