Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
windows 7 pcsx2 0.9.6 boot error
#1
when i start any game through iso, i get an error and the game doesnt boot.

all settings are pretty much default, except i have selected gsdx10 hardware and sse2

im running windows 7 ultimate - the error says something about directx and something like xaudio (something like that)

i update my directx and video card drivers, but still doesnt work. any ideas?
Reply

Sponsored links

#2
kindly attach your emutxt.log,pcsx2 configs and your CDVD plug-in settings.
Main Hub:i5-4670(3.4Ghz Factory Clocked),ATi Radeon HD7770(GDDR5+128-bit+1GB),Win 10 SL(x64),ASUS H8M-E,8GB DDR3 RAM
Reply
#3
ok i will post them after i get a chance. i dual boot xp and 7, so i will do that later. The cdvd plugin is the default one that came with the installation and i mounted a ripped game from the ps2 dvd using magiciso. i set the cdvd plugin to cd drive "F:".

plugin settings
[Image: GiHB3.png]

when i enable dx10
[Image: nePxd.png]
Reply
#4
don't mount your ISO using magicISO use Linuz-ISO(Linuzappz)

*see sample screenshot*
   
Main Hub:i5-4670(3.4Ghz Factory Clocked),ATi Radeon HD7770(GDDR5+128-bit+1GB),Win 10 SL(x64),ASUS H8M-E,8GB DDR3 RAM
Reply
#5
Okay, i installed beta 0.9.7 and the setup was fine. When it asks me to pick my plugins, i clicked next and it said this:

[Image: on3ef.png]

Then after i click ok, i go to the microsoft directx web installer website and run the setup and get this message:

[Image: 8xsMH.png]

And then PCSX2 0.9.7 just says either to click ok or cancel, and if i cancel the emulator closes.

The problem is that i need to update directx to dx 11 somehow, but i cant. Glare
Reply
#6
Try using the directsound output module in SPU2-X sound plugin, and DX10 only works correctly with an AMD/nvidia graphics card and barely works with Intel cards so... what's your PC specs?

If the web installer doesn't work then try with the redistributable:
http://www.microsoft.com/downloads/detai...laylang=en
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply
#7
i have a 768 mb nvidia geforce 9600 gso 192 bit atm and i will try out the link you gave me
Reply
#8
did you try to install the visual C++ redist 2008,2010

http://www.microsoft.com/downloads/en/de...laylang=en
http://www.microsoft.com/downloads/en/de...bf0912db84

(12-30-2010, 05:52 AM)Shadow Lady Wrote: Try using the directsound output module in SPU2-X sound plugin, and DX10 only works correctly with an AMD/nvidia graphics card and barely works with Intel cards so... what's your PC specs?

If the web installer doesn't work then try with the redistributable:
http://www.microsoft.com/downloads/detai...laylang=en

i think he is not using vista
Main Hub:i5-4670(3.4Ghz Factory Clocked),ATi Radeon HD7770(GDDR5+128-bit+1GB),Win 10 SL(x64),ASUS H8M-E,8GB DDR3 RAM
Reply
#9
Oh, I linked to the wrong one then, my bad.... this is what I was trying to link to:
http://www.microsoft.com/downloads/detai...ceb6d8fa8d
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Reply
#10
yea i already tried that, installed the stuff but still doesnt work :\
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)