Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blue Vertical Lines
#1
Hi! I've started replaying my old LEGO Star Wars game on PCSX2, but in-game I've noticed some blue vertical lines in the background that bother me. Are they any fixes for this issue? Not sure what information you need, so I can provide it if asked. Any help would be much appreciated!

   
Reply

Sponsored links

#2
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Please make sure to enclose your emulog in code tags like so (remove the empty space on the closing code tag!):
[code]
Pasted emulog goes here
[ /code]
CPU : I7 2600K Oc'ed @ 4.2Ghz
Mobo : Intel P67 southbridge
GPU : NVIDIA Geforce GTX 750 Ti
RAM : 6 Go
Reply
#3
Thanks for the reply! Here is my emuLog.txt file.

Code:
(GameDB) Unloading...
032- compiled on Jan  5 2016
Savestate version: 0x9a0b0000

Host Machine Init:
Operating System =  Microsoft Windows 10 Home (build 17134), 64-bit
Physical RAM     =  16219 MB
CPU name         =  Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
Vendor/Model     =  GenuineIntel (stepping 03)
CPU speed        =  3.998 ghz (8 logical threads)
x86PType         =  Standard OEM
x86Flags         =  bfebfbff 7ffafbbf
x86EFlags        =  2c100000

x86 Features Detected:
SSE2.. SSE3.. SSSE3.. SSE4.1.. SSE4.2.. AVX.. AVX2.. FMA

Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding   GS: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-avx.dll
Windows 10.0.17134
Binding  PAD: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\LilyPad-Scp-r5875.dll
Binding SPU2: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll
Binding CDVD: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\cdvdGigaherz.dll
Binding  USB: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll
Binding   FW: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.

HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.17134
Init PAD
(GameDB) 9693 games on record (loaded in 112ms)
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Opening PAD
Opening SPU2
Opening CDVD
CDVDiso Error: No filename specified.
Closing plugins...
Closing SPU2
Closing PAD
Closing GS
Current Renderer: Direct3D9 (Hardware mode)
NVIDIA GeForce GTX 970 (24.21.13.9811)
Plugins closed successfully.
Shutting down plugins...
Plugins shutdown successfully.
(pxActionEvent) CDVD plugin failed to open!(thread:EE Core)

Loading plugins...
Binding   GS: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\gsdx32-avx.dll
Windows 10.0.17134
Binding  PAD: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\LilyPad-Scp-r5875.dll
Binding SPU2: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\spu2-x.dll
Binding CDVD: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\CDVDnull.dll
Binding  USB: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\USBnull.dll
Binding   FW: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\FWnull.dll
Binding DEV9: E:\Program Files (x86)\PCSX2 1.4.0\Plugins\DEV9null.dll
Plugins loaded successfully.


Initializing plugins...
Init GS
Windows 10.0.17134
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

(GameDB) Unloading...
Reply
#4
Update to 1.5 and try again.
https://buildbot.orphis.net/pcsx2/
CPU: I3-4160 3.6GHZ
Motherboard: Asrock B85M - DGS
RAM: Hyper X Savage 2x8GB 1.6GHZ cl9
GPU: Asus AMD Radeon R7 360 OC 2GB GDDR5
OS: Windows 7 Ultimate SP1 64bit
Reply
#5
I fixed the problem, I enabled OpenGL (Hardware) Rendering, 8x Anisotropic Filtering, Hardware Depth, and Accurate Data. That fixed it!
Reply
#6
You should also switch your CDVD plugin to CDVDGigaherz as well
[Image: 36a66c559937a1f5d0cd7460362d4093.jpg?bg=2c2c2c]
Reply
#7
(06-25-2018, 06:49 PM)CK1 Wrote: You should also switch your CDVD plugin to CDVDGigaherz as well

Alright, that's an easy adjustment. Thanks!

(06-25-2018, 06:47 PM)lightningterror Wrote: Update to 1.5 and try again.
https://buildbot.orphis.net/pcsx2/

Huh, I could've sworn I just updated recently. They pump out these updates. Thanks!
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)