Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Display crashes every few minutes
#11
(08-29-2016, 01:47 PM)jesalvein Wrote: looks like a screensaver matter to me ...


PCSX2 should prevent screen saver and screen-idle-off as long as the emulation is running and the GS window is focused (should work well also in full screen). Maybe it doesn't work well with OpenGL?

@sevin, could you please try with DX11/9 as well?

Regardless of screen saver, there could be other issues specifically with OpenGL or driver issues with OpenGL since drivers are typically mostly tested and optimized with DX, while OpenGL is not very popular with Windows games, so it could also be a driver bug, possibly specific to OpenGL.
[i7-3630qm/gt650m-2G/Win-7] [i7-4500u/R.HD8850m/Win-8.1] [2010-MBA/OSX-10.9.x]. Scroll smoothly with SmoothWheel for Firefox.
Reply

Sponsored links

#12
(08-29-2016, 01:47 PM)jesalvein Wrote: looks like a screensaver matter to me ...

I don't think I had this until I got the new build. Previously I had a git build from 12/21 last year. If this is a screensaver issue, how would I fix it? I don't even have a screensaver.

(08-29-2016, 01:55 PM)avih Wrote: PCSX2 should prevent screen saver and screen-idle-off as long as the emulation is running and the GS window is focused (should work well also in full screen). Maybe it doesn't work well with OpenGL?

@sevin, could you please try with DX11/9 as well?

Regardless of screen saver, there could be other issues specifically with OpenGL or driver issues with OpenGL since drivers are typically mostly tested and optimized with DX and OpenGL is not very popular with Windows games, so it could also be a driver bug, possibly specific to OpenGL.

I'll try DX11, but I think it occurs with that as well. At school at the moment, I'll test it out and report back later.
Intel Xeon E3-1231 v3 Gigabyte GTX 970 G1 | Crucial Ballistix Tactical 16GB (2 x 8GB) DDR3 @1600mhz
Gigabyte H97-D3H | addlink S70 1TB M.2 SSD Samsung EVO 840 250GB SSD | WD Blue 1TB
Reply
#13
(08-29-2016, 02:09 PM)sevin Wrote: I don't think I had this until I got the new build. Previously I had a git build from 12/21 last year. If this is a screensaver issue, how would I fix it? I don't even have a screensaver.


Hmm.. this is actually important. If it's a new issue (for you), then it would help greatly if you could identify the first version where it happens (i.e. find two following versions where the earlier one doesn't have the issue and the later one does).

You can download all previous versions from here http://buildbot.orphis.net/pcsx2/index.php?m=fulllist
[i7-3630qm/gt650m-2G/Win-7] [i7-4500u/R.HD8850m/Win-8.1] [2010-MBA/OSX-10.9.x]. Scroll smoothly with SmoothWheel for Firefox.
Reply
#14
(08-29-2016, 02:17 PM)avih Wrote: Hmm.. this is actually important. If it's a new issue (for you), then it would help greatly if you could identify the first version where it happens (i.e. find two following versions where the earlier one doesn't have the issue and the later one does).

You can download all previous versions from here http://buildbot.orphis.net/pcsx2/index.php?m=fulllist

Yeah, that's where I've been downloading mine. I will try DX first and then start with the git builds. I'd like to keep using OGL anyways.
Intel Xeon E3-1231 v3 Gigabyte GTX 970 G1 | Crucial Ballistix Tactical 16GB (2 x 8GB) DDR3 @1600mhz
Gigabyte H97-D3H | addlink S70 1TB M.2 SSD Samsung EVO 840 250GB SSD | WD Blue 1TB
Reply
#15
(08-29-2016, 02:20 PM)sevin Wrote: I'd like to keep using OGL anyways.

That's fine, but first priority is identify what causes the issue, and it'd be important to know whether or not it's limited to OpenGL (I realize you will try DX too, so thanks).
[i7-3630qm/gt650m-2G/Win-7] [i7-4500u/R.HD8850m/Win-8.1] [2010-MBA/OSX-10.9.x]. Scroll smoothly with SmoothWheel for Firefox.
Reply
#16
Just to be sure. Do you have the issue in native resolution?
Reply
#17
(08-29-2016, 02:23 PM)avih Wrote: That's fine, but first priority is identify what causes the issue, and it'd be important to know whether or not it's limited to OpenGL (I realize you will try DX too, so thanks).

OK, just tested and it appears not to occur in DX11. Played for 30 minutes with no issues. Still using 5x resolution.

(08-29-2016, 02:23 PM)gregory Wrote: Just to be sure. Do you have the issue in native resolution?

I will try OGL at native later on today.
Intel Xeon E3-1231 v3 Gigabyte GTX 970 G1 | Crucial Ballistix Tactical 16GB (2 x 8GB) DDR3 @1600mhz
Gigabyte H97-D3H | addlink S70 1TB M.2 SSD Samsung EVO 840 250GB SSD | WD Blue 1TB
Reply
#18
(08-29-2016, 02:23 PM)gregory Wrote: Just to be sure. Do you have the issue in native resolution?

Alright, played with OGL at native resolution and it didn't crash in 20 minutes. That's all the time I had, I'm not totally positive it would have crashed in that time anyway. I will try again tonight.
Intel Xeon E3-1231 v3 Gigabyte GTX 970 G1 | Crucial Ballistix Tactical 16GB (2 x 8GB) DDR3 @1600mhz
Gigabyte H97-D3H | addlink S70 1TB M.2 SSD Samsung EVO 840 250GB SSD | WD Blue 1TB
Reply
#19
Just want to update here and say I'm having this issue in Richard Burns Rally as well, with both OGL and DX11 hardware renderers at 3x resolution. It seems to be totally random, I can't figure out any settings that may be causing it besides the resolution upscaling. Sometimes it doesn't happen in 30 minutes of me playing it, other times it happens twice in a couple of minutes.

I guess I can start going through the git builds at some point, but the crashing seems to occur pretty randomly now on 3x res.
Intel Xeon E3-1231 v3 Gigabyte GTX 970 G1 | Crucial Ballistix Tactical 16GB (2 x 8GB) DDR3 @1600mhz
Gigabyte H97-D3H | addlink S70 1TB M.2 SSD Samsung EVO 840 250GB SSD | WD Blue 1TB
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)