Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transformers (2004)
#1
Sad 
I am getting really choppy visuals and audio which makes it completely unplayable, what setting are the best for this game? (Please include Screenshots.)
Its running at 60fps during intro but seems more like 0.5fps.

PC Specs:
Windows 10 Home Premium Operating System
MSI R9 280 Gaming 3GB Edition Graphics Card
FX-6350 6-Core Processor
8GB DDR3 RAM
ASRock 980DE3/U3S3 Motherboard

EDIT:
PCSX2 1.1.2
BIOS V02.00 Europe (14/06/2014)
All settings are default
I am trying to play Transformers (2004) EU (American version is called Armada I think)
EMU Log(had problems uploading the txt:
PCSX2 1.2.1.r5873 - compiled on Feb  3 2014
Savestate version: 0x9a0a0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft  (build 9200), 64-bit
Physical RAM     =  8175 MB
CPU name         =  AMD FX™-6350 Six-Core Processor
Vendor/Model     =  AuthenticAMD (stepping 00)
CPU speed        =  3.905 ghz (6 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  178bfbff 3e98320b
x86EFlags        =  2fd3fbff

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. FMA
MMX2  .. SSE4a 

Plugins shutdown successfully.
Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding   GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\gsdx32-avx-r5875.dll 
Windows 6.2.9200
Binding  PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\lilypad-r5875.dll 
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\spu2-x-r5875.dll 
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\cdvdGigaherz.dll 
Binding  USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\USBnull.dll 
Binding   FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\FWnull.dll 
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.2.1\Plugins\DEV9null.dll 
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9655 games on record (loaded in 196ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.2.9200
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
* SPU2-X: Enumerating PortAudio devices:
 *** Device 0: 'Primary Sound Driver' (Windows DirectSound)
 *** Device 1: 'Speakers (Realtek High Definition Audio)' (Windows DirectSound)
 *** Device 2: 'Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)' (Windows DirectSound)
 *** Device 3: 'Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)' (Windows WASAPI)
 *** Device 4: 'Speakers (Realtek High Definition Audio)' (Windows WASAPI)
 *** Device 5: 'Speakers (Realtek HD Audio output)' (Windows WDM-KS)
 *** Device 6: 'SPDIF Out (Realtek HDA SPDIF Out)' (Windows WDM-KS)
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\miste\Documents\PCSX2\ISO Games\Transformers.iso
Image type  = DVD
 * CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
 * * Track 1: Data (Mode 1) (1416480 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\miste\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\miste\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Europe  v02.00(14/06/2004)  Console
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50.00 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_206.68;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_206.68;1) Game CRC = 0xF40DAE1E, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_206.68;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50.00 fps
(GameDB) Enabled Gamefix: VIFFIFOHack
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps





Reply

Sponsored links

#2
Your CPU may not be enough for this game.
that said, using software mode + 3 or 4 extra rendering threads may help

But since your cpu's STR is below 1500, it's highly possible you'll have to keep playing it on your PS2 for now
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Please screenshot speedhacks tabpage in emulation settings.

What are fps, ee%, gs%, (,vu%) values during distorted sound?
Reply
#4
(08-25-2015, 11:40 AM)willkuer Wrote: Please screenshot speedhacks tabpage in emulation settings.

What are fps, ee%, gs%, (,vu%) values during distorted sound?

Screenshot 1: http://s1027.photobucket.com/user/Lucas_...sort=3&o=0
Screenshot 2: http://s1027.photobucket.com/user/Lucas_...g.png.html
Screenshot 3: http://s1027.photobucket.com/user/Lucas_...b.png.html
Screenshot 4: http://s1027.photobucket.com/user/Lucas_...f.png.html

(08-25-2015, 11:38 AM)jesalvein Wrote: Your CPU may not be enough for this game.
that said, using software mode + 3 or 4 extra rendering threads may help

But since your cpu's STR is below 1500, it's highly possible you'll have to keep playing it on your PS2 for now

That improved it for all the cut-scenes but come main menu and its crap again, not as bad as before, but still vastly unplayable
Reply
#5
Check if mtvu yields better results. If not keep it off. Try playing either with ee cycle rate hack or vu cycle stealing. Vu cycle stealing can fake wrong fps so that you can not trust the fps counter anymore.

Hw rendered can not be considered as playable/enjoyable?
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)