Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spy Hunter [SOLVED]
#1
I remember playing Spy Hunter on PCSX2, not too long ago (November 2013-ish). It ran smoothly, the only issue the game had was occasional glitches in the skybox.

After getting the latest PCSX2 version, I've been trying to play the game again but PCSX2 won't load any levels...

I tried switching many settings on and off to get the game to work. I even tried using older version of PCSX2 to get it to work. But I have had no luck.

This game has been working on PCSX2 smoothly at one point but now the game will only work in the menus. When trying to load a level, the level starts but objects load very slowly and the game is unplayable.

Here's the wiki page I edited after I got the game to work:
http://wiki.pcsx2.net/index.php/Spy_Hunter

Is there anyone who is able to play the game? Or is there anything I can do to get the game to work again?
Reply

Sponsored links

#2
Not sure where the bug has come from to be honest. When you say "latest PCSX2" which one do you mean?

It may be a case of just use an older one for now.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#3
(05-25-2014, 10:26 PM)refraction Wrote: When you say "latest PCSX2" which one do you mean?
PCSX2 1.2.1

(05-25-2014, 10:26 PM)refraction Wrote: It may be a case of just use an older one for now.

Part of the problem is, I can't find the version it last worked on. On the wiki it says it worked on PCSX2 1.0.0 but I don't know where to download PCSX2 1.0.0...

I tried other version of PCSX2 from the Orphis build bot but I still can't get it to work.
Reply
#4
You can download 1.0.0 from here: http://pcsx2.net/download/viewcategory/4...1-0-0.html

or you can try a newer 1.3.0 SVN build from here: http://forums.pcsx2.net/Thread-PCSX2-GIT-Weekly-Builds

If that doesn't work, try going back as far as you can on the orphis build bot (i suggest going to the orphis page as he lists more than our site does) and see if it works. It would be helpful to us if you can find where it broke, of course skip 100's of revisions until you find where it broke again then go back in smaller chunks till you narrow it down Tongue
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#5
Of course remember to change the plugins when do that, wouldn't want you to run the game a few dozen times with the same plugins when you first started and wonder why the hell nothing changes.
Reply
#6
I tried several different builds but haven't found the one that works...

All I can say is that the game did not work in any builds before 0.9.8 (that I have tried) and the last time I played the game on PCSX2 was on November 2013 (I might have downloaded a SVN to play it). I remember getting to the 5th level on PCSX2.

Also if it's any helpful here's the part of the console log that I think is the issue:
Code:
Warning! VIF1 starting a new Chain transfer with vif offset set (Possible force stop?)
microVU1: Cached Prog = [043] [PC=0af8] [List=01] (Cache=0.280%) [0.2mb]
microVU1: 2 cycle stall on branch instruction [0668]
The above repeats itself when a level is "loading".
Reply
#7
Probably you should try 1.0 first if this was working once ?
Reply
#8
Interesting... Could be a good one to debug Smile I know what causes that to happen, now i just need to find out why

Edit: Attached a build for you to use. It's an absolute hackjob, but it's going to take a while to work out how to fix it properly.


Attached Files
.7z   pcsx2-spyhunter.7z (Size: 1,57 MB / Downloads: 243)
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply
#9
(05-25-2014, 11:37 PM)willkuer Wrote: Probably you should try 1.0 first if this was working once ?

I'm not 100% sure which version it was last working. I stated in the wiki that I used 1.0.0. After trying to run it on 1.0.0 again, it won't run.

(05-26-2014, 12:45 AM)refraction Wrote: Interesting... Could be a good one to debug Smile I know what causes that to happen, now i just need to find out why

Edit: Attached a build for you to use. It's an absolute hackjob, but it's going to take a while to work out how to fix it properly.


Amazing, your build made the game run again (At full speed too)!
I've only played on the first level but the game is definitely playable again.

Interestingly, this appears on the console log: http://pastebin.com/NRMm7msr
But they only appear when the level first loads.

Anyways, I can mark this as solved and you guys can mark the game playable (maybe).
Thank you so much for the build, I've been itching to play Spy Hunter again for a while now. Biggrin

Edit: I updated the wiki: http://wiki.pcsx2.net/index.php/Spy_Hunter
Edit2: I mentioned the special build in the wiki.
Reply
#10
Those messages are normal. This is going to be a pig to fix however due to the way the PS2 works and how the emulator avoids using FIFO's where possible.

Also in the wiki, you should mention it only works currently with a special build, then link to my post in this thread that has the build attached.
[Image: ref_sig_anim.gif]
Like our Facebook Page and visit our Facebook Group!
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)