Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pcsx2 goes black after loading pcsx2 memory card
#1
I am trying to load tenchu fatal shadows. Ive tried on both the new one and the old r1888 that works good with it. pcsx2 used to work with tenchu on my laptop with both revisions just that the old r1888 was playable and only had one minor graphic issue for me. But now It wont work no more. I had reinstalled my windows and all my drivers. I installed directx that I had installed before and I reinstalled microsoft redistributable C++ stuff. I used the gsdx 2693 plugin and the newest one from the newest build. why does it goe black???? I enabled use as administrator in the properties.

Heres a log of my emulator (r1888)


PCSX2 beta (r1888) - compiled on Sep 20 2009
Savestate version: 8b410001
x86Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = 5
x86Family = Intel® Core™ i7 CPU Q 720 @ 1.60GHz
CPU speed = 1.595 ghz
Cores = 8 physical [8 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0098e3fd
x86EFlags = 28100000

Features:
Detected MMX
Detected SSE
Detected SSE2
Detected SSE3
Detected SSSE3
Detected SSE4.1
Detected SSE4.2

Loading plugins...
Plugins loaded successfully.
Hotkeys:
F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
Loading plugins...
Plugins loaded successfully.
Resetting...
Ready
Initializing plugins...
Windows 6.1.7600
NVIDIA GeForce 310M (8.16.11.8783)
Plugins initialized successfully.
detected blocksize = 2048
isoOpen: C:\Program Files (x86)\pcsx2-r1888\Iso Games\TENCHU.ISO ok
offset = 0
blockofs = 24
blocksize = 2048
blocks = 1881824
type = 2
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1881824 sectors)
isoCreate: \TENCHU (2010-12-27 13-23-30).dump ok
offset = 0
blockofs = 0
blocksize = 2048
blocks = 1881824
Bios Version 1.60
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
Opening Plugins...
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
MTGS > GSopen Finished, return code: 0x0
Plugins opened successfully.
loadElfCRC: cdrom0:\SLUS_211.29;1
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_211.29;1; CRC = A33AF77A
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (363:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb 7 2002 16:41:20
CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2002-0207, 32M

# Restart Without Memory Clear.
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_211.29;1
loadElfFile: 3635504
loadElfFile: cdrom0:\SLUS_211.29;1; CRC = A33AF77A
Opening Plugins...
Plugins opened successfully.
MultiThread Start...
____________________________________________________________

for the new one

PCSX2 0.9.7.r3876 (modded) - compiled on Oct 5 2010
Savestate version: 0x8b4c0000

x86-32 Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = 5
x86Family = Intel® Core™ i7 CPU Q 720 @ 1.60GHz
CPU speed = 1.595 ghz
Cores = 8 physical [8 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0098e3fd
x86EFlags = 28100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2

Allocating memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\gsdx-sse2-r3878.dll
Windows 6.1.7600
NVIDIA GeForce 310M (8.16.11.8783)
Binding PAD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\lilypad-r3878.dll
Binding SPU2 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\spu2-x-r3878.dll
(GameDB) 8934 games on record (loaded in 312ms)
Binding CDVD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

[wx] Failed to load shared library 'C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins
\SPU2-X.dll' (error 126: the specified module could not be found.)
File is not a valid dynamic library.
File/Object: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\SPU2-X.dll
Some kinda plugin failure: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\SPU2-X.dll
HLE Warning: ELF does not have a path!!


Initializing plugins...
Init GS
Windows 6.1.7600
NVIDIA GeForce 310M (8.16.11.8783)
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Allocating memory for the PS2 virtual machine...
Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
detected blocksize = 2048
isoOpen(DVD): C:\Program Files (x86)\pcsx2-r1888\Iso Games\TENCHU.ISO ok.
The iso has 1881824 blocks (size 2048).
The iso offset is 0, and the block offset is 24.
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 1) (1881824 sectors)
(IsoFS) Block 0x10: Primary partition info.
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Version 1.60
Load Bios Warning: rom1 module not found, skipping... (this is not an error)
Load Bios Warning: rom2 module not found, skipping... (this is not an error)
Load Bios Warning: erom module not found, skipping... (this is not an error)
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59.94 fps
(IsoFS) Block 0x10: Primary partition info.
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_211.29;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC
(IsoFS) Block 0x10: Primary partition info.
Initializing Elf: 3635504 bytes
ELF (cdrom0:\SLUS_211.29;1) CRC=0xA33AF77A, EntryPoint=0x00100008
(IsoFS) Block 0x10: Primary partition info.
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SLUS_211.29;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = NTSC

on the new one I see i get some weird plugin error but dont understand why. it comes with the installers it needs for it to work
Intel core i7 1.6gig turbo boost 2.8
Nividia Geoforce 310m (512 mb vram)
4gig Ram
windows 7
Reply

Sponsored links

#2
Not a bug report, moved.

What errors do you get?
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply
#3
(12-27-2010, 10:30 PM)Shadow Lady Wrote: Not a bug report, moved.

What errors do you get?

It doesnt report an error per say like pop up but in the log it says rom1 rom 2 modules not found or something like that but in the new one it says (not an error). But it keeps going black. I tried using dameon tools lite but it gives me an error about the plugin so i unistalled it and it removed the plugin error. I reinstalled microsoft visuals 2008 sp1 and clicked repair and it still goes black after loading.
i

IT just goes black. I dont even get audio if it was still runing the game.

it loads the game to the part where it loads the memory card and then it goes black. I formatted the memory card when I booted emulator without loading any games.

My dolphin emulator works fine though dont know why this wont work anymore
check this out its in the log i posted

[wx] Failed to load shared library 'C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins
\SPU2-X.dll' (error 126: the specified module could not be found.)
File is not a valid dynamic library.
File/Object: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\SPU2-X.dll
Some kinda plugin failure: C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.7\Plugins\SPU2-X.dll
HLE Warning: ELF does not have a path!!

Is there something i may have missed like some sdk program or do i need to upgrade java or something?
Intel core i7 1.6gig turbo boost 2.8
Nividia Geoforce 310m (512 mb vram)
4gig Ram
windows 7
Reply
#4
Try updating your DirectX:
http://go.microsoft.com/fwlink/?prd=1123...lcid=0x409
http://www.microsoft.com/downloads/detai...ceb6d8fa8d

Also try using the latest beta and don't use the plugins from the older versions.
http://forums.pcsx2.net/Thread-PCSX2-off...ta-plugins
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)