Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
why the lag?..
#1
Hello

This is my first post so apologies had some things were wrong

I was wondering what is wrong with the PCSX2 I had just downloaded and used several days prior, since all the games I've launched from there, suffers from lag.
My PC is ASUS TP550L with the newest spec, and I had no idea if there's anything wrong, or there should be something I had to fix.

can anyone help me? Wacko Sad
Reply

Sponsored links

#2
In order to help you further with your problem, please make sure the following are all provided.
  • Your hardware specs - CPU, Graphics Card, Memory, Operating System.
  • The version of PCSX2 you are using.
  • Any non default settings you are using.
  • What games you are trying to play and if you are playing them from ISO or DVD.

Thank You.
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Your CPU has a single thread performance(important for PCSX2) of 947, which is 600 below the recommended. I'm afraid you won't be able to play more than a handful of PS2 games at decent speeds, if that.
Reply
#4
(02-13-2016, 07:29 PM)FlatOut Wrote: Your CPU has a single thread performance(important for PCSX2) of 947, which is 600 below the recommended. I'm afraid you won't be able to play more than a handful of PS2 games at decent speeds, if that.

It appears that depending on the model of TP550L(A/D/J), he might have one of a range of CPUs - from an i3-4010U (STR 947) to an i7-5500U (STR 1575)
Windows 7 Home Premium 64-bit | Intel Core i7 4770 @ 3.4GHz | Gigabyte GeForce GTX 770 OC 4GB
Corsair Vengeance 16GB DDR3, 1866MHz @ 9-9-9-24 | 256GB Samsung 840 Pro | 1TB 7200RPM WD Black


Reply
#5
(02-13-2016, 04:38 PM)Aleksandr I Wrote: Hello

This is my first post so apologies had some things were wrong

I was wondering what is wrong with the PCSX2 I had just downloaded and used several days prior, since all the games I've launched from there, suffers from lag.
My PC is ASUS TP550L with the newest spec, and I had no idea if there's anything wrong, or there should be something I had to fix.

can anyone help me? Wacko Sad

Under emulation settings set preset level 1 safest. Next untick the preset box to modify settings manually. Under speedhacks tick both the mVU and MTVU boxes. Lastly reduce the EE by 33%.

Also if you have any audio problems set your sound settings to async rather than time stretch.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)