Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOUND BUG] Final fantasy X [Pal] no sound
#1
I downloaded the emulator( 1.4v on Windows 10) and when I try to run the Final Fantasy X[PAL] has no sound. Anyone know why?Thanks
I use the last Bios from Europe.
Reply

Sponsored links

#2
In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.

Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
(02-18-2016, 08:38 PM)jesalvein Wrote: In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.

Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Sorry. Im new member and only speak spanish ( I use google translate) XD:

hardware specs:


GPU: Geforce GTX 660M
CPU: Intel® Core™ i7-3630QM CPU @ 2.40GHz
Memory: 8,00 GB RAM
Operating System: Windows 10 Home (Build 10586), 64bit

Version of PCSX2 :

 1.4.0 (downloaded from the web)

*Im using default settings
*Final fantasy X iso in my regional language (spanish)
Reply
#4
can you post a screenshot of your spu2-x plugin setup please?

bad google translate

puede publicar una captura de pantalla de la configuración de plugin SPU2-X favor ?
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#5
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#6
(02-18-2016, 09:15 PM)refraction Wrote: can you post a screenshot of your spu2-x plugin setup please?

bad google translate

puede publicar una captura de pantalla de la configuración de plugin SPU2-X favor ?
DIRECT URL TO IMAGE: http://es.tinypic.com/r/14ijr60/9
[Image: 14ijr60.jpg]
(02-18-2016, 09:15 PM)jesalvein Wrote: Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

PCSX2 1.4.0-20160105132032- compiled on Jan  5 2016
Savestate version: 0x9a0b0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Home (build 10586), 64-bit
Physical RAM     =  8074 MB
CPU name         =  Intel® Core™ i7-3630QM CPU @ 2.40GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 09)
CPU speed        =  2.393 ghz (8 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7fbae3bf
x86EFlags        =  28100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX

Plugins shutdown successfully.
Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding   GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-avx.dll 
Windows 10.0.10586
Binding  PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\lilypad.dll 
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll 
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll 
Binding  USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll 
Binding   FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll 
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\DEV9null.dll 
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9693 games on record (loaded in 187ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.10586
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Iñigo\Desktop\FF9\Final Fantasy X (Spain).iso
Image type  = DVD
 * CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
 * * Track 1: Data (Mode 1) (2246432 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
Current Renderer: Direct3D11 (Hardware mode)
McdSlot 0 [File]: C:\Users\Iñigo\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
(FileMcd) Creating new 8MB memory card: C:\Users\Iñigo\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1 [File]: C:\Users\Iñigo\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
(FileMcd) Creating new 8MB memory card: C:\Users\Iñigo\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Europe  v02.20(10/02/2006)  Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:392Mhz, cpuclk:294Mhz detected)

PlayStation 2 ======== Hard reset boot
 ROMGEN=2006-0210, IOP info (CPUID=1f, CACH_CONFIG=14000200, 2MB, IOP mode)
 <20060210-142424,ROMconf,PS20220WC20060210.bin:11824>
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Apr  7 2005 21:09:14
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2006-0210, 32M

(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCES_504.94;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = PAL
ELF (cdrom0:\SCES_504.94;1) Game CRC = 0x941BB7DE, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCES_504.94;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = PAL


IOP Realtime Kernel Ver.0.9.1

    Copyright 1999 © Sony Computer Entertainment Inc. 

Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 ©SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15) 
iop heap service (99/11/03)
loadelf: fname cdrom0:¥SCES_504.94;1 secname all
loadelf version 3.30
Input ELF format filename = cdrom0:¥SCES_504.94;1
0 00100000 0047cb0c 
........................................................................
Loaded, cdrom0:¥SCES_504.94;1
start address 0x100008
gp address 00000000
# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
(GameDB) Enabled Gamefix: IpuWaitHack
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50,00 fps
HDD Enable:0
Get Reboot Request From EE
ROM directory not found

PlayStation 2 ======== Update rebooting..

PlayStation 2 ======== Update reboot complete
cdvdman Init


IOP Realtime Kernel Ver. 2.1

    Copyright 1999-2001 © Sony Computer Entertainment Inc. 

Reboot service module.(99/11/10)
cdvd driver module version 0.1.1 ©SCEI
Load File service.(99/11/05)
Multi Threaded Fileio module.(99/11/15) 
iop heap service (99/11/03)
loadmodule: fname cdrom0:¥SIO2MAN.IRX;1 args 0 arg 
loadmodule: id 25, ret 0
loadmodule: fname cdrom0:¥PADMAN.IRX;1 args 0 arg 
loadmodule: id 26, ret 0
loadmodule: fname cdrom0:¥MCMAN.IRX;1 args 0 arg 
loadmodule: id 27, ret 2
loadmodule: fname cdrom0:¥MCSERV.IRX;1 args 0 arg 
loadmodule: id 28, ret 2
loadmodule: fname cdrom0:¥LIBSD.IRX;1 args 0 arg 
loadmodule: id 29, ret 0
loadmodule: fname cdrom0:¥IOPSOUND.IRX;1 args 0 arg 
loadmodule: id 30, ret 0
Unknown device 'hdd'
Known devices are  mcSadMemory Card)  cdromSadCD-ROM )  romSadROM/Flash)  ttySadCONSOLE) 
Unknown device 'hdd'
Sound:Wave Entry. (wave)
Sound:Wave Entry. (wave)
Sound:Wave Entry. (wave)
Sound:Wave Entry. (wave)
Reply
#7
tried using dsound instead of xaudio ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#8
(02-18-2016, 09:57 PM)jesalvein Wrote: tried using dsound instead of xaudio ?
yes,with all configures. (choosing my spakers). But the game is muted.
Reply
#9
I've fixed. It was a command Nvidia Shield controller interference that cancels the sound... Thnks ALL.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)