User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"TLB miss" help.
Author Message
nick888 Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Jul 2009
Location:
Reputation: 0
Post: #1
"TLB miss" help.
There are a lot of issues having to do with the "tlb miss" thing. Searching all posts to see whether there is a solution has been confusing so, my question is: Is there a general way to avoid the tlb miss errors with a proper pcsx2 configuration? Thanks in advance.
07-29-2009 03:30 PM
Find all posts by this user

Sponsored links

Raveniac Offline
Junior Member
*

Posts: 31
Joined: Jul 2009
Location:
Reputation: 0
Post: #2
RE: "TLB miss" help.
i have the same error problem in God of War when load the game from save
07-29-2009 03:41 PM
Find all posts by this user
nick888 Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Jul 2009
Location:
Reputation: 0
Post: #3
RE: "TLB miss" help.
ok, that's.. funny. I compiled an r1533 version and used the executable of the revision 940, and it worked! No TLB miss, without speed loss!
07-29-2009 04:06 PM
Find all posts by this user
nick888 Offline
Newbie

Posts: 3
Joined: Jul 2009
Location:
Reputation: 0
Post: #4
RE: "TLB miss" help.
well it just solved some game errors, not all, but I'm satisfied with it.
07-29-2009 05:39 PM
Find all posts by this user
dr_thrax Offline
Can I has stdio?
***

Posts: 456
Joined: Jan 2009
Location: ¯\(º~°)/¯
Reputation: 1
Post: #5
RE: "TLB miss" help.
You could also try disabling patches. That seems to work for most games. You could also play around with the advanced settings.

Nappa: Vegeta! What does the scouter say about his power level?
Vegeta: It's...one thousand and six.
Nappa: Wh-...really?
Vegeta: Yeah! Beat him up Nappa!
Nappa: Yay!
07-29-2009 09:28 PM
Find all posts by this user
SwagODmex Offline
Newbie

Posts: 1
Joined: Nov 2011
Location:
Reputation: 0
Post: #6
RE: "TLB miss" help.
Well my Guess is it has to do somthing with your memory card if not Then try re-intalling the whole thing....
11-22-2011 12:05 AM
Find all posts by this user
naoan Offline
Posting Freak
****

Posts: 1.021
Joined: Sep 2009
Location:
Reputation: 10
Post: #7
RE: "TLB miss" help.
Isn't it 2 years too late for advice?
11-22-2011 12:30 AM
Find all posts by this user
Squall Leonhart Offline
Jarrett Killer.
****

Posts: 3.555
Joined: Jul 2010
Location: Australia
Reputation: 62
Post: #8
RE: "TLB miss" help.
isn't it 2 years too late for stupidly wrong advice.

11-22-2011 01:01 AM
Visit this user's website Find all posts by this user
recoder Offline
Super Saiyan 2
****

Posts: 1.673
Joined: Mar 2011
Location: India
Reputation: 48
Post: #9
RE: "TLB miss" help.
Yeah! There's no need to revive a 2 year old thread. Suddenly awaken after the long sleep

The most possible solution is to create a new iso from the disk. Tongue

[Image: recodersignature2.png]
(This post was last modified: 11-22-2011 03:20 PM by recoder.)
11-22-2011 02:30 PM
Visit this user's website Find all posts by this user
skythra Offline
Member
**

Posts: 85
Joined: Apr 2009
Location: Brisbane, Australia
Reputation: 1
Post: #10
RE: "TLB miss" help.
Except people find this thread through google. Which means others searching "TLB miss" will find this thread and be underwhelmed and confused by the responses.

Here's the process to fix TLB miss.

Your iso is likely wrong, get your DVD of the game, put it into the drive and make a new ISO. Load the new iso in PCSX2 and go to where previously TLB miss happens. If it doesn't happen. That was the problem.

In my case, it's happened twice, on two different games (yakuza and star ocean 3) both times were solved by imaging the dvd again.
(This post was last modified: 11-22-2011 03:16 PM by skythra.)
11-22-2011 03:16 PM
Find all posts by this user
Thread Closed 





Current time: 11-28-2014, 12:54 PM