Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scooby Doo - and the Spooky Swamp (Bug)
#1
Hello,

After the new PCSX2 1.2.1 update came out "Scooby Doo - and the Spooky Swamp" started to crash every time when i went to Howling Peaks and was about to enter the area with the Yeti boss chase.
After the game shuld load the new area with the chase part it just freezes.

Symptoms:
1: Black screen
2: Audio starts looping
3: EE: Falls to about 20%
4: GS Falls to 0%

But the FPS stays at 59-61.

PS: the game (including the boss chase) worked when PCSX2 was on 1.1.0
Reply

Sponsored links

#2
(02-05-2014, 09:45 PM)KPH Wrote: Hello,

After the new PCSX2 1.2.1 update came out "Scooby Doo - and the Spooky Swamp" started to crash every time when i went to Howling Peaks and was about to enter the area with the Yeti boss chase.
After the game shuld load the new area with the chase part it just freezes.

Symptoms:
1: Black screen
2: Audio starts looping
3: EE: Falls to about 20%
4: GS Falls to 0%

But the FPS stays at 59-61.

PS: the game (including the boss chase) worked when PCSX2 was on 1.1.0

Are you using the exact same settings?

Also please post the emulog.txt (you'll find it in mydocsx\pcsx2\logs or in pcsx2 root folder\logs) After the crash
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#3
(02-05-2014, 09:49 PM)Donovan24 Wrote: Are you using the exact same settings?

Also please post the emulog.txt (you'll find it in mydocsx\pcsx2\logs or in pcsx2 root folder\logs) After the crash

Yes i am using the exact same settings as before, and to add i noticed the game only crashes when 2 players are playing, when in singleplayer the game works fine.

and heres the log... dosent seem to be anything of the oridinary there?

PCSX2 1.2.1.r5873 - compiled on Feb 3 2014
Savestate version: 0x9a0a0000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 4035 MB
CPU name = Intel® Core™ i3-4130 CPU @ 3.40GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed = 3.391 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 7fdafbbf
x86EFlags = 2c100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
(GameDB) Database Not Found! [D:\Emulators\Playstation 2\GameIndex.dbf]
Binding GS: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\Graphics Controller.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
Binding PAD: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\Joystick Controller.dll
Binding SPU2: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\Audio Controller.dll
Binding CDVD: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\DVD Controller.dll
Binding USB: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\USB Controller.dll
Binding FW: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\Firmware.dll
Binding DEV9: D:\Emulators\Playstation 2\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: D:\Emulators\Playstation 2\Roms\Scooby-Doo - And the Spooky Swamp.ISO
Image type = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (610256 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: D:\Emulators\Playstation 2\Memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: D:\Emulators\Playstation 2\Memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Europe v01.50(28/12/2000) Console
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50,00 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_219.28;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_219.28;1) Game CRC = 0x38E42973, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_219.28;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
Closing plugins...
Closing DEV9
Closing FW
Closing USB
Closing CDVD
Closing SPU2
* SPU2-X: Waiting for DSound thread to finish... Done.
Closing PAD
Closing GS
Plugins closed successfully.
Reply
#4
Is that after the crash?

Have you tried using software mode just to get past the part?
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#5
okay can you download the official version please?
Unless you named the plugins like that, in which case i apologise.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#6
Need the emulog output as the problem is actively occurring.
OS: Linux Mint 17.2 64 bit (occasional Antergos/Arch user)
(I am no longer a Windows user)
CPU: Intel Pentium G3258
GPU: Nvidia GTX 650 Ti



Reply
#7
(02-05-2014, 10:51 PM)refraction Wrote: okay can you download the official version please?
Unless you named the plugins like that, in which case i apologise.
I got the official version, plugins are just renamed because i like to keep folders and the files inside organized.

(02-05-2014, 11:21 PM)DaTankAC Wrote: Need the emulog output as the problem is actively occurring.

I allready posted the emulog, even though the game "crashes/freezes" it dosent show anything out of the oridinary in the log.

PS: As mentioned the only time the game does the "crash/freeze" is when on multiplayer, but if 2nd player "drops out of the game" and i enter alone into the new area then everything is fine.
Reply
#8
(02-05-2014, 10:12 PM)Donovan24 Wrote: Is that after the crash?

Have you tried using software mode just to get past the part?

Thank you!
Though on multiplayer we could just press start "Drop out" enter new area and 2nd player enter game again.
But the swap to Software Mode worked just for going through the part.
Smile
Reply
#9
(02-06-2014, 12:17 AM)KPH Wrote: Thank you!
Though on multiplayer we chuld just press start "Drop out" enter new area and 2nd player enter game again.
But the swap to Software Mode worked just for going through the part.
Smile

Glad I could helpSmile
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)