Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
unexpected error??
#1
Exclamation 
everything seems fine...

i configured my pcsx9.6

Gsdx890(MSVC 15.00, SSE41) 0.1.14
SPU2-x 1.1.0
SSSPX PAD Plugin Pressure Mod 1.7.0
Gigaherz's CDVD Plugin 0.7.0
Bios Europe v02.00(14/06/2004)

specs are

Q8300 Core2Quad @ 2.5Ghz
4gb DDR2 RAM
120GT/9500GT NVIDIA 1Gb(OEM-Acer)
Vista Home Premium 64x

yeah I have played the game(Naruto Ultimate 4), roaming the game menu was quite easy, speed was fine(a little rollercoaster on speed but im ok with it), but right after I play VS mode... loading is fine,..

then I hit a couple of attack, fight back.. few seconds nearly 1 min..

"pcsx2 has stopped working".... what in the god of error's name is this???

it was running fine then this???...

did I miss something or didnt know??

I know the its already crowded here, but anyone?? any ideas??
Reply

Sponsored links

#2
sometimes games to that, it's abnormal, but happens. try using Run > execute and see if it still happens

if THAT doesn't work, you can TRY software mode, but 1: it's slower, 2: I don't know if your pc will handle any PLAYABLE speed on sw mode
Reply
#3
Try to update PCSX2 to the latest beta and GSdx to the latest revision. The game may have become more compatible since the last stable release, which is what you're using.
OS: Windows 7 64bit
CPU: Intel Core i7 3770K @3.5 GHz
RAM: 16GB DDR3 1600MHz
GPU: Nvidia GTX 680 2GB
Reply
#4
wait a minute... i finished a round.... wha??? , what know? it suddenly fixed itself?...

i dunno what seems to be the problem... but before playing i tried to execute then it went to config of memory card... after that i ran the game through file>runcdvd..

seems fine.. ill try another round... if the error comes back ill try updating the thing above Larfin_Man said.... the process seems unkown to me.. how can i update anyway??

being new to things really is a waste of time... but fixing things, not boring at all its fn actually. right! now back to testing...

btw is there a naruto storm for ps2?? the ps3 Naruto Storm is waaaayyyy awesome, exploside battle!! damn I still need to wait 10yrs for an emu for ps3... sigh...
Reply
#5
By update I mean download the latest releases of PCSX2 and GSdx.
PCSX2 latest beta: http://forums.pcsx2.net/thread-3716.html
GSdx latest revision: http://guliverkli.sf.net/latest.php?q=GSdx

If you want to find out what the actual problem is, it may be at the end of the "emulog.txt" file in your PCSX2 "logs" folder.
OS: Windows 7 64bit
CPU: Intel Core i7 3770K @3.5 GHz
RAM: 16GB DDR3 1600MHz
GPU: Nvidia GTX 680 2GB
Reply
#6
everything seems fine now... i guess... well thanks, very much appreciated the help !!! Larfin_Man Saiki

pcsx2 really rock!!! it would be metal is a version of ps3 is out!!! gotta play!
Reply
#7
im back agen.. but now a different game.. im playing naruto accel 2... im using current pcsx2... now the pcsx2 doesnt respond after 5 seconds of the game(battle)..

here's the log..

**************************************
PCSX2 (beta) - compiled on Jul 8 2009
Savestate version: 8b410001
x86Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = a
x86Family = Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz
CPU speed = 2.502 Ghz
Cores = 4 physical [4 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfebfbff 0408e39d
x86EFlags = 20100000

Features:
Detected MMX
Detected SSE
Detected SSE2
Detected SSE3
Detected SSSE3
Detected SSE4.1
Not Detected SSE4.2

Hotkeys:
F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
Resetting...
Ready
Bios Version 2.0
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
MTGS > GSopen Finished, return code: 0x0
loadElfFile: cdrom0:\SLPS_258.37;1; CRC = C0659AD1
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.70, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)
# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0) (370:2:7c30)
# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38
# Initialize Start.
PAL Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 50.0 fps
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize User Memory ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Initialize Done.

EE DECI2 Manager version 0.06 Feb 6 2003 08:38:48
CPUID=2e20, BoardID=0, ROMGEN=2004-0614, 32M

# Restart Without Memory Clear.
NTSC Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
PAL Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 50.0 fps
# Initialize GS ...
# Initialize INTC ...
# Initialize TIMER ...
# Initialize DMAC ...
# Initialize VU1 ...
# Initialize VIF1 ...
# Initialize GIF ...
# Initialize VU0 ...
# Initialize VIF0 ...
# Initialize IPU ...
# Initialize FPU ...
# Initialize Scratch Pad ...
# Restart Without Memory Clear Done.
Issuing EE/iR5900-32 Recompiler Reset [mem/structure cleanup]
* PCSX2 *: ExecuteBios Complete
loadElfFile: cdrom0:\SLPS_258.37;1
loadElfFile: 5273256
loadElfFile: cdrom0:\SLPS_258.37;1; CRC = C0659AD1
NTSC Display Mode Initialized.
Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
DVCI: "DATA\SOUND.AFS" found.
DVCI: "DATA\STREAM.AFS" found.
DVCI: "DATA\RPGVOICE.AFS" found.
DVCI: "DATA\PLVOICE.AFS" found.
DVCI: "DATA\DATA.CVM" found.
DVCI: "PRG\BTL.BIN" found.
DVCI: "PRG\ADV.BIN" found.
DVCI: "PRG\ETC.BIN" found.
DVCI: Total 8 files.
PS2RNA: sceSifAllocIopHeap(266304) ret=0x000ef900
PS2RNA: sceSifAllocIopHeap(2256) ret=0x0006c900
PS2RNA: sceSifAllocIopHeap(16448) ret=0x0006d200
(EE) Tlb Miss, addr=0x40 [load]
(EE) PC: 0x0019c820 Cycle: 0x9b76bece


****************************************

see the last two lines... is the problem my gsdx??? [/color]
Reply
#8
Judging by the "[load]" it could be either an error loading a save, or an error loading from the disc/ISO. Or neither or those >_<

When does this error pop up?
You might want to try remaking the ISO using ImgBurn, or if you have an ISO mounted, unmount it and use it directly with Linuz Iso CDVD.
OS: Windows 7 64bit
CPU: Intel Core i7 3770K @3.5 GHz
RAM: 16GB DDR3 1600MHz
GPU: Nvidia GTX 680 2GB
Reply
#9
Nah the load is in the TLB error, nothing to do with cdvd or states.
Naruto games have some cycle problems. You should try setting the EE rec Cycle at 1.5 or 2 in Speed Hacks
[Image: newsig.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)