Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tales Of Symphonia
#1
Having an issue with Tales of Symphonia.

Here are my specs:
OS: Windows 7
CPU: Intel® Core™ i5-4570 CPU @ 3.20GHz
Memory: 8192MB RAM
GPU: ASUS R9 270 Series

The game for the most part runs fine, and looks alright with a few minor issues.

The main issue is when there is more then 3/4 character (including enemy's) on screen, it lags.

Starting off the game in the classroom is laggy, but i get out (plus the first battle) it seems fine, then getting into battle with 1 to many enemy's it lags.

I played around with a few settings and did some research but to no avail.

Any recommended settings/ a fix would be great!

using latest pcsx2.
Reply

Sponsored links

#2
Your pc is great to run games on pcsx2. enable mtvu hack, other recommanded speedhacks. also u can use frameskips and native resolution.
[Image: lhljdGn.png]
My Steam Profile
Intel i5 3450 @ 3.1ghz~3.5ghz | Nvidia Gtx 980ti 6GB | Corsair Vengence 16gb DDR3 | WD Blue 1tb + Black 2tb hdd | Samsung 850 Evo 250gb SSD | Windows 10 pro

Reply
#3
You should see if you are bottlenecked by gpu or cpu... You should be bottlenecked by neither. If you are than some settings are wrong.

Most probably I would look into the gs-settings if you have selected your dedicated gpu as output.

What are aour EE% GS%(in the titlebar in windowed mode) readings during lags?

Have you maybee accidentially changed the internal resolution to 30xnative? Or enabled all speedhacks?
Reply
#4
fine tunning PCSX2 is your best bet your hardware is pretty close to top notch. drop everything to lowest settings and then turn it on one at a time intill you get the optimum FPS if mtvu hack is enabled it might slow down the game i have had it happen a couple times
Windows 10
Intel 5930k 4.2ghz/core
32 GBs of 2400MHz DDR4
AMD PoweColor 390X (GPUs are expensive or this would be in crossfire)
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)