Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resolved [Bug Report]Gran Turismo 4 [NTSC] - Licenses unplayable after r5434
#1
[Bug Report] Gran Turismo 4 [NTSC]

# PCSX2 version: r5443
# CPU options: EE/IOP defaults, VUs defaults (But with Automatic Gamefixes ENABLED, so emu automatically set both EE/IOP and VUs clamp modes to FULL, which cause the problem)
# Plugins used: GSdx 0.1.16 rev 5442 (hardware and software, dx10)

# Description: After r5434 ,auto settings for EE/IOP clamp mode was added in game database to correct missing HUD elements. Also fix background in License start screen from black to car and track which will be played. But causes License mode to be almost unplayable. Most of the time game hangs up on loading screen (with rotating clock animation,animation also stuck and stop spining) and with this error in console:

Quote:(EE pc:005A47B0) TLB Miss, addr=0x2000029 [load] (multiple lines,about 50)

# Restart.
# Initialize GS ...# INTC(2) Handler does not exist.

Sometimes few races can be played successfully but after 2,max 3 events, error occur again when select Next Test button.

This either must be fixed or at least this settings must be set to NORMAL by default. Those who complete Licenses can set it to FULL for normal racing after that.
No problem in any other game parts with this option, only Licenses.


[Image: cbf52a218373688.jpg] [Image: 8b522b218373691.jpg]

Sponsored links

#2
So the game work properly again if you untick Automatic Game Fixes?
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
#3
Yes. With of course EE/IOP clamping mode set to NORMAL(default settings). FULL makes Licenses to crash,thats it.
#4
That pesky FPU Sad
#5
Thank you for your report.
This bug report has now been marked as Resolved since it has been fixed on our code base.

This thread will now be closed and moved to the resolved bug reports subforum.
[Image: 36a66c559937a1f5d0cd7460362d4093.jpg?bg=2c2c2c]




Users browsing this thread: 1 Guest(s)