Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xenosaga Episode 1 - Plays 1st cutscene at wrong time
#1
So, whats happening is I leave the space coloney after Cherenkov's scenes in the alley, but after the FMV where you leave the station, it replays games 1st FMV with the excavation site. It'll freeze up half way through that scene, and if you skip it it cuts to a black screen. You see the minimap, and I can open the menu, but the screen itself is just black. No Icon other then your character Icon is visible on the minimap.

AMD Athlon II X4 640 Processor 3.00 GHz


Attached Files Thumbnail(s)
       

Sponsored links

#2
can you pelase post the emulog.txt ?
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#3
I just reloaded the program to re-try it, and I'm not sure what you needed so the hole thing is copied.

PCSX2 1.0.0.r5350 - compiled on Aug 1 2012
Savestate version: 0x9a080000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
Physical RAM = 3839 MB
CPU name = AMD Athlon™ II X4 640 Processor
Vendor/Model = AuthenticAMD (stepping 03)
CPU speed = 2.993 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = 178bfbff 00802009
x86EFlags = efd3fbff

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3
MMX2 .. 3DNOW .. 3DNOW2.. SSE4a

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\gsdx32-sse2-r5350.dll
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
ATI Radeon HD 4200 (8.17.10.24)
Binding PAD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\lilypad-r5350.dll
Binding SPU2: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\spu2-x-r5350.dll
Binding CDVD: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\USBnull.dll
Binding FW: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: C:\Program Files (x86)\PCSX2 1.0.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9640 games on record (loaded in 222ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7601 (Service Pack 1 1.0)
ATI Radeon HD 4200 (8.17.10.24)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
isoFile open ok: C:\Users\Jiggle Daddy\Desktop\Emulator\PS2 ISO\Xenosaga Episode 1\Xenosaga Episode 1 Disc 1.iso
Image type = DVD
Fileparts = 1
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (2183623 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Jiggle Daddy\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Jiggle Daddy\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: USA v01.60(07/02/2002) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_204.69;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.0
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
ELF (cdrom0:\SLUS_204.69;1) Game CRC = 0x6D1276AB, EntryPoint = 0x00200008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_204.69;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.0
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_204.69;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.0
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_204.69;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.0
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
> Selected savestate slot 0
Loading savestate from slot 0...
filename: C:\Users\Jiggle Daddy\Documents\PCSX2\sstates\SLUS-20469 (6D1276AB).00.p2s
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Loading GS
Loading PAD
Loading SPU2
#4
I'm pretty sure this is caused by either bad or modded iso. Most popular programs fail to create 100% copy of ps2 game disc, while it still can work, different stuff can load or it can just crash/freeze just like that. Redump the game with Imgburn, and it should work fine.
#5
as miseru said, here's the proof :
Quote: CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown

Xenosaga EP1 is a dual layered DVD.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#6
There's probably your problem aswell, Xenosaga I is if not mistaken a duallayer and not a single layer game, also install PCSX2 outside of Program Files. You could use C:\PCSX2 or on another partition (D or E as an example)

This is the data that I found of my own copy Smile Xenosaga Episode I: Der Wille zur Macht 7.89 GiB
#7
That game don't like speedhacks, that preset at 4 is surely the cause... but... it will not run at full speed without hacks also. So the advice is trying more conservative values for EE cyclerate and VU cycle stealing and testing.

Possible best experience will be achieved with VU at 1 or 2 and EE totally disabled... or EE at 2 and VU at 1 ... anything above this will desync badly in this game.
Imagination is where we are truly real
#8
Bah, I haven't been able to get a hold of a second copy of these games after they got stolen from me the second time, so I'm not going to be able to dump from a disc. Though, as on odd note I probably should have brought up earlier, whats on my system lists Xenosaga as Disks 1, 2, and 3.

Honestly I was a bit confused as to why this was the case, but it worked fine up to this point so I never questioned it. Tongue2

Well, if it's likely a bad Iso I guess there isn't really anything I can do about it now, thanks though. Tongue2

Edit: HUZZAH! I got it!

I loaded from my normal save on Disk 2 from the basement of the Elsa rather then loading the Savestate on Disk 2 (I made it in Disk 1) and it went forward properly!

Thank you to Jesa who mentioned dual layers, that's what got me thinking to try this!
#9
I guess you've patched your ISO to turn it into 3 disks, then. Pretty sure you won't be able to run this onto pcsx2.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
#10
Well as I said, I managed to get it moving forward some more. Tongue2

We'll see how far I can get before I have to just watch a lets play of the rest before getting back to episode 2. Tongue2




Users browsing this thread: 1 Guest(s)