Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSCX2 won't launch (simple issue)
#1
i had noticed an issue in pcsx2 not launching from way back don't remember exactly when and i was surprised it wasn't noticed even in the 1.2.1 release it just requires changing a folder name, i have windows 8.1 64-bit with the arabic language pack as the displey language i think pcsx2 detect the system language but can't find the arabic language folder, basicly i rename the ar folder to ar_SA and it launches, and it wont start if it was only ar so hope you rename that folder i don't care about the language i use the english anyway.
CPU: I7 6700k @ STOCK / 16GB DDR4 @ 3333MHZ
GPU: EVGA GTX980 (GDDR5, 4096MB) @ STOCK
BOARD: Asus Z170-WS 
PSU: 1200W
OS: WINDOWS 10 PRO X64

Sponsored links

#2
That's a very weird problem. I know there was an issue with the arabic language, but i thought we'd fixed that. It apparently depends on the language settings of your machine as well, if you are set to english in windows, it shouldn't crash. Very odd
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
#3
the solution as i said is renaming the ar folder in the pcsx2 langs folder to ar_SA.
CPU: I7 6700k @ STOCK / 16GB DDR4 @ 3333MHZ
GPU: EVGA GTX980 (GDDR5, 4096MB) @ STOCK
BOARD: Asus Z170-WS 
PSU: 1200W
OS: WINDOWS 10 PRO X64
#4
yeah i just tested it does crash after applying arabic language but it re-open the first time configuration at least.

ps. i did edit the pcsx2_ui.ini file and used the arabic and it worked it doesnt work in the first time configuration only.

i was at english and just replaced en_US with ar_SA, the language id could be the issue here, left it at 58 as it is in the ini file.
CPU: I7 6700k @ STOCK / 16GB DDR4 @ 3333MHZ
GPU: EVGA GTX980 (GDDR5, 4096MB) @ STOCK
BOARD: Asus Z170-WS 
PSU: 1200W
OS: WINDOWS 10 PRO X64
#5
what is the exact language detected on your system? On linux it seems to work as expected (without rename) if I set my language as ar_SA (only ar doesn't work)
#6
i have ar as the display language in my win 8.1 64-bit pcsx2 wouln't start until i rename the ar to ar_SA and it automatically chooses english in the first run after i rename the ar folder, and the ar appear in the languages list but the wizard will crash if i choose ar and hit apply.

i could post a video if you want.
CPU: I7 6700k @ STOCK / 16GB DDR4 @ 3333MHZ
GPU: EVGA GTX980 (GDDR5, 4096MB) @ STOCK
BOARD: Asus Z170-WS 
PSU: 1200W
OS: WINDOWS 10 PRO X64
#7
Svn was updated by Ref, could you give it a try.
#8
yeah i sent him a pm about it.

it would not launch until i moved the ar_SA folder i think he changed some of the program codes so i told him to revert it, if possible.
CPU: I7 6700k @ STOCK / 16GB DDR4 @ 3333MHZ
GPU: EVGA GTX980 (GDDR5, 4096MB) @ STOCK
BOARD: Asus Z170-WS 
PSU: 1200W
OS: WINDOWS 10 PRO X64
#9
Then i would suggest there is a problem with the translation if that's happening, not the code/folder name themselves.

You will probably have a similar affect changing your system language to English (United States) as to renaming the folder.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
#10
Did you have an error message saying that the locale is unsupported?




Users browsing this thread: 1 Guest(s)