Final Fantasy X Via Purifico
#1
Hello all,

I remember this problem nearly six years ago, and I am hoping there is a solution for it now.  During the underwater battle with Everae Altana (Via Purifico) it seems before the battle even has a chance to begin the game freezes.  I have enabled speedhacks, tried various debugging methods, and even tried to replace plugins that were "out of date".  I have PSCX.1.0.0 which im sure is well out of date, and the US version of Final fantasy 10.

Is there anything I can do to stop this scene from freezing on me?  The game has worked perfectly up until this point and its so frustrating because I want to beat this game.  Over six years have gone by and I still can't get over this.  Any help would be appreciated.  I am running a very old computer, but the emulator is able to run just fine.  Its only during the scene mentioned above that I am having problems.  Any sololutions are appreciated, even if I have tried them before.

Thanks.
Reply

Sponsored links

#2
Update pcsx2 ?
CPU : AMD Ryzen 7 3800X
Mobo : Asus PRIME B450-PLUS
GPU : NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM : 16 Go
Reply
#3
(03-21-2020, 10:06 AM)jesalvein Wrote: Update pcsx2 ?
I did that.  I am now using version 1.4.0, and I believe version 1.6.0 was just released last month?  I am wondering if there is a problem with shading.  I am playing around with settings but still cannot get it to work.
Reply
#4
1.6 is still in the works, get the latest Git build, I've played through FFX 4 times using PCSX2 and I haven't had a freeze like that yet.
-PC Specs-
AMD Ryzen 3600
16gb DDR4 Corsair 3200mhz
MSI Armor Radeon RX580 8gb 
Windows 10 Pro x64 
-Laptop Specs-
i7 6700HQ @ 2.9Ghz
8gb DDR3 
GTX 960m 4GB
Windows 10 Pro x64
Reply
#5
(05-01-2020, 03:18 PM)Zangetsu21 Wrote: 1.6 is still in the works, get the latest Git build, I've played through FFX 4 times using PCSX2 and I haven't had a freeze like that yet.

Alright thanks.  I'll try this and see if this will solve the freezing issue.  I know my old desktop can handle the emulator, though its very low end.  I have never had a problem with the game until I got to the undead Everae.  Im hoping this build will help.
Reply
#6
Okay, so when updating everything it still did not fix the issue. I am starting to believe there is some shading error or some kind of texture that cannot be loaded. In the underwater part if I encounter a random battle OR get to the boss, it will not transition to the battle. Perhaps I can upload a picture of what it looks like, or maybe take a screenshot of my current settings.

Anymore ideas from anyone?
Reply
#7
Please post the contents of the emulog.txt file after the problem occurs. The file can be found in "My Documents\PCSX2\logs" for the installer version or in "PCSX2\logs" for the portable/binary version.

Please make sure to enclose your emulog in code tags like so (remove the empty space on the closing code tag!):
[code]
Pasted emulog goes here
[ /code]
CPU : AMD Ryzen 7 3800X
Mobo : Asus PRIME B450-PLUS
GPU : NVIDIA GeForce RTX 3070
RAM : 16 Go
Reply




Users browsing this thread: 2 Guest(s)