Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I'm getting TLB Miss if I use Gigahertz CDVD on almost any game
#1
If I try to start a game from the disk(while using Gigahertz's CDVD),I'll get bunch of TLB Miss few lines in the console after pcsx2 start reading the disk and that will be all...black screen and nothing else

But if I make an image of the disk(not a single read error),the game works fine.
Tried pcsx2 1.0.0 and the latest beta but it's still the same.

Edit:Edited the title and the first post a little
Reply

Sponsored links

#2
It doesn't appear to be a DVD9 game.

Try it with linuz cdvd plugin. Just to see.
[Image: vwah44]
Gaming: Intel i7 3770k @ 4.2Ghz | R9 290 | 16GB RAM | 480GB(240GB+240GB RAID0) SSD | 3 TB HDD | 1 TB HDD | 500GB HDD
Server: AMD FX 6300 @ 4.4Ghz | GTX 670 | 16GB RAM | 240GB SSD | 320GB HDD
PCSX2 General Troubleshooting FAQ
Reply
#3
Yes it's DVD5 and about linuz,that's what I tried to load the image.
Edit:If it's of any use,I also tried Valkyrie Profile 2 from the disk(again with Gigahertz)and it was working fine(I count believe that I got way above 100fps at 2x scaling in Solde(I barely got 9fps on my old pc))
Reply
#4
Same thing with Shadow Hearts 2...what's wrong here.
Edit:There is definitely something wrong here.
Making an image of this game,also make it work but there is another strange thing.
Trying full boot with Gigahertz with this game,pcsx2 is acting as if I use CDVD=>No Disk
Reply
#5
Maybe the disks are scratched and imgburn automatically repairs broken sectors while gigaherz doesn't?
Reply
#6
(11-08-2014, 12:48 AM)willkuer Wrote: Maybe the disks are scratched and imgburn automatically repairs broken sectors while gigaherz doesn't?

This. When i tried to rip my old PS1 games, Daemon Tools constantly moaned about errors and aborted immediately. Imgburn just ran quietly, ignoring all of them like they were never there and producing pristine files (because CDs. Hope my argument doesn't fail if it turns out DT can't do CDs).

I don't know if gigaherz has any error-correction code in place or if it similarly aborts when faced with a read error.
Reply
#7
Well I just check that theory.
I mounted a perfectly working image(created loooong time ago(Ar Tonelico 2 for example)),choose the virtual drive with gigahertzs and again TBL Miss but if I run the same image with the build in iso loader or linuzappz iso,then the game works fine.

Just before the TBL Miss I notest something like "couldn't read" message about the S***_***.** file and if I try to open the file with Run ELF,I'll get other "couldn't read" errors related to other files.

UAC is completely disabled(I hate that thing)
Reply
#8
Sorry for the double post but does anyone have any ideas.
Currently I can't run almost any game from the disk(gigahertz is the only disk plugin)or if it's a mounted image
Reply
#9
(11-08-2014, 03:22 PM)vsub Wrote: Sorry for the double post but does anyone have any ideas.
Currently I can't run almost any game from the disk(gigahertz is the only disk plugin)or if it's a mounted image

This may sound stupid, but are you also getting this issue on other computers?
Reply
#10
I don't remember ever having this problem(or at least not on so many games that I could remember such a bug)

I tried Ar Tonelico 2 again but the result was this:
1.Internal ISO Loader - the game works perfectly fine
2.Mounting the ISO and using Gigahertz to load it,results in
Code:
(EE pc:80005558) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:80005558) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:80005584) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x0 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000000) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x4 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x8 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0xc [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x10 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x14 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x18 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x1c [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x20 [load]
(EE pc:00000004) TLB Miss, addr=0x70025f8b [store]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c38 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c38 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c3c [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c40 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c44 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c48 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c4c [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c50 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c54 [load]
(EE pc:00073C38) TLB Miss, addr=0x73c58 [load]
EE: Unrecognized op 1000001
EE: Unrecognized op 5
3.Using Full Boot while gigahertz is selected,it doesn't detect the game
Code:
* CDVD: Opening drive '\\.\F:'...
* CDVD: setSpindleSpeed failed!
* CDVD: IO thread started...
* CDVD: Disk Type: No Disc
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)