Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yet another Final Fantasy X help thread!
#1
Hi, I just installed and set up the emulator to run the game. The game runs, but it doesn't run smoothly.
It lags at battles, and it lags with FMVs.
My computer specs are as follow

Windows 7 Professional 64 Bit
AMD Phenom X4 B55 (All 4 cores unlocked) @ 3.20 GHz
GeForce 460
8 gbs of Ram

What other information should I prepare?

Thanks a lot for all help!!
Reply

Sponsored links

#2
In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Thanks for the fast response.
I'm using the latest version of PCSX2
These are the only settings I've touched.
http://imageshack.us/photo/my-images/140/46797628.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/823/81059853.jpg/
That is the graphics setting I am using.

Playing Final Fantasy X on an ISO. (I do own the actual DVD)
Reply
#4
Set VU cycle hack to 0 and use DX10/11 in GSdx not DX9.
[Image: newsig.jpg]
Reply
#5
Thanks a lot, more smooth so far! Will report back if any problems!

Edit: There is still a bit of lag entering battles.
Edit2: There are still FPS lags from time to time Sad
Reply
#6
(12-28-2011, 07:59 PM)Differentiation Wrote: Thanks a lot, more smooth so far! Will report back if any problems!

Edit: There is still a bit of lag entering battles.
Edit2: There are still FPS lags from time to time Sad
If you crank the EE cycle rate hack to 3 then you should see an improvement. The game doesn't have the crackling audio issue it mentions in the speedhack. so no worries
Intel Core i5-4690k @4.5ghz
Samsung 16GB DDR3 @2000mhz
GeForce GTX 1080 8GB
Windows 10 x64
Reply
#7
His CPU is much more than enough to run this game at above full speed with NO speed hacks so something is very wrong there. When you get 'lags' what kind of FPS do you get? What do the EE and GS percentages at the top of the window display at those times?
[Image: newsig.jpg]
Reply
#8
my FPS goes down to around 15-20 when it lags.
I'll report back when I encounter the lag again.

When it's lagging, EE is at around 30%, GS at around 4-10%
Reply
#9
bump Smile
Reply
#10
maybe it's your CPU temperatures during the spikes kindly check it using CoreTemp.

don't expect that much on your rig during spike encounters such as Demi,Hellfire.
Main Hub:i5-4670(3.4Ghz Factory Clocked),ATi Radeon HD7770(GDDR5+128-bit+1GB),Win 10 SL(x64),ASUS H8M-E,8GB DDR3 RAM
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)