Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pcsx2 1.4.0 Slackware issue???
#1
Hello Everyone,

I'm trying to get pcsx2 to run on slackware current 64 multilib system. 

I keep getting Illegal instruction on the terminal as soon i hit next button. I used gdb i can see this


Code:
Program received signal SIGILL, Illegal instruction.
0xe5249138 in _GLOBAL__sub_I__ZN28GPUDrawScanlineCodeGeneratorC2EPvjS0_j ()
   from /home/owner/PCSX2-1.4.0/plugins/libGSdx-avx2-1.0.0.so
(gdb) bt
#0  0xe5249138 in _GLOBAL__sub_I__ZN28GPUDrawScanlineCodeGeneratorC2EPvjS0_j ()
   from /home/owner/PCSX2-1.4.0/plugins/libGSdx-avx2-1.0.0.so
#1  0xf7fe8ddd in call_init.part () from /lib/ld-linux.so.2
#2  0xf7fe8f0c in _dl_init () from /lib/ld-linux.so.2
#3  0xf7fee5ec in dl_open_worker () from /lib/ld-linux.so.2
#4  0xf7fe8c56 in _dl_catch_error () from /lib/ld-linux.so.2
#5  0xf7feda90 in _dl_open () from /lib/ld-linux.so.2
#6  0xf6b0bc98 in dlopen_doit () from /lib/libdl.so.2
#7  0xf7fe8c56 in _dl_catch_error () from /lib/ld-linux.so.2
#8  0xf6b0c4ba in _dlerror_run () from /lib/libdl.so.2
#9  0xf6b0bd50 in dlopen@@GLIBC_2.1 () from /lib/libdl.so.2
#10 0xf7ec4bb6 in wxDynamicLibrary::RawLoad(wxString const&, int) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#11 0xf7db30da in wxDynamicLibrary::Load(wxString const&, int) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#12 0x082d23ea in PluginEnumerator::PluginEnumerator(wxString const&) ()
#13 0x082cd6a6 in Panels::PluginSelectorPanel::EnumThread::DoNextPlugin(int) ()
#14 0x082ce4bd in Panels::PluginSelectorPanel::OnProgress(wxCommandEvent&) ()
#15 0x081da307 in Pcsx2App::HandleEvent(wxEvtHandler*, void (wxEvtHandler::*)(wxEvent&), wxEvent&) ()
#16 0xf7d756dd in wxAppConsoleBase::CallEventHandler(wxEvtHandler*, wxEventFunctor&, wxEvent&) const () from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#17 0xf7f1bcce in wxEvtHandler::ProcessEventIfMatchesId(wxEventTableEntryBase co---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
nst&, wxEvtHandler*, wxEvent&) () from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#18 0xf7f1c136 in wxEvtHandler::SearchDynamicEventTable(wxEvent&) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#19 0xf7f1c1dc in wxEvtHandler::TryHereOnly(wxEvent&) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#20 0xf7f1c299 in wxEvtHandler::ProcessEventLocally(wxEvent&) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#21 0xf7f1c2f2 in wxEvtHandler::ProcessEvent(wxEvent&) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#22 0xf7f1d576 in wxEvtHandler::ProcessPendingEvents() ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#23 0xf7d79541 in wxAppConsoleBase::ProcessPendingEvents() ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#24 0xf78a68b3 in wxApp::DoIdle() ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#25 0xf78a6a1d in wxapp_idle_callback ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#26 0xf7477bc0 in ?? () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#27 0xf747b500 in g_main_context_dispatch () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#28 0xf747b8f8 in ?? () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#29 0xf747bcc1 in g_main_loop_run () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#30 0xf6c6dd10 in gtk_main () from /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0
#31 0xf78c91b5 in wxGUIEventLoop::DoRun() ()
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#32 0xf7dbcb81 in wxEventLoopBase::Run() ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#33 0xf7957931 in wxDialog::ShowModal() ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_core-3.0.so.0
#34 0xf76963d9 in wxWizard::RunWizard(wxWizardPage*) ()
   from /usr/local/lib/libwx_gtk2u_adv-3.0.so.0
#35 0x081cb275 in DoFirstTimeWizard() ()
#36 0x081cb776 in Pcsx2App::EstablishAppUserMode() ()
#37 0x081cf718 in Pcsx2App::DetectCpuAndUserMode() ()
#38 0x081d4578 in Pcsx2App::OnInit() ()
#39 0xf7e156be in wxEntry(int&, wchar_t**) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#40 0xf7e15753 in wxEntry(int&, char**) ()
   from /usr/local/lib/libwx_baseu-3.0.so.0
#41 0x081d769d in main ()

If i remove libGSdx-avx2-1.0.0.so the gui launches. Any ideas what might be causing this?
Reply

Sponsored links

#2
Well, your cpu doesn't support AVX2. It seems some code of the library are executed when the library is loaded. It is illegal so application is killed.
Reply
#3
Thanks for the report. I have found the issue with the help of your backtrace. It would be fixed for next release.
See https://github.com/PCSX2/pcsx2/issues/999

As a workaround solution just delete the avx2 version.
Reply
#4
Hello Gregory,

Ok glad that helps.Smile
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)