Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZZogl: Invalid unpack type, pcsx2 quits
#1
Okay so I have the game all set and ready to play after fixing a lot of issues. The only problem now is that PCSX2 decides to randomly crash on me at the very beginning of KH. I barely get past the intro vid before it closes on me. I'm pretty sure ZZolg is the problem.

Here's my bash. This is pretty much what I get each attempt.

Code:
F1 - save state
        (Shift +) F2 - cycle states
        F3 - load state
PCSX2 beta (r2620254) - compiled on Jan 27 2011
Savestate version: 8b410001
EE pc offset: 0x2a8, IOP pc offset: 0x208
x86Init:
Features:
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Could not open '/Users/mccoyw/Desktop/ps2bios' directory

(<unknown>:72205): Gtk-WARNING **: Attempting to read the recently used resources file at `/Users/mccoyw/.recently-used.xbel', but the parser failed: Unexpected attribute 'modified' for element 'application'.

(<unknown>:72205): GLib-CRITICAL **: g_bookmark_file_get_size: assertion `bookmark != NULL' failed
Resetting...
Ready
Loading plugins...
        Loading GS...
        Loading PAD1...
        Loading PAD2...
        Loading SPU2...
        Loading CDVD...
        Loading DEV9...
        Loading USB...
        Loading FW...
Plugins loaded successfully.
Initializing plugins...
Plugins initialized successfully.
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1484928 sectors)
Bios Version 2.0
Bios Warning > rom2 not found.
Bios Warning > erom not found.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
Opening Plugins...
Notice: GS Plugin does not implement GSsetFrameLimit.
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
ZZogl: Using ZZ Ogl :0.21.213
ZZogl: creating zerogs
ZZogl: Got Doublebuffered Visual!
ZZogl: glX-Version 1.4
Xlib:  extension "XFree86-VidModeExtension" missing on display "/tmp/launch-PXcYIb/org.macosforge.xquartz:0".
ZZogl: Depth 24
ZZogl: you have Direct Rendering!
ZZogl: Using multitexturing
ZZogl: Maximun texture size is 8192 for Tex_2d and 8192 for Tex_NV
ZZogl: Disabling MRT depth writing
ZZogl: Fill bilinear blocks failed!
ZZogl: Creating effects
ZZogl: Creating extra effects
ZZogl: using full shaders
ZZogl: initialization successful
ZeroSPU2: Initialized portaudio...
ZeroSPU2: Created sound stream successfully...
ZeroSPU2: Started sound stream successfully...
Plugins opened successfully.
loadElfCRC: cdrom0:\SLUS_203.70;1
loadElfFile: 3776580 bytes
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_203.70;1; CRC = 0F6B6315
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
ZZogl: Disabling MRT depth writing
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
iR3000A Resetting recompiler memory and structures
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb  6 2003 08:38:48
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M

# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...

# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb  6 2003 08:38:48
  CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M

# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
vtlb/mmap: Block Tracking reset...
* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_203.70;1
Loading from a CD rom or CD image
loadElfFile: 3776580
addr 155c8 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_203.70;1"
addr 15d30 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_203.70;1"
addr 21798 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_203.70;1"
addr 90700 "rom0:OSDSYS" -> "cdrom0:\SLUS_203.70;1"
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_203.70;1; CRC = 0F6B6315
XML Loader returned an error. Trying to load a pnach...
Opening Plugins...
Plugins opened successfully.
ZZogl: Disabling MRT depth writing
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: render target null, no constraints. Ignoring
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
^[[AZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type
ZZogl: Invalid unpack type

Reply

Sponsored links

#2
Those zzogl messages are normal. I don't think I had crash issues with KH though...
Reply
#3
Could it be my iso? or bios maybe? I've tried multiple isos and used the two different bios from the two consoles i own already and get the same results.
Reply
#4

Code:
ZZogl: Using ZZ Ogl :0.21.213

There is a newer graphics plugin available, so I would try and install the latest video plugin and see if that helps. This video plugin helps with textures in KH and FF.
Download it here: http://pcsx2mac.net/files/ZZOglPG.0.1.0.dmg
Instructions on how to install it are here: http://www.youtube.com/watch?v=YZNE-izx5yUNOTE: This instructional video was made for an older plugin, so just follow the procedure shown for this new plugin
Then go into the graphics settings and make sure the "No logarithmic Z" is checked.

13" MacBook Pro (March 2011)
Display: 1280x800
CPU: Intel Core i5 2.3 GHz w/ 2.9 GHz Turbo Boost
Memory: 4 GB 1333 MHz DDR3
Graphics: Intel HD Graphics 3000 384 MB
Software: Mac OS X Lion 10.7.3

Reply
#5
ZZOglPG.0.1.0 is newer than 0.21.213? I thought it would be the other way around. I'll try it though.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)