User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sound problems
Author Message
Reece Offline
Newbie

Posts: 11
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #1
Sound problems
Basically, with any plugin I try, my sound is messed up.

Its either jerky, or not in sync, or both. I've tried the newest version, an older version, nothing seems to work.

Any help is much appreciated.
12-21-2008 04:33 AM
Find all posts by this user

Sponsored links

FireFlower Offline
Hardcore
**

Posts: 76
Joined: Dec 2008
Location: Finland
Reputation: 0
Post: #2
RE: Sound problems
I bet this is the reason:

Your games are not running at normal speed. You need 50 Frames per second (FPS) for PAL games (Europe), 60 FPS for NTCS games (America, Japan).

If you like have 25 FPS with PAL game your game is running at 50% speed and thats why sound sounds so weird from time to time when game lags, fps drops, etc.

[Image: FireFlower.jpg]
[Image: 463094.png]
12-21-2008 09:42 AM
Visit this user's website Find all posts by this user
Reece Offline
Newbie

Posts: 11
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #3
RE: Sound problems
WHen I play FF XII, I get about 20, but when I played Kingdom Heart II, I was getting about 50, the game was running fine, except the sound had a 2 second delay.

Any word on how to fix this?
12-21-2008 08:32 PM
Find all posts by this user
azure6610 Offline
Pro Button Basher
**

Posts: 100
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #4
RE: Sound problems
if you goto confid > sound. There are some options there you can try.

I use time scaling works like a charm. If your getting low fps but want the sound, use real time mode, but this will make things out of sync.
12-21-2008 11:49 PM
Find all posts by this user
Reece Offline
Newbie

Posts: 11
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #5
RE: Sound problems
I'm using P.E.OpS. SPU2 Dsound plugin, anyone help me configure this so I can play?
(This post was last modified: 12-22-2008 12:28 AM by Reece.)
12-22-2008 12:08 AM
Find all posts by this user
azure6610 Offline
Pro Button Basher
**

Posts: 100
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #6
RE: Sound problems
Goto CPU>limit FPS, i had this too and made a silly post because i didnt read the setup guide Tongue
12-22-2008 12:17 AM
Find all posts by this user
Reece Offline
Newbie

Posts: 11
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #7
RE: Sound problems
Cheers azure, works perfectly now. Thanks Smile
12-22-2008 12:39 AM
Find all posts by this user
Reece Offline
Newbie

Posts: 11
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #8
RE: Sound problems
New problem Sad

When using the ZeroGS graphics plugin, the screen is too bright. But when I use GSdx, I get a grey screen now and the program stops responding. I was able to play with GSdx for about 5 minutes until I got the first grey screen. Any other plugin, the emulator doesn't recognize its there.
12-22-2008 03:42 AM
Find all posts by this user
azure6610 Offline
Pro Button Basher
**

Posts: 100
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #9
RE: Sound problems
turn your screen brightness down, or if your using an nvidia card, you can make it reconize the program, and have it auto ajust every time you start it.

Piracy and Being a vegetarian that eats Quorn are alike.

Your in denial, and want the real thing, not matter what you think.

CPU:E8500 MB:Asus P5Q-E RAM: 3Gigs of Corsair domination 5-5-5-15 GfxCard:ATI Radion HD 4870 OC'd @775Mhz GPU, 1000Mhz GDDR5 Ram
12-22-2008 03:49 AM
Find all posts by this user
Reece Offline
Newbie

Posts: 11
Joined: Dec 2008
Location:
Reputation: 0
Post: #10
RE: Sound problems
Any solution other than that? I'd rather not have to adjust my brightness everytime I wanna play PS2
12-22-2008 03:57 AM
Find all posts by this user





Current time: 11-01-2014, 01:01 PM