Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
out of memory
#1
Hello,
I read the other threads about this error message but it didn't help much.
I tried almost everything, they wrote there ... but now I'll have to ask by myself.

How can I fix this problem?

The Errorlog is:

PCSX2 0.9.6 - compiled on Feb 27 2009
Savestate version: 8b400004
x86Init:
CPU vendor name = AuthenticAMD
FamilyID = 2
x86Family = AMD Athlon™ 64 Processor 3200+
CPU speed = 2.040 Ghz
Cores = 1 physical [1 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = 078bfbff 00000001
x86EFlags = e3d3fbff

Features:
Detected MMX
Detected SSE
Detected SSE2
Detected SSE3
Not Detected SSSE3
Not Detected SSE4.1

Extended AMD Features:
Detected MMX2
Detected 3DNOW
Detected 3DNOW2

Hotkeys:
F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
Resetting...
Ready
Bios Version 1.60



**************
rom2 NOT FOUND
**************






**************
erom NOT FOUND
**************



Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
Boot Error > SYSTEM.CNF not found
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
MTGS > GSopen Finished, return code: 0x0
Boot Error > SYSTEM.CNF not found
Running the PS2 BIOS...
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)

# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)

# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38

# Initialize Start.

# Initialize GS ...

# Initialize INTC ...

# Initialize TIMER ...

# Initialize DMAC ...

# Initialize VU1 ...

# Initialize VIF1 ...

# Initialize GIF ...

# Initialize VU0 ...

# Initialize VIF0 ...

# Initialize IPU ...

# Initialize FPU ...

# Initialize User Memory ...

# Initialize Scratch Pad ...

# Initialize Done.



EE DECI2 Manager version 0.06 Feb 7 2002 16:41:20

CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2002-0207, 32M



# Restart Without Memory Clear.

# Initialize GS ...

# Initialize INTC ...

# Initialize TIMER ...

# Initialize DMAC ...

# Initialize VU1 ...

# Initialize VIF1 ...

# Initialize GIF ...

# Initialize VU0 ...

# Initialize VIF0 ...

# Initialize IPU ...

# Initialize FPU ...

# Initialize Scratch Pad ...

# Restart Without Memory Clear Done.

# Restart Without Memory Clear.

# Initialize GS ...

# Initialize INTC ...

# Initialize TIMER ...

# Initialize DMAC ...

# Initialize VU1 ...

# Initialize VIF1 ...

# Initialize GIF ...

# Initialize VU0 ...

# Initialize VIF0 ...

# Initialize IPU ...

# Initialize FPU ...

# Initialize Scratch Pad ...

# Restart Without Memory Clear Done.

ExecutePs2GameDisk

Boot Error > SYSTEM.CNF not found
CDVD.KEY = 5B,00,E0,60,9C,CC,05
MTGS > Closing GS thread...

------------------------------------------

also, this "Boot Error > SYSTEM.CNF not found" is bothering me...
but it seems to work so far, if there wasn't this strange error message
"out of memory"...

edit:
also, this error occurs right after the intro with the sony logo.
Reply

Sponsored links

#2
Well of course it should bother you, no file to load is found you know.
Are you running a disc or an iso. What plugin do you have as your CD/DVD plugin.

And what's out of memory exactly?
Reply
#3
Not sure what's out of memory but it probably means you don't have enough system ram.
Also your single core 2ghz cpu is no good for pcsx2 Sad
Reply
#4
I use a iso... maybe I'll have to make another one..?

Yeah, maybe I need a new PC ~_~ altough, previous versions of PCSX2 did work o_o;!

Thank you for the answer anyway.

Anyway:
The message says: "An unhandled or unrecoverable exception occurred, with the message: Out of memory! Pcsx2 will now close, More details may be available via the emuLog.txt file (which I posted up there =D)"

edit: I looked again closely, that's all the information I can give you guys >_<!
Reply
#5
What plugin do you have as your CD/DVD plugin.
Reply
#6
This is either a bad ISO or the known Elf Loader bug in the 0.9.6 release. If its the bug, then using a more recent beta release will fix it.
Jake Stine (Air) - Programmer - PCSX2 Dev Team
Reply
#7
(04-04-2009, 09:59 PM)Air Wrote: This is either a bad ISO or the known Elf Loader bug in the 0.9.6 release. If its the bug, then using a more recent beta release will fix it.

I tried a new beta and it didn't work.
Also I use Linuz ISO ... I think it's called but you know what I mean probably XD! Anyway, I will make a new ISO sometimes around.
If someone has another solution, concerning this bug or the error-message.
Please post >_<!
Reply
#8
Well, it's most likely you iso then.
Btw, if you have it mounted with something like daemon tools - unmount it. Coz you can't have it mounted and run it with Linuz simultaneously.
Reply
#9
yes it could be a bad iso. Smile and if you get that error message right after the sony logo then that means you have to configure your ps2 bios Smile, so to fix that you set gsdx to software mode and set the cdvdrom option to cdvdnull and config the bios, then you can go back to hardware gsdx and Linuz Iso Smile
Windows 7 64bit
Intel Pentium Dual-Core E5200 OC to 3.6GHz, Intel GMA x4500, 1GB DDR2

NinjaMight just work on next guideNinja
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)