Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Black screen FF X
Hi !!

Got a black screen after a cs and the sound stay still but the game never show up again....

i've screen shot those.. here is what happen and where .

All going ok untill this cs
[Image: ff10ss1.png]

then game goes normaly to the 2mins talking ...

[Image: ff10ss3.png]

and after this, a night should pass by in the game and i should pop up after the night... but the night never end.. black screen stay still and the music is still up.... i can ear the sea and the bird.

here is the black screen...

[Image: ff10ss2.png]

and for the log it doesn't say anything about the prob... here is what's up before the black screen ( from the start of the game ) and after 10 mins of black screen.

Quote:PCSX2 0.9.8.r4600 - compiled on Apr 27 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Microsoft Windows 7 Home Premium Edition (build 7600), 64-bit
Physical RAM = 4092 MB
CPU name = AMD Phenom™ II X4 955 Processor
Vendor/Model = AuthenticAMD (stepping 03)
CPU speed = 3.213 ghz (4 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = 178bfbff 00802009
x86EFlags = efd3fbff

x86 Features Detected:
MMX2 .. 3DNOW .. 3DNOW2.. SSE4a

Loading language translation databases for 'French' [fr_FR]
pcsx2_Main not found -- translation dictionary may be incomplete.
pcsx2_Iconized not found -- translation dictionary may be incomplete.
pcsx2_Tertiary not found -- translation dictionary may be incomplete.
SetLanguage: Requested translation is not implemented yet.
Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\GSdx10.dll
Binding PAD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\lilypad-r3878.dll
Binding SPU2 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\spu2-x-r4600.dll
Binding CDVD : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding USB : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\USBnull.dll
Binding FW : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9 : C:\Program Files (x86)\PCSX2 0.9.8\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 8934 games on record (loaded in 230ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.

Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
* CDVD: Opening drive '\\.\D:'...
* CDVD: IO thread started...
* CDVD: Disk Type: Double-Layer DVD
* CDVD Disk Open: DVD, Single layer or unknown:
* * Track 1: Data (Mode 2) (2245504 sectors)
Opening USB
Opening FW
Opening DEV9
McdSlot 0: C:\Users\Shuro\Documents\PCSX2\memcards\Mcd001.ps2
McdSlot 1: C:\Users\Shuro\Documents\PCSX2\memcards\Mcd002.ps2
Plugins opened successfully.
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
Bios Found: Europe v01.60(04/10/2001) Console
BIOS rom1 module not found, skipping...
BIOS rom2 module not found, skipping...
BIOS erom module not found, skipping...
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to NTSC.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 59,94 fps
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCES_504.91;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = PAL
ELF (cdrom0:\SCES_504.91;1) Game CRC = 0xA39517AE, EntryPoint = 0x00100008
(SYSTEM.CNF) Detected PS2 Disc = cdrom0:\SCES_504.91;1
(SYSTEM.CNF) Software version = 1.00
(SYSTEM.CNF) Disc region type = PAL
(GameDB) Enabled Gamefix: IpuWaitHack
EE/iR5900-32 Recompiler Reset
(UpdateVSyncRate) Mode Changed to PAL.
(UpdateVSyncRate) FPS Limit Changed : 50,00 fps

Sponsored links

dump the iso again.
hmmm sorry but i'm french.. and i don't really understand what you mean by dump the iso.. i'm using the original FF10 disc... no more an iso...
then dump the disk to an iso using the guides stickied.
ok, i'll give it a try

can ya give me a little tutorial or a link plz.. looks up on net . but kinda confused...
thx for the link.

but when i do exactly what is wrote there... nothing change.

perhaps it's in the configuration i've done.

just can't find what happen (T.T)
PCSX2 settings? Plugin settings?
try setting the EE/VU clamps to extra or higher and try again from your latest memcard save (don't use save states trying to pass a hang).
Core i5 3570k -- Geforce GTX 670  --  Windows 7 x64
Wooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!

It worked !! Biggrin

thank you very much Squall Leonhart and Shadow Lady.


Users browsing this thread: 1 Guest(s)