Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FPS Drops on all games
#1
Hi Guys,

I am getting these FPS drops on all my games.

Fraps reports less than a 10% drop but it feels like it drops to <10 FPS every few seconds. It also distorts the sound terribly and messes with games that require good timing.

I have no idea what is causing it. I have speedhacks totally disabled. EE & VU never goes higher than 70%.

I have disabled V-Sync in Pcsx2 and Nvidia Control Panel.

It doesn't matter if i'm playing native or 4x. Happens in both games which i have tried (Tony Hawks Pro Skater 4) & (God Of War I)

I have tried the lastest Git build and also reverted to the last stable build. Exactly the same.

Also there are no strange entries on the log

There is no option in bios to disable Inte speed step guessing cause it's a laptop but i tried Throttlestop. No change.

It is a laptop but it's set to High performace mode and it is plugged in.

I have tried everything i can think of.

These dips really take me out of the game and i can't understand why it is happening.

Please Help
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply

Sponsored links

#2
Tried with enabled/disabled MTVU hack ? Please provide the content of your GSDX.ini file.
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
Reply
#3
(08-02-2015, 08:13 AM)ssakash Wrote: Tried with enabled/disabled MTVU hack ? Please provide the content of your GSDX.ini file.

Yes, Tony Hawks breaks with MTVU but i have play GOW I with it enabled and no difference.
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#4
Attached ini file


Attached Files
.rar   GSdx.rar (Size: 491 bytes / Downloads: 60)
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#5
If you experience the same problem on the latest stable build it's most likely some frequent bursts of background processes. Just for clarification, do you experience this problem only on these two games ?

Ps: Sorry, I'm on my mobile right now. No support for rar files.
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
Reply
#6
(08-02-2015, 08:30 AM)ssakash Wrote: If you experience the same problem on the latest stable build it's most likely some frequent bursts of background processes. Just for clarification, do you experience this problem only on these two games ?

Ps: Sorry, I'm on my mobile right now. No support for rar files.

How else can I upload it?

I just tried Suikoden IV and it has the same problem.
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#7
You can just post the content in [code ] tags. Tongue

Code:
[Settings]
Adapter=10DE:139B:397817AA:A2
Renderer=3
Interlace=0
AspectRatio=0
upscale_multiplier=3
filter=1
paltex=1
logz=1
fba=1
aa1=1
nativeres=0
resx=1024
resy=1024
extrathreads=0
AnisotropicFiltering=1
accurate_blend=0
accurate_date=0
accurate_colclip=0
texture_cache_depth=0
ShadeBoost=1
Fxaa=1
shaderfx=1
shaderfx_conf=shaders/GSdx_FX_Settings.ini
shaderfx_glsl=shaders/GSdx.fx
UserHacks=1
ShadeBoost_Contrast=50
ShadeBoost_Brightness=50
ShadeBoost_Saturation=50
UserHacks_MSAA=0
crc_hack_level=3
UserHacks_AlphaHack=0
UserHacks_HalfPixelOffset=0
UserHacks_SpriteHack=0
UserHacks_SkipDraw=0
UserHacks_WildHack=0
UserHacks_AlphaStencil=0
UserHacks_round_sprite_offset=0
Userhacks_align_sprite_X=0
UserHacks_TCOffset=0
MaxAnisotropy=1
accurate_fbmask=0
Intel Core i5-4670K @ 3.40GHz | 16GB (2x8GB) DDR3-1866 G.SKILL Sniper Series
AMD Radeon R9 280 @ 3 GB | 120GB SSD | Windows 7 Ultimate x64 (SP1)
Reply
#8
This is the GSDX.ini for the build i am using and not for the stable build
[Settings]
Adapter=10DE:139B:397817AA:A2
Renderer=3
Interlace=0
AspectRatio=0
upscale_multiplier=3
filter=1
paltex=1
logz=1
fba=1
aa1=1
nativeres=0
resx=1024
resy=1024
extrathreads=0
AnisotropicFiltering=1
accurate_blend=0
accurate_date=0
accurate_colclip=0
texture_cache_depth=0
ShadeBoost=1
Fxaa=1
shaderfx=1
shaderfx_conf=shaders/GSdx_FX_Settings.ini
shaderfx_glsl=shaders/GSdx.fx
UserHacks=1
ShadeBoost_Contrast=50
ShadeBoost_Brightness=50
ShadeBoost_Saturation=50
UserHacks_MSAA=0
crc_hack_level=3
UserHacks_AlphaHack=0
UserHacks_HalfPixelOffset=0
UserHacks_SpriteHack=0
UserHacks_SkipDraw=0
UserHacks_WildHack=0
UserHacks_AlphaStencil=0
UserHacks_round_sprite_offset=0
Userhacks_align_sprite_X=0
UserHacks_TCOffset=0
MaxAnisotropy=1
accurate_fbmask=0

This is the GSDX.ini for the stable build. exactly the same problem though.
[Settings]
Adapter=10DE:139B:397817AA:A2
Renderer=3
Interlace=0
AspectRatio=0
upscale_multiplier=4
filter=0
paltex=0
logz=1
fba=1
aa1=0
nativeres=0
resx=1024
resy=1024
extrathreads=0
AnisotropicFiltering=0
ShadeBoost=0
Fxaa=0
shaderfx=0
UserHacks=0
MaxAnisotropy=2
Lenovo Y50-70 Gaming Laptop
Intel Core i7-4720HQ @ 2.6Ghz - 3.6Ghz Quad Core
Nvidia GTX 960M 4GB
8GB DDR3 Ram
15.6'' Full HD 1920 x 1080 IPS
Windows 10 64 Bit
---
Intel Core i5 4670 @ 3.4Ghz
Gigabyte H81M
Gigabyte Radeon R9 280X 3GB
8GB DDR 3 Ram
1TB WD Black
Windows 10 64 Bit
Phillips 23.6" 1920x1080 IPS
Reply
#9
@Donovan24

could you monitor your CPU and RAM usage during the dips at taskmanager ? also, make sure to have a look at the background processes and check whether there is anything resource demanding present, This is most likely a problem on your system's resource usage.
We're supposed to be working as a team, if we aren't helping and suggesting things to each other, we aren't working as a team.
- Refraction

[Image: 84t1dRu.png]
Reply
#10
How about the power plan(Control Panel=>type power in the search at the upper right).
Check to see if it's set to High Performance(try setting it to that mode if it's not)
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)