Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
the application was unable to start correctly
#1
hi im new here i tryed to open the exe and got this message

pcsx2 the application was unable to start correctly (0xc0000142)

i uninstalled visual c++ then re installed it no dll errors only that message does anyone know how to fix that ?



edit i just tryed the compatable option still doesnt work i tryed all compatable options in the list
Reply

Sponsored links

#2
What are the specs of your system?

Also try a repair install of VCREDIST 2015 x86 and VCREDIST 2013 x86.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#3
windows 7 ultimate

system
processor intel® Core™ i5 CPU 650 @ 3.20GHz 3.20 GHz
installed memory (RAM) 6.00 GB (3.24GB usable)
system type: 32-bit Operating System


i had pcsx2 years ago but removed it due to not much space now that i have deleted a lot of old games i no longer play i went and downloaded the new version and got that error message

i tryed the c++ uninstalling and repairs before making the topic but no luck
Reply
#4
i just downloaded 0.9.8 version and that works i guess the 1.4.0 isnt compatable for some reason Sad
Reply
#5
0.9.8 is ancient as hell and you'll have a lot of problems with many games.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#6
i know i just dont know why 1.4.0 gives that error i dont know anything about computer needs
Reply
#7
download and install the VC++ redist located here
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#8
just tryed and got

error during execution x86.cmd application not found
Reply
#9
It sounds like your OS is ***** up TBH. Have you ever manually copied any DLLs into Windows folders btw?

Edit: Wait, did you run that installer as admin? You need to.
[Image: ov4]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#10
i got hit by windows 32 virus years ago managed to get on briefly didnt know it was a virus i thought dlls was corrupt it use to be windows xp at 1 point i copyed and pasted system32 from xp to 7 now i cant uninstall programs from before the virus >.< it wasnt until i got avast that i found out it was a virus that caused the problems but since i copyed system 32 from xp to 7 im locked out of most stuff even thought its my machine
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)