Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silent Hill 2 Bug
#1
I tried playing Silent Hill 2 earlier today and no matter what settings I changed, I still had the same problem. The game would work just fine but if I tried to move anywhere in the first room, I'd get a black screen. I could still head back to the sink, but I wouldn't be able to see anything if I wasn't in front of the sink.

Sponsored links

#2
far from a bug report.
moved to general discussion.


In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#3
And are you using cheats by any chance?

Some cheats caused that issue where you get stuck in the first room. If you're using any; disable them.
Intel Core i5-4670K @ 3.40GHz | 16GB (2x8GB) DDR3-1866 G.SKILL Sniper Series
AMD Radeon R9 280 @ 3 GB | 120GB SSD | Windows 7 Ultimate x64 (SP1)
#4
(12-13-2014, 08:05 AM)jesalvein Wrote: far from a bug report.
moved to general discussion.


In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.

Intel Core i5-4210U 1.70 GHz
Intel HD Graphics Family
8 gigs of ram
Windows 8.1

Emulator version 1.2.1
I'm using full default settings
I'm trying to play a Silent Hill 2 ISO

(12-13-2014, 08:30 AM)Ryudo Wrote: And are you using cheats by any chance?

Some cheats caused that issue where you get stuck in the first room. If you're using any; disable them.

I'm not using any cheats at all.
#5
caerr to post the emulog after it hangs ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#6
(12-13-2014, 11:34 AM)jesalvein Wrote: caerr to post the emulog after it hangs ?

PCSX2 1.2.1.r5873 - compiled on Feb 3 2014
Savestate version: 0x9a0a0000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft (build 9200), 64-bit
Physical RAM = 8096 MB
CPU name = Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 01)
CPU speed = 1.694 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 7fdafbbf
x86EFlags = 2c100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\gsdx32-avx-r5875.dll
Windows 6.2.9200
Binding PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\lilypad-r5875.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\spu2-x-r5875.dll
(GameDB) 9655 games on record (loaded in 466ms)
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

HotSwapping to new ISO src image!
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.2.9200
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
* SPU2-X: Enumerating PortAudio devices:
*** Device 0: 'Primary Sound Driver' (Windows DirectSound)
*** Device 1: 'Speakers / Headphones (Realtek High Definition Audio)' (Windows DirectSound)
*** Device 2: 'Speakers / Headphones (Realtek High Definition Audio)' (Windows WASAPI)
*** Device 3: 'Speakers (Realtek HD Audio output)' (Windows WDM-KS)
Intel® HD Graphics Family (10.18.10.3412)
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Julian\Desktop\Gone Fishing\playstation 2\Silent Hill 2 (v2.01).iso
Image type = DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1894096 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Julian\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Julian\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v02.20(10/02/2006) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_202.28;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 2.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_202.28;1) Game CRC = 0xFE06A030, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_202.28;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 2.01
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

It doesn't crash, I can still control James, I just can't see anything.
#7
Tried using software mode ?
And btw :
Quote:Silent Hill 2 (v2.01).iso
Did you patch your game with something ? What this "2.01" stand for ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#8
(12-13-2014, 11:54 PM)Sluttershy Wrote: Game CRC = 0xFE06A030

This crc seems to be the correct one for greatest hits edition of Silent Hill 2 (at least somebody in the forum said that). But who knows if that re-release works as the original version...
#9
(12-13-2014, 11:54 PM)Sluttershy Wrote: It doesn't crash, I can still control James, I just can't see anything.
some, intel Igpu's cause the black screen issue but, sw mode will fix it (or) you can try using hw mode to play the game @ 0.9.8 since, the black screen issue for igpu when using sw mode was produced after the revs from 0.9.8.
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
#10
(12-14-2014, 12:10 AM)jesalvein Wrote: Tried using software mode ?
And btw :
Did you patch your game with something ? What this "2.01" stand for ?

I'm not sure what that 2.01 stands for, that was just the only version available on the website I visited. Should I try another Iso?




Users browsing this thread: 1 Guest(s)