Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Bug Report] Romance of the Three Kingdoms 8 [NTSC-U/C]
#11
1. Make your own thread.
2. Provide all necessary information as system specs and pcsx2 settings.
3. Best would be to see an emulog after you observed that problem.
Reply

Sponsored links

#12
1. According to the sticky, it says

Quote:2. Search the Closed/Resolved Bug Reports forum first! If a thread already exists there, see if the proposed solutions fix your bug.
3. Search the bug report forum! We only want ONE thread for each game's region (example: one thread for Disgaea [PAL] and one for Disgaea [NTSC] )

hence, the reason why I didn't make another post and searched the forum. Since this is not a closed/resolved bug, this bug is still a ongoing issue. And since I'm using a North American version of the game, and this thread topic is for the NTSC, I figure I would post here. But if you really want, I can make another thread.

2. My rig specs along with my settings:

Rig:
Windows 7 x64 Ultimate
6 GB Ram
AMD Phenom 9650 Quad-core Processor 2.30GHz
Ge-force GTX 460 SE
1TB Hard Drive
250GB Hard Drive (non-raid)
13" Monitor with native resolution 1024x768

PCSX2 Settings:
1st attempt
Adapter: NVIDIA Ge-Force GTX 460 SE
Resolution: 1024x760 with windowed checked
Renderer: Direct3D9 (Hardware)
Interlacing: Auto
Aspect Ratio: 4:3
D3D Enhancements: Native
Enable FXAA: Off
Enable FX Shader: Off
Enable Shade Boost: Off
Texture Filtering: Half-Checked
Logarithmic Z: Checked
Allow 8-Bit Textures: Off
Alpha Correction (FBA): Checked
Enable HW Hacks: Off
Extra Rendering Threads: 0
Edge anti-aliasing (AA1): Off

2nd Attempt
Adapter: NVIDIA Ge-Force GTX 460 SE
Resolution: 1024x760 with windowed checked
Renderer: Direct3D9 (Hardware)
Interlacing: Blend BFF
Aspect Ratio: 4:3
D3D Enhancements: Native
Enable FXAA: Off
Enable FX Shader: Off
Enable Shade Boost: Off
Texture Filtering: Half-Checked
Logarithmic Z: Checked
Allow 8-Bit Textures: Off
Alpha Correction (FBA): Checked
Enable HW Hacks: Off
Extra Rendering Threads: 0
Edge anti-aliasing (AA1): Off

3rd Attempt
Adapter: NVIDIA Ge-Force GTX 460 SE
Resolution: 1024x760 with windowed checked
Renderer: Direct3D9 (Software)
Interlacing: Auto
Aspect Ratio: 4:3
D3D Enhancements: Native
Extra Rendering Threads: 0
Edge anti-aliasing (AA1): Off

4th Attempt
Adapter: NVIDIA Ge-Force GTX 460 SE
Resolution: 1024x760 with windowed checked
Renderer: Direct3D9 (Software)
Interlacing: Blend BFF
Aspect Ratio: 4:3
Extra Rendering Threads: 0
Edge anti-aliasing (AA1): Off

5th Attempt
Adapter: NVIDIA Ge-Force GTX 460 SE
Resolution: 1024x760 with windowed checked
Renderer: Direct3D11 (Hardware)
Interlacing: Auto
Aspect Ratio: 4:3
D3D Enhancements: Native
Enable FXAA: Off
Enable FX Shader: Off
Enable Shade Boost: Off
Texture Filtering: Half-Checked
Allow 8-Bit Textures: Off
Enable HW Hacks: Off
Extra Rendering Threads: 0
Edge anti-aliasing (AA1): Off

6th Attempt
Adapter: NVIDIA Ge-Force GTX 460 SE
Resolution: 1024x760 with windowed checked
Renderer: Direct3D9 (Hardware)
Interlacing: Auto
Aspect Ratio: 4:3
D3D Enhancements: Native
Enable FXAA: Checked
Enable FX Shader: Checked
Enable Shade Boost: Checked
Shade Boost Settings: Saturation=100/Brightness=100/Contrast=100
Texture Filtering: Half-Checked
Logarithmic Z: Checked
Allow 8-Bit Textures: On
Alpha Correction (FBA): Checked
Enable HW Hacks: Off
Extra Rendering Threads: 0
Edge anti-aliasing (AA1): Off

There are more attempts but these are what I have tried most often. So far the result ends up being the same.

3. I went ahead and uploaded a log file of the emulog.


Attached Files
.txt   log.txt (Size: 6,09 KB / Downloads: 223)
Reply
#13
If it was working on 1.0 before then it still is. Get the binary release and extract it to a new folder, then run it from there.
This makes sure you don't use the wrong plugins by accident (since I assume this is a GSdx thing).
Reply
#14
I did use the pcsx2 1.0.0 (r5334), which fixes the the text. Unfortunately FPS drops down to 40 with or without turbo, and during battle, FPS drops down to 20. Game freezes during battle sometimes as well and when that happens you have to start all over (not even a save game or save state can fix it).
Reply
#15
(06-20-2014, 02:09 PM)kado2999 Wrote: Will this ever be fixed? Because I just downloaded pcsx2 1.2.1(r5875) and popped my game in and this game shows black text with black menu shades. I have tried multiple settings that some other posts recommended when pcsx2 1.0.0 was working (which is not working now) and still does not work. Any help would be appreciated for all RTK fans.

Thanks to Rayman, i've solved the problem.

While Rayman uses Pcsx2 version 1.00, i used the latest version. Both works fine.

Most important is to use the Gsdx5334 GS. It works for me in SS2, 3 or 4.

I got the GS version Gsdx5334 from Rayman again.
Reply
#16
Hi there
Same problem with rotk8. After browsing forum, solution seems to be using gsdx 5334, but it is nowhere to be found. I'm finding loads of gsdx's except 5334. Can someone help me on this?
Reply
#17
I would help you find it but it looks like the website that hosts the builds is down right now. :-\
[Image: pNm13X9.gif]
Windows 10 Pro x64 | Intel Core i7-4790K @ 4.00 GHz | PowerColor R9 290X 4GB | G.SKILL 16GB (4x4GB) DDR3 1600 RAM | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Seagate ST3000DM001 3TB HDD

CPU Intensive Games
GPU Intensive Games
Games that don't need a strong CPU
Reply
#18
well there is no way around than that, you have to sacrifice a little fps in order to play the game u want bug free
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction
Reply
#19
Hi, sorry for bumping, but really this gsdx 5334 can't be found anywhere? It seems to be only solution for RotTK problems, but seems like anything except this can be found.
Reply
#20
Can find it here: http://buildbot.orphis.net/pcsx2svn/inde...m=fulllist

Doesn't have 5334 but 5331 and 5336, one of those should work.

But please don't ask for support on old plugin.
[Image: vwah44]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)