Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pcsx2 1.4.0 perfoming worse then 1.2.1 on my System
#1
Hello guys, first of all congratulations for the new release and a great thanks goes to all the people who have tried to bring us the PS2 magic on our pc and laptops Smile
Guys i have one issue... On Pcsx2 1.2.1 i ran most of my games at 4x native with FXAA on and got almost 100% speed... When i try 1.4.0 i am seeing some perfomance drop that reach to -50%... Let me give you and example.... when i play Silent Hill 2 i get 114 fps on indoor scenes (turbo on) and 73 fps on outdoor scenes... I can even run at 2560 - 2560 internal resolution. 
When i test the game in 1.4.0 i get almost the half fps... In 1920x1080 without FXAA i get barely 100% speed... And this happens with almost every game i use with 1.4.0... Im just curious cause i know the new version should run faster or the same as the older... Or maybe my laptop can't handle 1.4.0? I've tried tweaking the settings and still nothing...



My system specs are :
Dell Laptop
Intel Core I7 4510U
4GB DDR3 RAM
Nvidia Ge force 840M
Reply

Sponsored links

#2
You should post your PCSX2 and GSdx settings.
[Image: newsig.jpg]
Reply
#3
(01-13-2016, 01:17 AM)Hliouxas Wrote: My system specs are :
Dell Laptop

Also, make sure that your laptop is plugged in and you have your power plan set to "High Performance".
Reply
#4
Sorry guys , busy day , im gonna post now my settings and comparison screenshots between 1.2.1 and 1.4.0
Reply
#5
Wink 
(01-13-2016, 01:50 AM)Bositman Wrote: You should post your PCSX2 and GSdx settings.

Okz... I'm posting my 1.2.1 vs 1.4.0 settings and frame rates

1.2.1  main GSdx settings 
http://postimg.org/image/8wj2yok4x/

1.2.1 speedhacks
http://postimg.org/image/k4vfmotnx/

1.2.1 frame rates indoor
http://postimg.org/image/uzj1bsv2j/

1.2.1 frame rates outdoor
http://postimg.org/image/a91gtec0z/

1.4.0 main Gsdx settings
http://postimg.org/image/aqauil5sx/

1.4.0 speedhacks
http://postimg.org/image/vgtdk5uox/

1.4.0 frame rates indoor
http://postimg.org/image/6givgo9yr/

1.4.0 frame rates outdoor
http://postimg.org/image/csgspnwod/

Again thanks for your time guys and keep up the good work...

PS My laptop is on maximum perfomance mode
Reply
#6
(01-13-2016, 03:16 AM)Alakazander Wrote: Also, make sure that your laptop is plugged in and you have your power plan set to "High Performance".

Its already at high perfomance bro , it's just odd :/
Reply
#7
1.2.1 main settings http://postimg.org/image/8wj2yok4x/
1.2.1 speedhacks http://postimg.org/image/k4vfmotnx/
1.2.1 indoor frame rare http://postimg.org/image/uzj1bsv2j/
1.4.0 main settings http://postimg.org/image/aqauil5sx/
1.4.0 speedhacks http://postimg.org/image/vgtdk5uox/
1.4.0 indoor frame rate http://postimg.org/image/6givgo9yr/
Reply
#8
try enabling VU cycle stealing
[Image: gmYzFII.png]
[Image: dvedn3-5.png]
Reply
#9
your realize your messed with EE/VU in 1.2.1 where is 1.4 is at defaults right?
Reply
#10
(01-14-2016, 01:21 AM)tsunami2311 Wrote: your realize your messed with EE/VU in 1.2.1 where is 1.4 is at defaults right?

This is probably the changing factor yeah. You have more speedhacks enabled in 1.2.1 vs. 1.4.0 where it's at default lol.
Intel Core i5-4670K @ 3.40GHz | 16GB (2x8GB) DDR3-1866 G.SKILL Sniper Series
AMD Radeon R9 280 @ 3 GB | 120GB SSD | Windows 7 Ultimate x64 (SP1)
Reply




Users browsing this thread: 2 Guest(s)