Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Please help: invisible/missing weapons and other weird visual bugs
#1
Hi guys, I'm a technical newbie. Please let me know if more information about my system specs, PCSX2 config/settings etc. is needed to help solve the problem.

System (weak system...I know):
Windows 7 Home Premium (64-bit)
AMD Phenom™IIX4 850 Processor 3.30 GHz
2.00 GB (1.75 GB useable)
HDD 680 GB (560 GB free space)
ATI Radeon 3000 Graphics
ATI Radeon HD 5450

PCSX2 settings:
Default settings (let me know what additional info should I post)
BIOS: USA v02.20
gsdx-sse2-r4600

Game: Predator Concrete Jungle

Issue 1: Vision modes are severely bugged
pic 1
pic 2
pic 3

Properly working vision modes can be seen here

Issue 2: I downloaded a save file from GameFAQ. The save file is 100% complete (all unlockables unlocked).

However, when I use the saved character, his weapons can't be seen and don't do damage (i.e. when I attack with a spear, the character goes through all the motions of swinging and thrusting the spear, but the spear is invisible and fails to do damage)

Weapons should be visible like this: pic

However I end up swinging invisible spear (that does no damage): pic

TLB Miss errors appear when I run the game:
pic 1
pic 2

Any help is greatly appreciated, thanks!
Reply

Sponsored links

#2
Post the full content of emulog.txt after running the game...
Reply
#3
(07-29-2012, 09:06 AM)erebus Wrote: However, when I use the saved character, his weapons can't be seen and don't do damage (i.e. when I attack with a spear, the character goes through all the motions of swinging and thrusting the spear, but the spear is invisible and fails to do damage)

Such problems normally appear because of cheats or if there is something wrong with the save
If you use different weapon(get different weapon)does that weapon work normally
Reply
#4
(07-29-2012, 10:31 AM)vsub Wrote: Such problems normally appear because of cheats or if there is something wrong with the save
If you use different weapon(get different weapon)does that weapon work normally

(07-29-2012, 09:35 AM)Archerko Wrote: Post the full content of emulog.txt after running the game...

You mean this?

Quote:PCSX2 0.9.8.r4600 - compiled on Apr 27 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 1791 MB
CPU name = AMD Phenom™ II X4 850 Processor
Vendor/Model = AuthenticAMD (stepping 03)
CPU speed = 3.314 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = 178bfbff 00802009
x86EFlags = efd3fbff

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3
MMX2 .. 3DNOW .. 3DNOW2.. SSE4a

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\gsdx-sse2-r4600.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
ATI Radeon HD 5450 (8.17.10.1124)
Binding PAD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\lilypad-r4600.dll
Binding SPU2 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\spu2-x-r4600.dll
Binding CDVD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
ATI Radeon HD 5450 (8.17.10.1124)
Init PAD
(GameDB) 9082 games on record (loaded in 231ms)
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\user\Desktop\Predator Concrete Jungle.ISO
Image type = DVD
Fileparts = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1967520 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\user\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\user\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v02.20(10/02/2006) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_208.75;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_208.75;1) Game CRC = 0x9798D85A, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_208.75;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
[wx] can't open file 'cheats\9798d85a.pnach' (error 2: system cannot find the file specified)
No cheats found. Resuming execution without cheats...

I think the underlined part is the problem. Is it possible to fix? Thanks
Reply
#5
No that's not the problem.
It's just saying that you don't have cheats maded for that game.
Reply
#6
Tried software mode? Press F9 in game...
Reply
#7
(07-29-2012, 11:44 AM)vsub Wrote: No that's not the problem.
It's just saying that you don't have cheats maded for that game.
OK, I thought maybe you need a cheat to run the saved file

(07-29-2012, 12:00 PM)Archerko Wrote: Tried software mode? Press F9 in game...
I just tried it...doesn't help Sad

Any idea what the TLB Miss error is about? Thanks

[Image: tlbmiss.jpg]
Reply
#8
Did you try what I told you...with different weapon.
That TBL miss is a prove that there is something wrong
Reply
#9
We need to assume that the save file data is bad. It's probably confusing the game code and breaks it.
About your graphical issues, please verify again that software mode rendering doesn't make a difference.
Reply
#10
(07-29-2012, 03:05 PM)erebus Wrote: OK, I thought maybe you need a cheat to run the saved file

I just tried it...doesn't help Sad

Any idea what the TLB Miss error is about? Thanks

[Image: tlbmiss.jpg]


hmm AFAIK TLB miss errors come from corrupted ISO most of the time if you get this error before the new save then :


re copy it using the Program Imgburn http://www.imgburn.com and test the new ISO Smile
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)