Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shadow of the Colossus graphics glitch
#1
I've been trying to emulate SOTC but these weird glitches that you can see in my image are all over the screen. Both cutscenes and gameplay have these. These are the only problems I have because I've been following people's advice for emulation setup. Has anyone else had these?


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply

Sponsored links

#2
What glitches? You mean the snow looking stuff?
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#3
(08-28-2014, 03:01 AM)Blyss Sarania Wrote: What glitches? You mean the snow looking stuff?

It's kind of hard to see in that screenshot but there are jutting textures. Its easier to see in this picture.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#4
Do you have an Nvidia GPU by chance?
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#5
(08-28-2014, 04:20 AM)Blyss Sarania Wrote: Do you have an Nvidia GPU by chance?

I do.
Reply
#6
Try update to the very latest drivers.

If that doesn't work, try Config->Video->Plugin Settings. Tick Enable HW hacks, click configure by that, and in there tick "Nvidia hack."

One of these two should fix the problem, but try drivers first.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#7
wasn't SotC a game that you MUST run in software mode, cause of those glitches?
Reply
#8
Nope. Software fixes some bloom issues, but this issue is not a known one: http://wiki.pcsx2.net/index.php/Shadow_of_the_Colossus
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#9
hmm okay, as far as I could remember was that SotC was so heavy CAUSE you had to run it in SW mode. Oh well Tongue
Reply
#10
Did you mess with clamping or round modes?
[Image: newsig.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)