Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem runing FFXII
#1
HI everyone, sorry if i am asking for basic stuff but i can´t make final fantasy xii run. It open ok but in the menu screen the star game icon appears to fast and vanish after.. and i cant play the game...no buttons of the joystick appears to work neither the keyboard.....
any sugestions??
For the record i am using the PCSX2 1,0 version...and have a generic usb joystick
My system:
Windows 7 86bits
Intel i5 750 @2,67Ghz
Geforce GTX260

Thanks for any help.
Reply

Sponsored links

#2
Quote:It open ok but in the menu screen the star game icon appears to fast and vanish after.

I don't really understand what your problem is. Do you get the intro video of FFXII? You need to press start twice to start a new game. Have you configured your pad/keyboard in lilypad?
[Image: newsig.jpg]
Reply
#3
(08-13-2012, 07:30 PM)Bositman Wrote: I don't really understand what your problem is. Do you get the intro video of FFXII? You need to press start twice to start a new game. Have you configured your pad/keyboard in lilypad?



No i dont get the intro video.. i get a long(10-15 secs)black screen the comes the intro screen with the star game icon appearing and vanishing quickly... but cant start the game and no buttons seems to work...FPS aprox 59 ---and sound ok...
I think i have the gamepad working properly because i can use it in the system configuration(time and language...)
thanks
Reply
#4
Can you post here the console log text that you get after running the game? Also are you using the default settings of PCSX2 1.0?
[Image: newsig.jpg]
Reply
#5
(08-13-2012, 08:28 PM)Bositman Wrote: Can you post here the console log text that you get after running the game? Also are you using the default settings of PCSX2 1.0?

Yes i am using the default settings of PCSX2 1.0
For the log text :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PCSX2 1.0.0.r5350 - compiled on Aug 1 2012
Savestate version: 0x9a080000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 4086 MB
CPU name = Intel® Core™ i5 CPU 750 @ 2.67GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 05)
CPU speed = 2.674 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0098e3fd
x86EFlags = 28100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-sse2-r5350.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce GTX 260 (8.17.12.5896)
Binding PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\lilypad-r5350.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\spu2-x-r5350.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9640 games on record (loaded in 189ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce GTX 260 (8.17.12.5896)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Cliente\Desktop\games\FF_XII.iso
Image type = DVD
Fileparts = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1984928 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Cliente\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Cliente\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v01.60(07/02/2002) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_209.63;1) Game CRC = 0x0779FBDB, EntryPoint = 0x00180008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
--------------------------------------------------------------------------

I noticed that when i first started the emulator i got this log:
Path: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll
File is not a valid dynamic library.
Some kinda plugin failure: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll

Thanks for any help.
Reply
#6
(08-14-2012, 07:05 PM)vvcmg Wrote: Yes i am using the default settings of PCSX2 1.0
For the log text :
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PCSX2 1.0.0.r5350 - compiled on Aug 1 2012
Savestate version: 0x9a080000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 4086 MB
CPU name = Intel® Core™ i5 CPU 750 @ 2.67GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 05)
CPU speed = 2.674 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0098e3fd
x86EFlags = 28100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-sse2-r5350.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce GTX 260 (8.17.12.5896)
Binding PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\lilypad-r5350.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\spu2-x-r5350.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9640 games on record (loaded in 189ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
NVIDIA GeForce GTX 260 (8.17.12.5896)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Cliente\Desktop\games\FF_XII.iso
Image type = DVD
Fileparts = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1984928 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Cliente\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Cliente\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v01.60(07/02/2002) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_209.63;1) Game CRC = 0x0779FBDB, EntryPoint = 0x00180008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_209.63;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
--------------------------------------------------------------------------

I noticed that when i first started the emulator i got this log:
Path: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll
File is not a valid dynamic library.
Some kinda plugin failure: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-avx-r5350.dll

Thanks for any help.

Got it...the problem was in the iso... thanks anway for your time.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)