Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resolved [Bug Report] NASD and Host File System Conflict When loading memory card.
#1
in pcsx2 versions greater than 1.2.x when you load the memory card in the network adapter start up disk you are greeted with tlb miss errors on storing and loading

Code:
PCSX2 1.3.1-20150416222809 - compiled on Apr 16 2015
Savestate version: 0x9a0a0000

Host Machine Init:
    Operating System =  Microsoft  (build 9200), 64-bit
    Physical RAM     =  32202 MB
    CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz
    Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
    CPU speed        =  2.393 ghz (8 logical threads)
    x86PType         =  Standard OEM
    x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbbf
    x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
    SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
    Binding   GS: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\GSdx32-SSE4.dll
Windows 6.2.9200
    Binding  PAD: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\LilyPad.dll
    Binding SPU2: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\SPU2-X.dll
    Binding CDVD: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\cdvdGigaherz.dll
(GameDB) 9677 games on record (loaded in 188ms)
    Binding  USB: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\USB_VB.dll
    Binding   FW: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\FWnull.dll
    Binding DEV9: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\plugins\DEV9ghzdrk.dll
Plugins loaded successfully.

    (CdvdSource) HotSwapping CDVD source types from Iso to NoDisc.
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
    Init GS
Windows 6.2.9200
    Init PAD
    Init SPU2
    Init CDVD
    Init USB
    Init FW
    Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
Opening adapter '\Device\NPF_{142F539C-51CB-49AE-920F-365C7FD4E44C}'...Device uses DLT 1: EN10MB
Ok.
McdSlot 0: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: USA     v02.00(14/06/2004)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps

BD Byteswapping enabled.
SMAP_R_EMAC3_TxMODE1_L 32bit write 380f0000
Adapter Detection Hack - Resetting RX/TX
* pcap io: Sending 1514 byte packet.
Closing plugins...
    Closing DEV9
Waiting for RX-net thread to terminate...done
    Closing FW
    Closing USB
    Closing CDVD
    Closing SPU2
* SPU2-X: Waiting for DSound thread to finish... Done.
    Closing PAD
    Closing GS
Plugins closed successfully.
HLE Notice: ELF does not have a path.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\tool_disks\Network Adaptor Start-Up Disc.iso
    Image type  = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (699584 sectors)
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
Opening adapter '\Device\NPF_{142F539C-51CB-49AE-920F-365C7FD4E44C}'...Device uses DLT 1: EN10MB
Ok.
McdSlot 0: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: USA     v02.00(14/06/2004)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\PBPX_955.17;1) Game CRC = 0x7656425F, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(R5900) Re-executed ELF Entry point (ignored) [addr=0x00100008]
Closing plugins...
    Closing DEV9
Waiting for RX-net thread to terminate...done
    Closing FW
    Closing USB
    Closing CDVD
    Closing SPU2
* SPU2-X: Waiting for DSound thread to finish... Done.
    Closing PAD
    Closing GS
Plugins closed successfully.
HLE Notice: ELF does not have a path.

Opening plugins...
    Opening GS
    Opening PAD
    Opening SPU2
    Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\random\Network Adaptor Start-Up Disc (USA).iso
    Image type  = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (699584 sectors)
    Opening USB
    Opening FW
    Opening DEV9
Opening adapter '\Device\NPF_{142F539C-51CB-49AE-920F-365C7FD4E44C}'...Device uses DLT 1: EN10MB
Ok.
McdSlot 0: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Kamijou\Documents\emulators\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
    Bios Found: USA     v02.00(14/06/2004)  Console
    BIOS rom1 module not found, skipping...
    BIOS rom2 module not found, skipping...
    BIOS erom module not found, skipping...
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\PBPX_955.17;1) Game CRC = 0x7656425F, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(R5900) Re-executed ELF Entry point (ignored) [addr=0x00100008]
BD Byteswapping enabled.
SMAP_R_EMAC3_TxMODE1_L 32bit write 380f0000
Adapter Detection Hack - Resetting RX/TX
* pcap io: Sending 1514 byte packet.
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\PBPX_955.17;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(R5900) Re-executed ELF Entry point (ignored) [addr=0x00100008]
BD Byteswapping disabled.
SMAP_R_EMAC3_TxMODE1_L 32bit write 380f0000
Adapter Detection Hack - Resetting RX/TX
NumPad ON
CapsLock OFF
ScrollLock OFF
(EE pc:001205E4) TLB Miss, addr=0xe0 [store]
(EE pc:001205E4) TLB Miss, addr=0xc [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x114 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x115 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x116 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x117 [store]
(EE pc:00120618) TLB Miss, addr=0xe0 [store]
(EE pc:00120618) TLB Miss, addr=0xc [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x114 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x115 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x116 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x117 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x118 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x119 [store]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x11a [store]
(EE pc:001730E0) TLB Miss, addr=0x110 [load]
(EE pc:00173180) TLB Miss, addr=0x110 [load]

i understand these are svn builds and are prone to have bugs but i hope it gets fixed soon as it just is stuck on the mem card loading screen and never makes it past that D:
ASUS ROG G750JM
Intel i7-4700HQ CPU @2.40GHz (Overclock 3.7GHz)
Intel® HD Graphics 4600
NVIDIA GeForce GTX 860M
32.0GB RAM

Sponsored links

#2
I cannot reproduce this in 1.3.0

Rerip your Network Adapter Startup Disc with IMGBURN and try again.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
#3
(04-22-2015, 09:38 AM)Kamijou Touma Wrote: in pcsx2 versions greater than 1.2.x when you load the memory card in the network adapter start up disk you are greeted with tlb miss errors on storing and loading

*pins*

i understand these are svn builds and are prone to have bugs but i hope it gets fixed soon as it just is stuck on the mem card loading screen and never makes it past that D:

Rerip or try an older version possibly?
Moe: [to Homer] And I'm pulling your favorite song out of the jukebox.
Homer: "It's Raining Men"?!
Moe: Yeah, not no more, it ain't. [throws the record out the window which lands into Smithers' car]
Smithers: Ow! [looks at the record] Ohhh.

what would ;e; do
#4
It worked in 1.0.0 can i get a link to 1.3.0 as its not on the home page D:
ASUS ROG G750JM
Intel i7-4700HQ CPU @2.40GHz (Overclock 3.7GHz)
Intel® HD Graphics 4600
NVIDIA GeForce GTX 860M
32.0GB RAM
#5
http://buildbot.orphis.net/pcsx2
[Image: gmYzFII.png]
[Image: dvedn3-5.png]
#6
oh that
:| my emu log clearly says i'm using 1.3.1 which came from the build bot

the fact it works on 1.0.0 but not on the newer versions bugs me :|

also you did go under "ISP settings" and check for network adapter and then try to load the mem card right because thats were the problem occurs
ASUS ROG G750JM
Intel i7-4700HQ CPU @2.40GHz (Overclock 3.7GHz)
Intel® HD Graphics 4600
NVIDIA GeForce GTX 860M
32.0GB RAM
#7
(04-25-2015, 02:43 AM)Kamijou Touma Wrote: also you did go under "ISP settings" and check for network adapter and then try to load the mem card right because thats were the problem occurs

Yes. In fact about a month ago I went through the entire set up process with it.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
#8
(04-25-2015, 09:29 PM)Blyss Sarania Wrote: Yes. In fact about a month ago I went through the entire set up process with it.

Are you using the same disc (id)?

His is PBPX 95517
Mine (which also works) is SCES 52677

I believe there are multiple version even for the same region.
#9
Good point.

However I just checked and mine is PBPX 95517
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
#10
@Kamijou Touma

Are you using any non default settings?




Users browsing this thread: 1 Guest(s)